“Alles wat je aandacht geeft, groeit”, zei Aristoteles meer dan 2 eeuwen geleden. Hij ontdekte dat alles in de natuur potentie of mogelijkheden heeft. Dit principe ligt aan de basis van het oplossingsgericht coachen, en we hanteren het dagelijks bij Make me Fly!.

Els

Soms komen we mensen tegen die een slechte ervaring hadden met een coach of therapeut. En zich afvragen of het hen wel echt geholpen heeft. Zo was er Mark die als opdracht kreeg: schrijf alles op wat je stoort aan je werk. Hij pende 7 (zeven!) bladzijden vol… en er veranderde niets. Hij werd er niet gelukkiger of beter van. Integendeel. Alles wat je aandacht geeft, groeit. En zijn frustraties werden alleen maar groter.

Of Sofie die op het werk enkel te horen kreeg wat ze niet goed kon, waar de problemen lagen en welke beperkingen dit met zich meebracht in haar functioneren. Hoe hard ze ook probeerde, het was nooit goed genoeg. Het leek wel of haar leidinggevende er van genoot om haar telkens wat dieper in de put te duwen. Het knabbelde aan haar zelfvertrouwen, tot ze besloot de meest eenvoudige uitvoerende functie te zoeken die er bestond. Want meer dan dat kon ze blijkbaar toch niet. Gelukkig zette ze tijdig de stap naar loopbaanbegeleiding. Daar ontdekte ze dat ze over een heleboel talenten en kwaliteiten beschikt en het gaf haar de moed en kracht om ander werk te zoeken.

In dit soort van verhalen speelde de drama lama een hoofdrol. Een drama lama geniet van drama, liefst dan nog van dat van een ander. Soms komen mensen tijdens het coachen in een negatieve spiraal terecht, waarbij het drama enkel maar groter wordt, denk maar aan het verhaal van Mark. Ook leidinggevenden zijn soms drama lama’s, dat was het geval bij Sofie.

Maar het kan gelukkig ook anders. Oplossingsgericht coachen is een positieve en krachtige manier om veranderingen bij mensen, teams en organisaties te realiseren. We laten onze klanten niet graven in alle miserie die ze meemaakten en tot op de bodem uitzoeken waar het fout liep. Geen drama lama bij ons, want dat helpt niemand verder én we worden er zelf ook niet blij van. In de plaats daarvan gaan we op zoek naar talenten en mogelijkheden.

We helpen bij het glashelder krijgen van je wensen, dromen en doelen. We verkennen je talenten en sterktes, maar helpen je ook om meer inzicht te krijgen in je valkuilen en waarom het soms misloopt. Zodat je kan groeien als mens, je zelfvertrouwen een boost krijgt en je realistische beslissingen neemt die passen bij jouw leven. En we coachen je stap voor stap in de juiste richting. Want wij geloven dat iedereen de mogelijkheden en de capaciteiten heeft om te geraken waar die wil zijn. Soms heb je gewoon een coach nodig die jou dat duwtje in de juiste richting geeft. In dat geval zijn wij er voor jou.

En onze drama lama, die staat op de kast, ter decoratie. Omdat hij er (dat moeten we wel toegeven) best wel schattig uitziet.

Word Professioneel Coach of versterk je coachvaardigheden

Droom jij ervan om coach te worden en anderen vleugels te geven? Of wil je een stevige basis om als leidinggevende of HR-professional aan de slag te gaan met samenwerkingsvragen, loopbaan- en levensvragen?

In onze opleidingen vind je alles wat je nodig hebt om anderen vleugels te geven.

Pin It on Pinterest

Share This