Over Onze bedrijfsopleidingen

Make me Fly! helpt medewerkers, leidinggevenden en organisaties om met nog meer plezier en resultaat te werken en samen te werken. We geven groepstrainingen en organiseren individuele opleidingstrajecten rond 4 grote thema's: leiderschap, samenwerking, loopbaan en persoonlijke & professionele groei. Onze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van theoretische onderbouw en praktische toepassing, en een no-nonsense aanpak in een setting waarbij de mens centraal staat. We werken in-company en online, hanteren 'blended learning' als norm.

Waarom kiezen voor Make me Fly!

Solution Focus Approach

We passen de principes toe uit de Solutions Focused Approach (Oplossingsgericht werken) en het Appreciatief werken.
 

Deze bewezen en krachtige methodiek garandeert duurzame vorderingen en resultaten op een zo kort mogelijke tijd. We blijven niet onnodig stilstaan bij problemen of blokkades maar formuleren samen met de deelnemers de gewenste situatie. We zoeken naar zijn/haar sterktes, positieve en krachtige leerervaringen uit het (recente) verleden en manieren om deze meer toe te passen in de situaties waarin verbetering gewenst is. We onderzoeken eveneens welke hulpbronnen, allianties en relaties in de werkomgeving versterkt kunnen worden en hoe de deelnemers daar zelf op een constructieve manier initiatief in kan nemen.

Verschillende leerstijlen vergen een diverse aanpak 

We houden steeds rekening met verschillende leerstijlen. Daarom passen we de techniek van het ‘blended learning’ toe. Dit betekent dat we binnen live-sessies materiaal en oefeningen gebruiken om eenieders leerstijl zoveel mogelijk aan te spreken. Enkele voorbeelden zijn duo-oefeningen, individuele reflectie, intervisie, demo’s, videofragmenten,… Ook geven we permanente toegang tot een beveiligd online platform met trainingsmateriaal en (indien van toepassing) verdiepende video’s. Op deze manier sparen we meteen ook het milieu.
 

Hoog rendement, borging en verankering

We werken volgens de principes van High Impact Learning that Lasts ontwikkeld door Filip Dochy (HILL).

Dit betekent:

  • We brengen relevante theorie aan waar de deelnemers in de opleiding mee aan de slag gaan om deze meteen toe te passen op de eigen realiteit. Dit doen we door discussie en uitwisseling te stimuleren a.d.h.v. praktische toepassing.
  • We stimuleren hybride-leren: de deelnemers krijgen toegang tot bvb videomateriaal, naast het cursusmateriaal.
  • Door te werken in een leertraject, verhogen we de impact van onze opleidingen op significante wijze: zo voorzien we ofwel een terugkommoment dat verdieping biedt, ofwel stimuleren we de verankering door 3 opvolgmails met opfrissen, tips & tricks, reflectievragen,…
  • We werken enkel met deelnemers die dat willen. Verplichte opleidingen hebben doorgaans een eerder negatief of weinig opbrengend resultaat. Uit ervaring weten we dat ‘verplichte deelnemers’, ondanks goed groepsmanagement door de trainer, vaak de vrijwillige deelnemers in hun leerproces in de weg kunnen staan. Het is daarom één van onze principes dat elke deelnemer die zich aandient, dat doet op basis van een eigen leerwens.
  • De cursist wordt mee verantwoordelijk gemaakt voor het eigen leerproces.

Confidentialiteit en veiligheid in de groep

Omdat deelnemers pas echt dingen leren als ze zich veilig voelen, is het garanderen van confidentialiteit bij Make me Fly! van groot belang. Zo werken wij met kleine groepen van max. 12 deelnemers en staat een open en positieve houding centraal.We zorgen ervoor dat mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen, open staan voor andere invalshoeken en dat ze van elkaar leren. We stellen vragen, laten hen nadenken en bouwen samen verder op wat ze al kennen, kunnen en weten.

Keuze uit een waaier van tools

Insights Discovery, 360°, Live the Connection,…

Wil je graag samenwerken met ons, meer weten of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Rilla Lysens (coach, trainer & vennoot).


Berichten over Over Onze bedrijfsopleidingen:
Wat is Positive Leadership? Welke skills heb ik nodig? 5 uitdagingen op een rij!
0
Wat is Positive Leadership? Welke skills heb ik nodig? 5 uitdagingen op een rij!
Wat is Positive Leadership? Welke skills heb ik nodig? 5 uitdagingen op een rij!
Wie zit er op je bus?
0
Wie zit er op je bus?
Wie zit er op je bus?