Make me Fly! Academy

Versterk je coachende vaardigheden en leer oplossingsgerichte technieken toepassen

Ontdek onze opleidingen

Initiatie

Leer essentiële coachings- en gesprekstechnieken

Coach worden

Word Oplossingsgericht Coach

Specialisatie

Specialisatie tot Oplossingsgericht Loopbaancoach

Solution Focus: een krachtige kapstok voor resultaatgerichte coaching

In de Oplossingsgerichte Methode gaan coach en klant samen op zoek naar de meest simpele manier om vooruitgang te boeken. “Al wat men aandacht geeft, groeit.” Daarom gaan we vooral op zoek naar wat wél werkt, gaan we klachten omzetten in doelen en helpen we onze klanten om kleine stappen te zetten in de richting van hun gewenste doel


Solution Focus vormt de basisfilosofie van de Make me Fly!-aanpak. Alle technieken, vaardigheden en tools worden op een oplossingsgerichte manier aangeleerd. Lees over het ontstaan, de basisprincipes en de voordelen van Solution Focused Coaching in ons gratis e-book ‘Ontdek de basis van Oplossingsgerichte Coaching’.

Ontdek onze opleidingen

INITIATIE - Leer op je eigen tempo met onze online cursussen

Proeven van coaching, je eerste stappen zetten in coaching, de basisbeginselen ontdekken,... Dat doe je in onze online cursussen!

vrouw die online leert over coaching
Coaching Summer School Replay - Coach in 30 dagen online cursus

Coach in 30 dagen

Dompel je een maand lang onder in de wereld van coaching en kom te weten of jij verder wil in coaching.
Cover van de online cursus '7 essentiële vaardigheden voor de oplossingsgerichte coach'

7 essentiële vaardigheden voor de oplossingsgerichte coach

In deze cursus nemen we je mee doorheen 7 écht essentiële vaardigheden van de Oplossingsgerichte coach, met bij elke module oefeningen en toepassingen in de coachingspraktijk en gesprekken van alledag.

Crash Course: Starten met je praktijk

In deze compacte cursus nemen we je stap voor stap doorgeen de belangrijkste thema’s om te starten met je eigen praktijk als coach.

Solution Focus: Basic Coaching Skills

Ga in 10 modules door een intensief bad en leer alle basisbeginselen over Solution Focus die je moet weten én kennen voor oefenen nuttig wordt.

Word Oplossingsgericht Coach in onze coachopleiding

Dit krachtig groeitraject met een combinatie van online en offline leren rond je af met een praktische proef waarin je toont dat jij oplossingsgericht kan coachen.

deelnemers tijdens de tive opleiding tot oplossingsgericht coach in leuven

LIVE Opleiding tot Oplossingsgericht Coach

In de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach leer je de basis van coaching, ontwikkel je coachvaardigheden en verfijn je je skills met extra tools en technieken om het proces vlot te houden. Naast een stevig theoretisch fundament – met de Solution Focus methode als kapstok – bieden we je tijdens de opleiding tal van oefenkansen aan. Op het einde van je traject ben je klaar om in de praktische proef te tonen dat je op een professionele, oplossingsgerichte manier kan coachen. Dan overhandigen we je met veel trots je certificaat van Oplossingsgericht Coach.


Deze blended opleiding bestaat uit online theorielessen, live opleidingsdagen, oefenmomenten, online masterclasses en community learning. Voor de eerste live dag doorloop je zelfstandig de online cursus ‘Solution Focus: Basic Coaching Skills’ (t.w.v. 599€). We dompelen je echt helemaal onder in Oplossingsgericht Coachen.


Tijdens de live dagen werken we altijd met kleine groepen. We zorgen voor échte verbinding en veiligheid. Leren doe je van en met elkaar. Elke groep krijgt van ons ook een eigen communicatiegroep op onze Academy, zodat je met elkaar in contact kan blijven tussen de live opleidingsdagen door.


We leren je coachen vanuit de praktijk, vanuit onze eigen ervaringen, en dat is niet altijd ‘volgens het boekje’. We delen eerlijk met jou waar het moeilijk wordt en wat wij dan zelf doen. We coachen zelf nog elke dag en leren je alles wat je moet weten en kunnen om zelf in het vak te kunnen stappen.


Droom je ervan om anderen te coachen? Vraag dan een gratis discovery gesprek aan met Rilla. Tijdens het discovery gesprek bekijken we met jou je wensen en aspiraties, maken we verder kennis en beantwoorden we al je vragen over de opleiding. Het is gratis, online en geheel vrijblijvend. Je beslist pas nadien tot deelname.


Meer info

Inbegrepen in de opleiding:

Online cursus "Solution Focus: Basic Coaching Skills"

Ga in 10 modules door een intensief bad en leer alle basisbeginselen over Solution Focus die je moet weten én kennen voor oefenen nuttig wordt.

8 live opleidingsdagen in Leuven

In kleine groep leren van en met elkaar, en dat onder de professionele begeleiding van expert-coaches Els Deboutte en Rilla Lysens

Je persoonlijke Insights Discovery profiel

Zelfzorg en zelfkennis zijn belangrijk voor een coach. Daarom krijg je tijdens de opleiding je persoonlijke Insights Discovery profiel (t.w.v. 495€) én geven we ook uitleg over het Insights Discovery model. Je krijgt daarbij ook toegang tot de online verdiepingscursus over Insights Discovery op onze Academy.

Online Masterclass t.v.v. de Praktische Proef

Tijdens de opleiding kan je terecht bij Els en Rilla en hun team, voor vragen en ondersteuning. Op het einde van de opleiding organiseren we een extra online masterclass met Els zodat je helemaal voorbereid bent voor de Praktische Proef!

Toegang tot de Coach Community

Als deelnemer van onze coach opleidingen word je automatisch lid van onze community van oplossingsgerichte coaches. Het is een plek om te leren van elkaar en te groeien met elkaar. 

Specialiseer je als coach tot Oplossingsgericht Loopbaancoach

Wil je je als coach specialiseren tot oplossingsgericht loopbaancoach? Dat kan met onze online opleiding tot oplossingsgericht loopbaancoach.

Els Deboutte van Make me Fly! host een live sessie in de online specialisatie opleiding tot oplossingsgericht loopbaancoach

Gratis online discovery gesprek

Twijfel je nog welke opleiding best bij jou past? Vraag dan nu een gratis online discovery gesprek aan. We maken graag tijd voor jou om dieper in te gaan op onze opleidingen en je te helpen beslissen.

Wat maakte onze aanpak zo uniek?

Solution Focus als basis

Verwacht je aan een stevige onderdompeling in Solution Focus en een persoonlijke transformatie van hoe je zelf in het leven staat.

Learning by doing

We leren je de technieken aan in onze online Academy, en dan gaan we er tijdens de live opleidingsdagen heel erg veel mee oefenen.

Make me Fly! Academy

Als deelnemer van onze opleidingen voor coaches krijg je levenslange toegang tot onze online Academy. Die blijven we aanvullen met nieuwe inhoud.

Fun, fun, fun

Er is bij ons ons ‘een hoekske af’ 😜 We willen dat wat we doen plezant is, en dat onze deelnemers plezier ondervinden van het leren.

Veilige leeromgeving

Tijdens de live dagen werken we altijd met kleine groepen. We zorgen voor échte verbinding en veiligheid. Leren doe je van en met elkaar.

Coach community

Als deelnemer van onze coach opleidingen word je automatisch lid van onze actieve community van oplossingsgerichte coaches.

Maak kennis met de trainers

Hi, wij zijn Els en Rilla.

Met veel passie en overtuiging delen we eenvoudige oplossingen voor contenter werken en leven, en helpen we mensen bij vragen rond loopbaan, leven, leiderschap en samenwerking. Door mensen te coachen en vooral dan via de oplossingsgerichte methode, slaagden we er de voorbije decennia in om duizenden mensen de weg terug te laten vinden naar geluk, contentement en het benutten van al hun mogelijkheden en competenties.


Coachen is voor ons de schoonste stiel ter wereld, maar het is ook een echt modewoord geworden en iedereen mag zich zomaar ‘coach’ noemen. Nochtans is goed kunnen coachen een echte metier. Het is een vak dat je kan leren.


Onze opleidingen zijn geen methode-opleidingen, maar onze coachingsmethodiek is wel gebaseerd op Solution Focus. We leren je alles wat je moet weten over coachen en oplossingsgericht werken én alle praktische dingen die onmisbaar zijn als coach. We delen graag wat we weten, zelf leerden én al jarenlang toepassen om klanten écht verder te helpen.

Gratis online discovery gesprek

Twijfel je nog welke opleiding best bij jou past? Vraag dan nu een gratis online discovery gesprek aan. We maken graag tijd voor jou om dieper in te gaan op onze opleidingen en je te helpen beslissen.