ONLINE CURSUS

Oplossingsgericht Loopbaancoach

Volg onze online cursus en word een succesvolle loopbaancoach.

Steeds vaker worstelen mensen met loopbaanvragen en gaan ze op zoek naar iemand die hen daarbij kan helpen. Dat kan een externe loopbaancoach zijn, maar ook een leidinggevende, HR-medewerker of bedrijfsinterne coach. In welke hoedanigheid ook, loopbaanbegeleiding is een specifieke vorm van coaching en vereist dan ook een goede opleiding tot coach én een ruime kennis over de arbeidsmarkt.

Heb jij al enige ervaring in het begeleiden en/of coachen van mensen en wil jij...

Make me Fly! Leuven

op je werk aan de slag als intern loopbaancoach, vanuit een rol in HR of als leidinggevende?

Make me Fly! Leuven

je als zelfstandig coach specialiseren in loopbaanbegeleiding?

Make me Fly! Leuven

op een coachende en oplossingsgerichte manier leren omgaan met loopbaanvragen?

En…

🔥Wil jij alles (echt alles) leren dat je moet weten om verschillende soorten loopbaanvraagstukken te beantwoorden?

🔥Praktische modellen en technieken leren, die getest en goedgekeurd zijn door meer dan 5000 tevreden Make me Fly!-klanten?

🔥Wil je leren hoe je de Oplossingsgerichte Methode inzet als loopbaancoach zodat je je klanten snel naar duurzame resultaten kan begeleiden.

🔥Wil je een opleiding volgen waar je echt iets mee kan in de praktijk?


Dan is onze Opleiding tot Oplossingsgericht Loopbaancoach wat jij nodig hebt om een succesvolle loopbaancoach te worden!


Schrijf je in

“Selectiegesprekken en herplaatsingen na reorganisaties, dat waren eerlijk gezegd mijn favoriete HR-taken. Hoewel, ik vond mezelf ‘de slechtste recruiter ter wereld’. Ik zag namelijk in iedereen potentieel. Wel merkte ik dat ik af en toe eens wat minder conventionele adviezen gaf, waar mijn klanten achteraf gezien dankbaar voor waren. Het zien van ’transferable skills’ en het ‘recyclen’ van ervaring en kennis zat er dus bij mij al vroeg in. En daarom vond ik al eens een minder klassieke oplossing voor iemand wiens job verdween. Maar… ik wist eigenlijk niet echt waar ik mee bezig was. Ik werkte vanuit de buik.


Loopbanen en de plek van werk in ons leven heeft me altijd gefascineerd: waar in de jaren 80-90 van vorige eeuw de mentaliteit van veel organisaties was ‘don’t call us, we’ll call you’, zijn zowel medewerkers als organisaties zich nu meer dan ooit bewust van de realiteit dat het zonder de mensen gewoon niet lukt. Dit inzicht markeerde een keerpunt in mijn loopbaan. Het contrasteerde zo sterk met mijn eerste ervaringen in de HR-wereld en liet me zien hoeveel er was veranderd. Ik begon te begrijpen dat werk niet langer alleen draaide om vacatures invullen en administratieve taken uitvoeren, maar om het ondersteunen van mensen bij het realiseren van hun volledige potentieel en het bereiken van hun loopbaandoelen. Het was als een vonk die mijn passie voor loopbaanontwikkeling deed ontbranden."

Fast forward in de tijd: ik was vaak niet zo gelukkig in mijn werk, zwom door meerdere loopbaanbumps en schoolde mezelf bij als coach. Ik volgde een klassieke coachopleiding en leerde het Oplossingsgericht Werken kennen: de methodiek die snelle en duurzame resultaten geeft omdat het mensen versterkt, helderheid geeft en hun vleugels laat uitslaan. Dat was de missing link!


Dit besef motiveerde me nog meer om loopbaancoach te worden. Ik wilde een actieve rol spelen in het ondersteunen van individuen bij het vinden van voldoening en succes in hun carrières, en bij het navigeren door de veranderende landschappen van werk en loopbaanontwikkeling. Het maakte me vastberaden om anderen te laten zien dat ze de regie over hun eigen loopbaan konden nemen, net zoals ik had gedaan. Mijn reis van ‘de slechtste recruiter ter wereld’ naar een gepassioneerde loopbaancoach was begonnen, en ik was vastbesloten om anderen te inspireren om hun professionele doelen na te streven en hun volledige potentieel te benutten.”


Vandaag de dag sta ik – samen met teamie Rilla – aan het hoofd van loopbaancentrum Make me Fly! met een duidelijke missie: mensen helpen om hun vleugels uit te slaan en hun weg te vinden naar werkgeluk, vaak binnen hun huidige werkomgeving en anders in een nieuwe uitdaging. Het coachen van individuen op loopbaanvragen is een ware bron van inspiratie voor me geworden. Het is een werkgebied dat me dagelijks motiveert en bezielt. Als loopbaancoach zie ik de transformaties in het leven van mensen en ben ik getuige van hun groei, zowel professioneel als persoonlijk. Het is een voorrecht om deel uit te maken van die reis, om te zien hoe mensen hun potentieel realiseren en hun dromen najagen. 


Wat mijn werk zo betekenisvol maakt, is de kans om anderen te leren hoe ze loopbaancoach kunnen worden. Het is geweldig om mijn kennis en ervaring te delen en aspirant-loopbaancoaches te begeleiden bij hun ontwikkeling. Het geeft me voldoening om te zien hoe zij op hun beurt levens veranderen en mensen helpen hun doelen te bereiken. Hoe zij mensen helpen om positieve veranderingen in hun loopbaan en leven te brengen. Hoe zij leren om op een dieper niveau naar mensen te luisteren. Hoe ze echte verbinding leren leggen met hun klanten en hen zo helpen bij het identificeren van hun behoeften, verlangens en doelen in hun carrière. Hoe de cyclus van leren en groeien zowel hen als de mensen die ze begeleiden, verrijkt en versterkt.

Over de Opleiding tot Oplossingsgericht Loopbaancoach

🙋 Sta jij te popelen om mensen te kunnen coachen bij loopbaanvragen?

🙋 Wil jij hen kunnen begeleiden in het vinden van nieuwe loopbaanperspectieven en hen succesvol op weg zetten daar naartoe?

🙋 Wil jij als leidinggevende of HR-verantwoordelijke meer zelfredzame medewerkers in je bedrijf als het om inzetten en ontwikkelen van talent gaat?


Dan ben je op de juiste plek!


In deze opleiding tot Oplossingsgerichte Loopbaancoach bundelen expert-trainers Rilla Lysens en Els Deboutte (oprichters van Make me Fly!) alles, maar dan ook echt alles, wat zij leerden in het oplossingsgericht begeleiden van loopbaanvragen. No secrets, no holding back!


Jij leert onder andere…

  • wat een loopbaanvraag is, hoe je ze herkent en samen met je klant vormgeeft;
  • welke types loopbaanvragen er zijn in het hele brede veld van vragen over werk;
  • wat jouw rol is als loopbaancoach;
  • hoe je iemand van bij de start oplossingsgericht en gebaseerd op positieve psychologie kan begeleiden
  • hoe jij je klanten terug enthousiast kan maken over hun werk en hen met vleugeltjes laat buitenstappen;
  • hoe je kan evalueren of je met je klant op het juiste spoor zit en hoe je een vastlopend coachingsproces terug op de rails krijgt;
  • hoe jij je klant kan laten navigeren op de interne of externe arbeidsmarkt

Na de opleiding tot Oplossingsgericht Loopbaancoach heb jij een rugzak voor kennis, tools en oplossingsgerichte technieken die je kan loslaten in alle situaties waarin werk en vragen rond werk centraal staan. Je weet wat er van jou wordt verwacht en hoe je ‘t kan gaan aanpakken, zodat jouw klant zich veilig en goed begeleid voelt in de zoektocht naar werkgeluk. En dit alles terwijl je je oplossingsgerichte bril continu op je neus houdt 🙂

bulls-eye-model-make-me-fly-loopbaanbegeleiding-loopbaan-coaching-ideale-job

Word Oplossingsgericht Loopbaancoach

In de Opleiding tot Oplossingsgericht Loopbaancoach leer alles over loopbaanvragen, het coachingsproces daarbij en hoe je er op een Oplossingsgerichte manier mee aan de slag gaat. Deze opleiding is een online opleiding die je op eigen tempo volgt, mét de kans om deel te nemen aan maandelijkse Q&A sessies waarin je al je vragen over loopbaancoaching kan stellen aan Els.

In de Opleiding tot Oplossingsgericht Loopbaancoach leer alles over loopbaanvragen, het coachingsproces daarbij en hoe je er op een Oplossingsgerichte manier mee aan de slag gaat. Deze opleiding is een online opleiding die je op eigen tempo volgt, mét de kans om deel te nemen aan maandelijkse Q&A sessies waarin je al je vragen over loopbaancoaching kan stellen aan Els.

bulls-eye-model-make-me-fly-loopbaanbegeleiding-loopbaan-coaching-ideale-job

Bekijk de cursus

Wat leer je in deze opleiding?

Make me Fly! Leuven

1. Alles over loopbaanvragen

Loopbaanbegeleiding is een vak apart en vereist specifieke kennis en vaardigheden. We gaan dieper in op loopbaanvragen in alle contexten, op de werking van de arbeidsmarkt, technieken als jobcrafting,...
Make me Fly! Leuven

2. Oplossingsgerichte vaardigheden inzetten

Als Oplossingsgericht Loopbaancoach pas je de technieken van de Solution Focus methode toe in je loopbaanbegeleiding. Ook hier gaan we tijdens de opleiding dieper op in.
Make me Fly! Leuven

3. Moeilijkheden in het traject

Things don't always go as planned... Zo ook in loopbaanbegeleiding. We leren je daarom ook om te gaan met weerstand, motivatieverlies, loopbaanhordes en struikelblokken.

Make me Fly! Leuven

4. De theorie omzetten in de praktijk

Ook al is deze opleiding een online zelfstudie opleiding, dat betekent niet dat er niet geoefend wordt. De opleidingsvideo's zijn aangevuld met werkbladen en extra leermateriaal. We voorzien live Q&A momenten en masterminds waar wij je graag verder helpen met zaken waar je in de praktijk tegenaanloopt. 

Onze beloftes

Deze opleiding heeft een stevige link met de HR-praktijk, waar we zelf uit voortkwamen en meerdere decennia praktijkervaring opdeden.

Wij vullen de online videolessen aan met live online Q&A-sessies en mastermind sessies.

No holding back! Alles wat wij weten, mag jij weten. We antwoorden ook graag op al je vragen. Jouw succes is ons succes!

Leer mensen coachen bij het verkennen, plannen en bereiken van professionele doelen en ontwikkeling in hun carrière!

Online opleiding tot oplossingsgericht loopbaancoach

Word Oplossingsgericht Loopbaancoach

Start meteen met de opleiding!


Dit is alles wat je krijgt:

  • levenslange toegang tot alle videolessen en oefeningen
  • gratis deelname aan de Q&A en mastermind sessies
  • toegang tot de online coaching community

Make me Fly! Academy

Versterk je coachende vaardigheden en leer oplossingsgerichte technieken toepassen

Ontdek onze opleidingen