Els Deboutte

Els Deboutte

Coach, trainer & vennoot

els@makemefly.be

Sluisstraat 79 – 3000 Leuven

+32 477 56 62 94

Hi, ik ben Els.

Ik ben coach, trainer en mede-oprichter van Make me Fly!.
In 1992 startte ik mijn loopbaan na mijn studies Master in de Psychologie met toch wel wat horten en stoten. Zoals elke starter heb ik mijn weg moeten vinden in het professionele leven. Ik werkte en leerde in Rekrutering en Selectie, Training, Consultancy en HR bij bedrijven met mooie reputatie zoals de NMBS, PriceWaterhouseCoopers, DuPont de Nemours en Imec.
En toch bleef het professioneel knagen: ik wou meer zingeving in mijn werk, iets kunnen veranderen voor mensen die daar vragende partij voor waren. Ik schoolde me bij tot coach en blijf me vandaag ook bijscholen in allerlei coach- en begeleidingstechnieken die gebruik maken van positieve psychologie, zoals o.a. Solutions Focus of Oplossingsgericht Werken.Coachen en trainen zijn en blijven mijn passie.
Make me Fly! is in 2009 gestart vanuit mijn (en later onze) wens en droom om mensen en organisaties professioneel als trainer en coach bij te staan bij 4 soorten vragen: loopbaanvragen, levensvragen, leiderschapsvragen en knopen in de samenwerking. Intussen mag ik samen met mijn collega Rilla Lysens ook al mijn ervaring uit de voorbije 25+ jaar doorgeven aan kandidaat-coaches, leidinggevenden en onze eigen teamleden.
In de rest van mijn leven ben ik een bezige bij, omdat ik stiekem alles wil leren in mijn leven (hoewel ik weet dat dat niet zal lukken). Ik ben mama van 2 zonen, getrouwd, ik beoefen yoga en buikdans, geniet van een lekker etentje,  geniet ik als Theesommelier van een ‘superclass’ theetje, en hou van stilte in de natuur. 
Tot snel,
Els
“It’s not the next job, it’s where you’re going.” (Alan C Kay)

Wil je alvast wat snuffelen?

Ik stel massa’s tips en inzichten ter beschikking in mijn boek GOESTING! Opnieuw plezier vinden in je werk én je leven, de gratis ‘cheat sheet’ “Zo maak je een TOP CV” of het gratis e-book “bye bye burn-out”.

Els

Els’ expertise:

  • Live the Connection Coach (Live The Connection, kernmodule, 2020)
  • Theesommelier (Thee Academie Vlaanderen, 2020)
  • Geaccrediteerd Insights Discovery™ Professional (2017)
  • Oplossingsgericht Coachen, Solutions Focus at Work (Il Faro, 2010)
  • Leergang Professioneel Coachen (School for Coaching and Leadership, 2011)
  • Geregistreerd psycholoog (mijn erkenningsnummer is 702104294)
  • Master in de Psychologie (VUB, 1992), Master in de Muziek met Pedagogisch diploma (LUCA School of Arts, 1998)
  • Auteur van “Geef je carrière weer Vleugels!” (Kluwer, 2013) en “GOESTING! Opnieuw plezier krijgen in je werk én je leven” (2016)

Dit zeggen klanten over Els:

Als ik terugkijk naar mijn traject bij Els blijft het me verbazen hoe snel ik de overgang maakte van oververmoeid zijn, niet geloven in mezelf en niet weten welke richting ik uit moet, naar meer zelfvertrouwen (‘Yes, I can!’), meer mentale energie en ACTIE. Els, bedankt om mij te coachen in het durven maken van keuzes voor niemand anders dan mezelf. Make me Fly! was exact wat ik nodig had.
– Lucia – 
Els hield me een spiegel voor, maar bracht ook inzicht in de automatismen die ik doorheen de jaren zelf had geïnstalleerd. Ze heeft inzicht en mensenkennis en begreep me direct. Ze heeft het talent om zich in te leven, zonder te oordelen.
– Britt – 
De aanpak van Make me Fly! is persoonlijk en op maat, wat garant staat voor een effectief resultaat met bruikbare handvaten voor de toekomst. Els wees me opnieuw de weg naar mijn talenten en energiebronnen, en confronteerde me met mijn stressoren. Na de sessies heb ik alle touwtjes opnieuw in handen om die belangrijke werk-privébalans in evenwicht te houden.
– Bieke – 
Els is uitermate geschikt als coach voor mensen die met een ondernemersidee zitten en dat kleine duwtje in de rug nodig hebben. “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?” Ik zal die zin nooit vergeten. De wijze woorden van Els leiden me wel vaker doorheen dilemma’s. Dankzij de loopbaanbegeleiding heb ik nu een toffe, uitdagende job gevonden, een eigen zaak in bijberoep uit de grond gestampt en neem ik uitdagingen met veel meer goesting aan.
– Kevin – 

De loopbaanbegeleiding bij Make me Fly! is voor iedereen zinvol. Al is het maar om in actie te schieten en te weten wat je kan ondernemen of in welke richting je kan kijken. Ik vond het heel nuttig om tijdens de sessies met Els inzicht te krijgen in mezelf en op zoek te gaan naar de de job die bij me past.

– Lise – 

Toen ik Make me Fly! contacteerde wist ik eigenlijk zelf niet heel goed welke richting ik uit wilde. Els heeft mij geholpen om zelf te ontdekken wat ik nu wil en welke richting ik uit wil. Na 22 jaar voor hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben, leek de buitenwereld een beetje eng. Ze heeft mij goed voorbereid en dan het juiste duwtje in de rug gegeven om op pad te gaan. Dankzij haar ondersteuning ben ik nu heel gericht aan het solliciteren naar een job en een bedrijf die bij mijn kwaliteiten, waarden en normen passen.

– Elke – 

De loopbaanbegeleiding bij Make me Fly! was veel meer dan op zoek gaan naar een volgende job. het was het begin van een reis, die begon met een toffe zoektocht naar wat ik écht wil en hoe ik dat kan bereiken. We hebben veel gelachen tijdens de sessies.
Ik ben heel blij met de reis die ik dankzij Els begonnen ben.

– Elke – 

Els heeft mij een rugzak vol nuttige informatie, tips, denkoefeningen, zelfreflectie, … gegeven. Hiervoor ben ik haar erg dankbaar. Dankzij de loopbaanbegeleiding kijk ik op een andere manier naar een job. Ik kan nu de voor- en nadelen afwegen, rekening houdend met mijn kwaliteiten, noden, no go’s, … Dit maakt mij zelfzekerder en geeft mij terug zin in een job. Ik ben ervan overtuigd dat ik dankzij deze begeleiding een job kan vinden waarin ik gelukkig en mezelf kan zijn! Een dikke merci Els!

– Shanna – 

Loopbaanbegeleiding is zeker een aanrader als je even de weg kwijt bent en het bos tussen de bomen niet meer ziet. De drempel was voor mij hoog maar eens erover kreeg ik nieuwe inzichten waarmee ik zelf aan de slag kon. Het werd een inspirerend, empowerend en zeer persoonlijk gericht traject. Door de coronacrisis gingen de sessies noodgedwongen via digitale kanalen door, maar dit heb ik als zeer positief ervaren.

– Kathleen – 

Els is to the point en durft te confronteren. Ze stuurde me na elke sessie een kort verslag en dat hielp me om nog wat meer te reflecteren. Door de coaching ben ik eindelijk in actie geschoten om mijn doelen concreet te maken en vorm te geven. Het heeft me energie gegeven!

– Christophe – 

Els liet me over dingen nadenken die ikzelf al snel onder ‘geen optie’ had geklasseerd. Verrijkend!

– Leen – 

Tijdens de coachingsessies met Els kon ik eindelijk eens rustig de tijd te nemen om over een aantal zaken bewust na te denken. Zeker omdat ze ook durfde door te vragen op een aantal dingen waarop ik vastloop, en op hoe dat komt. Haar stijl is een combinatie van empathie, directheid en no-nonsense, en dat werkte goed voor mij.

– Serge – 

Als je het even niet meer weet en je afvraagt welke job nu eigenlijk echt bij je past, is deze loopbaanbegeleiding een must! Tijdens de coachingsessies kwam ik tot inzichten over mijn sterktes en in welke job ik zou passen. Els bood een luisterend oor, is echt begaan en ging samen met mij op zoek naar antwoorden.

– Tine – 

Ik heb de loopbaanbegeleiding opgestart nav een burn-out problematiek. Els heeft me door haar eigen ervaringen en no-nonsense aanpak een duidelijk inzicht gegeven in deze problematiek en mijn functioneren.  

– Sven – 

Over Make me Fly! kan ik vooral zeggen dat de vlag de lading dekt. De aanpak van Els gaf me inzicht in mijn competenties en hoeveel die waard zijn, en een flinke dosis zelfvertrouwen. De gesprekken met Els, haar kijk op de zaken, de open en oprechte manier waarop ze de dingen benoemt,… Het gaf me echt vleugels. 

– Tine – 

Ik kan iedereen een loopbaanbegeleiding bij Make me Fly! aanbevelen. Els herinnerde mij aan mijn kwaliteiten waardoor ik mijn zelfvertrouwen terug kreeg. Ze luisterde aandachtig naar mijn verhaal en speelde hier op in. Een zachte aanpak met soms een hoek af. Door de begeleiding heb ik ontdekt waar ik goed in ben en wat ik belangrijk vind in een job.

– Inge – 

Ik heb dankzij Els terug enthousiasme gevoeld. En ik voelde me in een toch wel moeilijke periode terug meer mezelf. De sessies zelf vlogen voorbij en ik kwam er altijd goed gezind en met nieuwe moed buiten. De methodische aanpak maar ook het inlevingsvermogen van Els en de vele praktijkvoorbeelden hebben me echt geholpen.

– Valérie – 

Els gaf me de juiste handvaten (tools – tips – inzichten). Door haar empathisch vermogen en positive drive, en doordat ze in staat is om snel met concrete cases in te pikken op een probleem maakte ik een grote evolutie door, en dan meer specifiek op vlak van time management.

– Carl – 

Els is duidelijk en eerlijk, en weet heel veel! Ik leerde uit de coaching dat onhoudbare situaties soms niet vermijdbaar zijn en soms ook niet oplosbaar. Het is dan beter om een streep er onder te trekken en te werken aan positieve ideeën. Met steun van de jobcoaching was ik eindelijk in staat om ‘hoe het er op staat’ te gaan uitspreken tegenover mijn werkgever. 

– Sean – 

Pin It on Pinterest