“Anderen helpen zichzelf te helpen.”

Word Oplossingsgericht Coach

Droom je ervan om anderen te coachen?

Als Oplossingsgericht Coach ben jij de procesbegeleider die ervoor zorgt dat je ‘klant’ oplossingen vindt voor problemen waar hij tegen aanloopt. Niet door te focussen op alles wat mis gaat, maar door te zoeken naar wat hij wel wil. Dat maakt van Oplossingsgerichte Coaching een snelle en doortastende methode die vederlicht en fijn aanvoelt voor coach én klant. 

Wil jij…

 • als coach werken in een eigen coachingspraktijk of een groepspraktijk?
 • als professioneel coach aan de slag op je werkplek als leidinggevende, teamleader, vertrouwenspersoon, zorgprofessional, onderwijspersoneel of HR-professional?
 • jezelf beter leren kennen en handvatten vinden om beter en effectiever te connecteren met je omgeving?

En…

🔥Wil je af van de shit en de drama van de probleem georiënteerde aanpak?

🔥Wil je de energie, constructiviteit en connectie voelen van Solution Focus?

🔥Wil je de Oplossingsgerichte Methode aanleren én ook leren hoe je als coach het proces begeleidt?

🔥Wil je een opleiding volgen die je de handvaten geeft waar je echt iets mee kan in de praktijk?

Dan is onze Opleiding tot Oplossingsgericht Coach wat jij nodig hebt om te leren coachen!

*Tijdens het discovery gesprek bekijken we met jou je wensen en aspiraties, maken we verder kennis en beantwoorden we al je vragen over de opleiding. Het is gratis, online en geheel vrijblijvend. Je beslist pas nadien tot deelname.

Sinds het ontstaan van de psychologie als wetenschap wordt er vooral gekeken naar ziekten en ‘disorders’. Gelukkig kwam daar eind vorige eeuw verandering in met het ontstaan van de positieve psychologie, een stroming die zich vooral richt op positieve ervaringen die mensen kunnen hebben en onderzoekt wat mensen weerbaar en krachtiger maakt.

Oplossingsgericht werken of solution focus vond zijn ontstaan bij een groep therapeuten die gefrustreerd waren over de traagheid en de lage opbrengst van hun traditionele gespreks- en therapeutische technieken. Ze ontwikkelden een heel nieuwe aanpak: een krachtige combinatie van aanvaarden wat is én daarnaast streven naar wat geweldig zou zijn, gebruik makend van je kwaliteiten, je mogelijkheden en de opportuniteiten die er reëel liggen.

Solution Focus als krachtige kapstok voor resultaatgerichte coaching

Anders dan wat men gewend was, vertrekt oplossingsgericht werken vanuit de overtuiging dat al wat men aandacht geeft, groeit. Een diepgaande probleemanalyse zorgt vooral voor veel zwaarte en durft wel eens het gevoel op te wekken dat het ‘probleem’ een niet-te-overkomen berg is. Dat wil echter niet zeggen dat wij als oplossingsgericht coach problem-phobic zijn. Alleen kunnen we (zo zei Einstein) een probleem meestal niet oplossen met de denkwijze die ze heeft veroorzaakt. Daarom gaan we vooral op zoek naar wat wél werkt, gaan we klachten omzetten in doelen en gaan we samen met onze klant kleine stappen zetten in de richting van wat hij of zij wenst. 

Solution focus vormt de kapstok van de Make me Fly! coachingsmethode, én ook al onze opleidingen worden op een oplossingsgerichte manier gegeven. Once you go Solution Focus, you never go back… Verwacht je in onze Opleiding tot Oplossingsgericht Coach dus aan een stevige onderdompeling in Solution Focus en een persoonlijke transformatie in de manier waarop je zelf in het leven staat. Van onze deelnemers krijgen we wel vaker de feedback dat deze opleiding hen ook als mens beter heeft gemaakt. ❤️

Solution Focus dwingt tot stoppen met klagen, en tot het formuleren van een positieve vraag. Zo komt naar boven wat echt belangrijk is.

Sofie

Je begint eraan met een positieve insteek, waardoor je meer kans hebt om effectief veranderingen door te voeren ipv daar angstig tegenover te staan.

Annelies

De sessies zijn enorm krachtig! Door de heldere manier van communiceren en meedenken kan je echt je eigen weg vinden en stappen zetten.

An

Wil je meer weten over Solution Focus?

In ons gratis e-book ‘Ontdek de basis van oplossingsgerichte coaching‘ vertellen we je meer over het ontstaan, de basisprincipes en de voordelen van Solution Focused Coaching.

“Met een methode alleen geraak je er niet.”

Toen ik (Els) mijn opleiding psychologie afrondde, had ik een stevige academische basis verworven, maar helaas weinig geleerd over het ‘hoe’. Hoe moet je mensen helpen? Hoe begrijp je mensen in wat ze willen? Hoe zet je hen op weg zodat zij blij zijn en ik er zelf ook blij van word? Vragen die ik voor mezelf probeerde te beantwoorden in mijn carrière in HR. Het is daar dat ik de smaak van het coachen écht te pakken kreeg. Dit was wat ik wou! Dit bracht écht iets bij voor mensen! 

Ik coachte vanuit de buik en vanuit gezond verstand. Dat ging een eindje mee, maar eigenlijk wist ik niet zo heel goed waar ik mee bezig was. Dus ging ik op zoek naar een opleiding. Want coachen leer je, net zoals het toepassen van sociale wetgeving trouwens, niét op school. Ik volgde 2 coachopleidingen: eentje was methodisch en leidde me binnen in de fantastische wereld van Solution Focus, het Oplossingsgericht Werken. Maar daar ontbrak iets. Ik kende de technieken wel, maar kon nog altijd geen goed gesprek leiden. Dus volgde ik een tweede, totaal andere opleiding. Die was sterk in het aanleren van procesbegeleiding (van aanmelding to afscheid, zeg maar), maar heel erg analytisch en probleemgericht. 

En zo kwam ik bij mijn eigen formule terecht, een formule die ook mijn ‘partner in crime’ Rilla kon bezielen. 

Rilla volgde uiteraard haar eigen weg. Opgeleid in communicatie en HR startte ook haar pad in HR. Ze volgde haar coachopleidingen bij o.a. Jef Clement. Onze paden kruisten toen ze het bedrijf waar ze HR-verantwoordelijke was moest sluiten: iedereen aan een nieuwe job helpen, het gebouw te koop zetten en tenslotte zichzelf ontslaan. Ook zij zat op haar honger: er moest meer mogelijk zijn voor mensen. Ze verdiepte zich in stress en burnout en schoolde zich bij in Oplossingsgericht Coachen. Ze was helemaal ‘verkocht’. Rilla kwam op het pad van Make me Fly! (of was het omgekeerd) en wist: ‘hiermee wil ik verder gaan’. 

“We ontwikkelden een coachopleiding zoals wij die zelf hadden willen volgen.”

Tijdens onze interacties met klanten, leidinggevenden en coaches, ontdekken we telkens opnieuw de kracht van de oplossingsgerichte benadering. In plaats van te focussen op problemen en obstakels, ligt de nadruk op het verkennen van gewenste toekomstige scenario’s en het identificeren van kleine, haalbare stappen om daar te komen. Deze aanpak is uiterst effectief en zorgde voor positieve veranderingen bij duizenden klanten.

En dat delen wij supergraag met de rest van de wereld! Volgens ons kunnen er nooit teveel coaches zijn. Coachen maakt immers deel uit van ontzettend veel rollen en zal dat in de toekomst nog meer doen. Nooit teveel coaches, maar dan wel goed getrainde, onderlegde coaches die weten waar ze mee bezig zijn. Dat is onze missie!

We ontwikkelden deze coachopleiding vanuit onze gezamenlijke kennis, expertise en ervaring. We delen wat we weten, zelf leerden en al jarenlang toepassen om mensen écht verder te helpen. De Opleiding tot Oplossingsgericht Coach is de coachopleiding die wij zelf hadden willen volgen!

live opleiding sinds 2018

De opleiding wordt zelf gegeven door Els en Rilla, live in Leuven.

Online Academy

De basis over Solution Focus leer je zelfstandig in onze Online Academy.

+ 75 coaches opgeleid

Al meer dan 75 deelnemers behaalden het certificaat ‘Oplossingsgericht Coach’.

Coachen als een pro leer je door te oefenen

Iedereen mag zich zomaar ‘coach’ noemen en de term ‘coaching’ wordt te pas en te onpas gebruikt, soms op manieren die niet echt correct zijn. Nochtans is goed kunnen coachen een echte metier die je moet leren. Als coach ondersteun je (globale) levenssituaties, help je bij het verbeteren van prestaties en vaardigheden, ondersteun je mensen in hun zelfredzaamheid en ga je samen met hen op zoek naar manieren om voor hen wenselijke situaties te creëren.

Niet iets om licht over te gaan dus… Het is niet omdat mensen makkelijk met je kunnen praten dat je automatisch een goede coach bent. Als coach heb je écht een impact op het leven van anderen en dat maakt dat professioneel coachen meer is dan ‘gewoon een babbeltje doen’. 

Ja, nemen wij ons vak heel erg serieus. 🤓 We vinden coachen megaleuk en het ligt ons nauw aan het hart. 💖 We blijven onszelf uitdagen door te blijven bijleren. En we staan nog steeds dagelijks in de praktijk als oplossingsgericht coach en trainer.

Onze liefde én vaardigheden voor het coachvak geven we door in de Make me Fly! Academy en in de live Opleiding tot Oplossingsgericht Coach. 

6 redenen om te kiezen voor onze Opleiding tot Oplossingsgericht Coach 🤩

Z

Blended Learning

Onze opleiding bestaat uit online theorielessen, live opleidingsdagen, oefenmomenten, online masterclasses en community learning. Voor de eerste live dag doorloop je zelfstandig de online cursus ‘Solution Focus: Basic Coaching Skills’ (t.w.v. 599€). We dompelen je echt helemaal onder in Oplossingsgericht Coachen.

Z

Insights Discovery

Zelfzorg en zelfkennis zijn belangrijk voor een coach. Daarom krijg je tijdens de opleiding je persoonlijke Insights Discovery profiel (t.w.v. 495€) én geven we ook uitleg over het Insights Discovery model. Je krijgt daarbij ook toegang tot de online verdiepingscursus over Insights Discovery op onze Academy.

Z

Veilige leeromgeving

Tijdens de live dagen werken we altijd met kleine groepen. We zorgen voor échte verbinding en veiligheid. Leren doe je van en met elkaar. Elke groep krijgt van ons ook een eigen communicatiegroep op onze Academy, zodat je met elkaar in contact kan blijven tussen de live opleidingsdagen door.

Z

Coach community

Als deelnemer van onze coach opleidingen word je automatisch lid van onze community van oplossingsgerichte coaches. Het is een plek om te leren van elkaar en te groeien met elkaar. Tijdens de opleiding kan je terecht bij Els en Rilla en hun team, voor vragen en ondersteuning.

Z

Fun, fun, fun

Er is bij ons ons ‘een hoekske af’ 😜 We willen dat wat we doen plezant is, en dat onze deelnemers plezier ondervinden van het leren. Er wordt dus behoorlijk wat afgelachen. En we zorgen ervoor dat het nooit saai wordt. We voorzien een hele variatie aan werkvormen en oefeningen om het boeiend en afwisselend te houden.

Z

Vanuit de praktijk

We leren je coachen vanuit de praktijk, vanuit onze eigen ervaringen, en dat is niet altijd ‘volgens het boekje’. We delen eerlijk met jou waar het moeilijk wordt en wat wij dan zelf doen. We coachen zelf nog elke dag en leren je alles wat je moet weten en kunnen om zelf in het vak te kunnen stappen.

Over de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach

In de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach leer je de basis van coaching, ontwikkel je coachvaardigheden en verfijn je je skills met extra tools en technieken om het proces vlot te houden. Naast een stevig theoretisch fundament – met de Solution Focus methode als kapstok – bieden we je tijdens de opleiding tal van oefenkansen aan. Op het einde van je traject ben je klaar om in de praktische proef te tonen dat je op een professionele, oplossingsgerichte manier kan coachen. Dan overhandigen we je met veel trots je certificaat van Oplossingsgericht Coach.

Het programma

De Opleiding tot Oplossingsgericht Coach start met een online opleidingsprogramma waarin de theoretische basis wordt gelegd, aan de hand van bijna 10 uur videomateriaal, gecombineerd met een werkboek, demo’s en support op afstand. Tijdens de 8 live opleidingsdagen die hierop volgen, wordt dieper ingegaan op essential en advanced coaching skills en leer je de theorie toepassen. Tijdens de laatste opleidingsdag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Praktische Proef om het certificaat van Oplossingsgericht Coach te behalen. Na dit krachtig groeitraject ben je in staat om meteen aan de slag te gaan als oplossingsgericht coach. 

Online programma 'Coaching: Basic Skills'

In dit online opleidingsprogramma neem je zelfstandig de theoretische basis over Oplossingsgerichte Coaching door. Bij elke les horen oefeningen die je maakt ter voorbereiding van de live opleidingdagen. Je volgt deze opleiding dus thuis, op je eigen tempo. Meer informatie vind je hier.

Essential Coaching Skills

Tijdens de eerste 4 live opleidingsdagen krijg je het werken en denken vanuit de Oplossingsgerichte Methode echt in de vingers. Daarnaast trainen we jou op een interactieve manier in essentiële coachingsvaardigheden zoals  

 • een werkbare en realistische coachvraag formuleren
 • ‘zinvol’ en actief luisteren (trust us, niet gemakkelijk als je met het proces bezig bent intussen!)
 • liefdevol carefronteren waar nodig
 • terwijl jij als procesbegeleider de ogen op de bal houdt, op het doel
 • herkaderen, lef triggeren en zorgen voor een ontspannen sfeer waar emoties hun juiste plek hebben
 • ….

Je leert ook inschatten wat het meest nuttig kan zijn op het juiste moment voor jouw klant.

Advanced Coaching Skills

Tijdens de volgende 4 live opleidingsdagen wordt er veel geoefend, met elkaar maar ook met “echte klanten” (mensen die jij nog niet kent en die zich door jou laten coachen als oefenmoment). De kunst van coachen zit in de combinatie van 2 dingen: een stevige technische en procestechnische basis enerzijds, en veel vlieguren opbouwen onder vakkundige begeleiding anderzijds. We werken in kleine groepen, zodat we steeds kunnen observeren, bijsturen en ondersteunen.

Verder leer je ook:

 • het proces vlot te houden. Want waar het ene coachingstraject schijnbaar vanzelf loopt, doet het andere dat niet. En dan is het aan jou als coach om hiermee om te gaan.
 • 7 tools die je extra kan inzetten tijdens het coachproces. Zo kan je als coach nog beter afstemmen op de noden van de klant.
 • als coach nog beter en met meer gemak de volledige procesmonitoring opnemen en de verantwoordelijkheid over het proces opnemen.
 • de  ‘party poopers’ herkennen, liefdevol hanteren en ombuigen samen met je klant.

Tenslotte krijg je ook je persoonlijke Insights Discovery profiel en leer je je eigen uitdagingen en valkuilen als coach beter kennen.

Certificatie

We ronden de opleiding af met een praktische proef. Tijdens de praktische proef toon je ons dat je de basisvaardigheden van een coach goed beheerst in een coachingsessie met een proefpersoon. Je maakt bovendien voorafgaand een individueel werkstuk waarin we je groei en evolutie en vele andere vaardigheden als coach willen kunnen vaststellen. 

Voel je je nog niet helemaal klaar voor de praktische proef? Geen nood, we organiseren de praktische proef minstens 2 keer per jaar en geven je 1 jaar de tijd (vanaf de laatste opleidingsdag) om deel te nemen. Met twijfels of vragen kan je natuurlijk steeds bij ons terecht.

Als alles goed gaat kunnen we jou vol trots je certificaat overhandigen.

Praktisch

De Opleiding tot Oplossingsgericht Coach wordt 2 keer per jaar ingericht. De volgende lessenreeksen zijn:

 • najaar 2023: 14-15/9/23 + 19-20/10/23 + 16-17/11/23 + 7-8/12/23 + 9/2/24 online mastermind 12-13.30u + 8/3/24 praktische proef
 • voorjaar 2024: 11-12/1/24 + 8-9/2/24 + 14-15/3/24 + 18-19/4/24 + 7/6/24 online mastermind 12-13.30u + 14/6/24 praktische proef

De eerste module ‘Coaching: Basic Skills’ gaat online door en volg je op je eigen tempo. We verwachten wel dat je deze module hebt afgerond voor de eerste live opleidingsdag.

De live opleidingsdagen gaan door in de Hoorn in Leuven, onze prachtige uitvalsbasis. Samen met ons geniet je van alle comfort, lekker eten (we houden rekening met intoleranties/allergieën) en een ontspannen sfeer. In de Hoorn vinden we allerlei verborgen hoekjes en inspirerende plekken om onze coachingskills ook in kleinere groepen te oefenen.

De prijs van onze opleiding bedraagt 4997€ (excl. BTW). Hierin is alle materiaal inbegrepen. We voorzien ook lunch en versnaperingen tijdens de live opleidingsdagen. En je behoudt levenslang toegang tot de lessen op onze Academy. 

Wil je de kost liever spreiden? Betalen kan in 6 of 12 termijnen. Je betaalt bij inschrijving de eerste schijf, en vervolgens gaat hetzelfde bedrag maandelijks van je rekening.

Deze opleiding heeft me een veelvoud gekost van alle opleidingen die ik heb gevolgd tot nu toe. En ze heeft me een veelvoud aan inzichten, waaw’s en aha’s gegeven ook. Ze is echt elke euro waard.

Karolien

Het was een verfrissend bad vol kennis en ervaring waarin ik mij heel graag heb laten onderdompelen. Ik leerde de methode van Solution Focus en ontdekte dat die zeer goed bij mij past. Ik besefte ook dat je als coach gezellig overbodig bent eens de klant in zijn of haar verhaal zit. Dat deed deugd en ontspande me als coach. Els en Rilla zijn een schitterende tandem.

Nele

 Deze opleiding is een aanrader voor zowel startende coaches als mensen die al wat ervaring hebben. Een fijne mix van theoretische kaders en gelegenheid tot oefenen. Het interactieve aspect zorgt voor een leuke flow en levert vaak grappige momenten op. Pittig, maar ik had het voor geen geld van de wereld willen missen. 

Nathalie

Schuilt er een coach in jou? Doe de test ⬇️

 • als je interesse hebt in mensen en hen oprecht de beste versie van zichzelf wil laten zijn, worden en blijven
 • als je interesse hebt om te luisteren naar de dingen waar mensen tegenaan lopen en mee worstelen
 • als je een absoluut vertrouwen hebt dat mensen het in the end zelf zullen kunnen oplossen

dan schuilt er misschien een coach in jou.

Twijfel je? In onze gratis zelftest laten we je nadenken over 10 essentiële vaardigheden van een coach. Geef jezelf een score om te ontdekken of er een coach in jou schuilt en of je zin hebt om nog meer over coaching te gaan leren.

Coachen is wat ons betreft de schoonste stiel ter wereld ❤️

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: coachen is een heus vak. En zoals bij elk vak geldt: je kan er goed in worden als je naast aanleg ook de nodige scholing, ervaring en bijsturing geniet. En dat is nodig, want mensen komen bij jou vanuit een kwetsbaarheid en daar wil je niet te licht over gaan. Of je nu als zelfstandig coach wil werken, of je coachende vaardigheden inzet als leidinggevende in een werkcontext of zelfs thuis in je gezin: je wil mensen kunnen verder helpen, niet verder in de problemen helpen.

Oplossingsgericht leren coachen verandert de kijk op je leven, op professioneel én persoonlijk vlak. Je leert om niet meer te focussen op alles wat mis gaat, en te werken met alles wat er wél is. Weg met shit en drama dus 💩

Ben je klaar voor een transformatie? Schrijf je dan nu in voor de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach!

Over de trainers

Els Deboutte & Rilla Lysens

Els Deboutte en Rilla Lysens zijn gedreven in het coachen van mensen naar meer voldoening en zelfsturing in hun werk, in de samenwerking en daarbuiten. Zowel particulieren als bedrijven en zelfstandigen kunnen uit hun jarenlange ervaring putten.

Beiden zijn opgeleid en getraind in de Solution Focus methodiek, waar het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen vanuit de eigen krachtbronnen centraal staat. Deelnemers aan hun opleidingen waarderen naast hun vakkennis hun enthousiasme en inlevingsvermogen.

Els Deboutte (°1970) is coach, trainer, auteur en creator van Make me Fly!, een Elsewhere Consulting merk. Voor ze in 2009 haar eigen zaak startte, bouwde ze ervaring op bij bedrijven zoals de NMBS, PricewaterhouseCoopers, DuPont de Nemours en Imec. Doorheen meer dan 20 jaar ervaring als psycholoog, trainer, HR verantwoordelijke en consultant leerde zij talent in mensen te herkennen en te versterken. Els is erkend psycholoog, behaalde een Master in de Muziek en is sinds 2010 gecertificeerd coach. Ze is Insights Discovery practitioner en volgde tal van specialisatieworkshops en –trainings. Els traint op een energieke en enthousiaste manier. Ze weet deelnemers te boeien en uit te dagen om het beste van zichzelf te geven. Nog meer weten over Els? >>>

Rilla Lysens (1979°) werkt als sinds 2001 in communicatie, HR, training en coaching. Ze startte haar loopbaan in de media, om al snel te ontdekken dat ‘mensen’ haar echte passie zijn. Met een opleiding in communicatie (bachelor) en HR (master) op zak baande ze zich een weg binnen ‘de zachte kant van HR’, van rekrutering tot talentmanagement, van HR business partner tot HR verantwoordelijke voor de Benelux. Eén rode draad liep steeds door haar loopbaan: menselijke groei en ontwikkeling. Sinds 2012 is Rilla gecertificeerd coach en trainer en legde ze haar focus op coaching van mens en organisatie op vlak van (persoonlijke) ontwikkeling, leiderschap en werkgeluk. Rilla traint met open geest en afgestemde voelsprieten. Haar aanpak is geruststellend en met de nodige ‘carefrontation’. Ze streeft naar de beste persoonlijke inzichten en groei voor elke deelnemer. Nog meer weten over Rilla? >>>

Els en Rilla hebben een soort gave om de deelnemers op een niet dwingende manier aan te zetten tot oefenen tussen de live opleidingsdagen door. En ook de groep zet elkaar aan om dat te doen, op een positieve manier. Els en Rilla zijn 2 straffe, toffe madammen die ook tussen de live opleidingsdagen tijd maakten om te helpen waar nodig. Volgens mij zijn er maar weinig opleidingen die erin slagen om hun deelnemers – naast het aanbrengen van een mooi theoretisch kader en het bijbrengen van know how – ook zover te krijgen dat ze gemotiveerd zijn om tussen de sessies door te blijven oefenen, en dat op een manier die totaal niet dwingend aanvoelt.

Anne De Block

De aanpak van Els en Rilla werkte heel goed voor mij en ik leerde technieken die ik elke dag kan gebruiken. Wat mij sterker heeft gemaakt in mijn coachingsvaardigheden is dat we alles wat we leerden direct in de praktijk konden zetten. Door de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach heb ik een heel deel technieken vast waar ik mensen echt mee kan helpen! En de sfeer tijdens de opleiding was heel erg leuk. In the end komt ge daar dus echt als een ander mens uit.

Dimitri Verhaeghe

Ik ben nogal een piekeraar en zat op professioneel vlak vast. Mijn ogen zijn opengegaan door in aanraking te komen met de oplossingsgerichte methode. Ik ben anders iemand die minder zelfdiscipline heeft, maar in deze opleiding ben ik na elke module aan de slag gegaan en we hebben ook onderling veel geoefend. Ik voelde me veilig in de groep: we hebben veel gelachen, je leert elkaar redelijk goed kennen en ik had het gevoel dat ik mezelf kon zijn en vragen kon stellen. Ik ben echt heel blij dat ik voor de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach heb gekozen en pas wat ik leerde alle dagen toe.

Karlien Versonnen

FAQ

Kan iedereen coach worden?

Mensen op een gestructureerde manier helpen om zichzelf te helpen, is een vak en dat kan je leren. Uit het juiste hout gesneden zijn, is wel een voorwaarde om een goede coach te zijn. Twijfel je daarover? Dan kan onze gratis zelftest ‘Schuilt er een coach in jou?’ misschien helpen.

Zijn er niet al teveel coaches?

Niet iedereen die een coachopleiding volgt, start nadien als zelfstandig coach. Coachende vaardigheden kan je ook toepassen in je werkomgeving, in je rol als consultant of als directeur,… Hoe meer mensen goed kunnen coachen, hoe meer mensen er door hen geholpen kunnen worden. En dat hebben we in deze woelige tijden van verandering broodnodig!

Voor wie is de Opleiding tot Oplossingsgericht Coach?

Onze opleiding is geschikt voor wie als zelfstandig coach aan de slag wil én voor wie in een professionele omgeving oplossingsgerichte coaching wil toepassen. Bij onze deelnemers zijn leidinggevende, mensen die een eigen coachingspraktijk willen starten, HR-professionals,… Deze diversiteit maakt het leren van elkaar nog meer waardevol.

Hoeveel deelnemers zitten er in 1 groep?

Geen grote zalen, massa’s deelnemers en een podium. Wij werken altijd met kleine groepen. Zo kunnen we jou alle aandacht geven die jij verdient.

Waar gaat de opleiding door?

Onze Academy bevindt zich online en kan je op elk moment betreden. De live opleidingsdagen gaan door in De Hoorn in Leuven. Parkeren doe je vlakbij in parking Vaartkom, en ook met het openbaar vervoer zijn we vlot bereikbaar (15′ wandelen vanaf station Leuven).

Wat heb ik nodig voor de online lessen?

Je krijgt bij inschrijving van ons een mail waarmee je je account op onze academy bevestigt. De Academy is gewoon via je internetbrowser te vinden op https://academy.makemefly.be. Je hebt dus enkel een PC met geluid en een werkende internetconnectie nodig. 

Heel fijn is dat je onze Academy ook kan vinden op de app van Huddle, waardoor je ook gemakkelijk op je smartphone of tablet kan inloggen en onderweg kan kijken/luisteren. Alle info hierover krijg je bij inschrijving.

Kan ik gespreid betalen?

Ja, dat kan. Je kan bij je inschrijving kiezen voor betaling in 1 keer, in 6 schijven of in 12 schijven. De eerste schijf betaal je meteen bij inschrijving. De resterende schijven worden via een incasso van je rekening gehaald.

Kan ik een factuur krijgen?

Ja, dat kan. Vul bij inschrijving het veld ‘bedrijf’ in en vul je ondernemingsnummer in. Je ontvangt automatisch een factuur van ons. Bij betaling in schijven ontvang je een aparte factuur per betaling.

Kan ik gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Nee, jammer genoeg vallen coachopleidingen niet meer binnen wat toegelaten wordt voor de KMO-portefeuille.

Ik twijfel nog. Wat nu?

Vraag dan een gratis discovery gesprek aan. Dat is een online gesprek van ongeveer 30 minuten waar Rilla al je vragen beantwoordt en samen met jou zoekt naar de beste formule. Geheel vrijvlijvend en gratis. Vraag hier een gratis discovery gesprek aan. 

Pin It on Pinterest