wat is me-time nu eigenlijk?

me-time, wat is dat?

Me-time heeft eigenlijk niets te maken met tijd. Het werd gecommercialiseerd tot niets meer dan een dagje wellness, een kopje koffie in een trendy bar, een uitstapje naar een chique stad, een restaurant waar je “moet geweest zijn”, een yogastudio waar je “echt jezelf kan vinden” als ultieme vorm van selfcare.

Eigenlijk is dat absurd, want niemand anders kan invullen hoe jouw "off-time" er uit zou moeten zien. Want, dat is het: off-time.

We staan voortdurend “aan”, zelfs wanneer we niets doen. Zelfzorg? Dat is tijd om jezelf even terug te trekken. Me-time is tijd waar alles langzamer mag gaan, tijd zonder deadlines. Waarin niets hoeft. Tijd die toelaat om jezelf uit te schakelen.

Daar gaat het om: je “aan” knop weer uitzetten. Het gaat meestal niet over een gebrek aan uren en minuten maar aan het besteden van je tijd aan andere dingen dan waar je ‘m aan zou willen besteden’.

Wist jij dat....

👉 Time management eigenlijk niet bestaat

👉 Het vooral over bewuste keuzes gaat, waar je je focus op richt

👉 Tijd zich automatisch vult

👉 Tijd de meest democratische ‘resource’ is met een dwingend maximum 

👉‘ Ja’ zeggen tegen iets dat je niet wil doen ‘nee’ zeggen is tegen iets dat je wel wou doen

👉 Je maar een deel onder controle hebt

👉 Overwhelm niet altijd voortkomt uit ‘slecht time management’

👉 Je niet elke minuut productief kan zijn


Hoe zit dat bij jou? Kan jij de 'aan' knop ook uitzetten?

Doe mee aan onze gratis 'contenter in 1 maand' challenge!

Een gratis 30-daagse reeks met prikkelende vragen en uitdagende opdrachten die jou (nog) contenter in het leven helpen te staan.

Pssssst: hou zeker onze socials in de gaten! Daar strooien we regelmatig extra tips rond zelfzorg. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg inspiratie recht in je mailbox! 🍀🌿

Veel liefs, en succes met de nieuwe September start. You've got this 💪💛

Reacties