Blogpost hoe haal je meer uit het leven loopbaan loopbaanbegeleiding

Hoe haal je meer uit het leven

Enkele weken terug namen we afscheid van een dierbare vriend. Hij heeft vollenbak geleefd, vollenbak gewerkt, gecreëerd, liefgehad, mensen verbonden, van het leven genoten. Dat leven had voor hem en zijn vrouw en kinderen gerust nog wat langer mogen duren. Maar hij had geen spijt. 

Waaw, denk ik dan. Zelf denk ik wel dat ik redelijk bewust omga met mijn korte tijd op aarde. Maar is dat zo? Haal ik alles uit het leven? Neem ik écht de tijd om niet alleen met mijn werk bezig te zijn, maar ook met de mensen? Neem ik de tijd om te genieten? Neem ik mensen alsnog niet ‘for granted’? Zie ik wel hoe bijzonder anderen zijn?

Willy, onze betreurde vriend, had een ongelofelijke capaciteit tot verwondering. Dat maakte hem tot de mens én de kunstenaar die hij was. Tijdens zijn afscheid ontdekten we dat hij al heel vroeg met kunst bezig was en zelfs bezieler was van een knutselatelier voor kinderen. Dàt wist ik dus nog niet. Ben ik wel open en nieuwsgierig genoeg naar anderen toe, vroeg ik me af? 

Tijdens coachingsessies heb ik maar 1 focus:  who are you and what’s your story? Maar daarnaast is er het echte leven. Ik erger me nogal gemakkelijk aan gedrag van anderen, stel ik de laatste tijd vast. Dat deed ik altijd al. Niet mijn mooiste kant, ik geef het ruiterlijk toe. Van mij mogen de dingen vooruit gaan, en als er getalmd wordt, of mensen zetten hun winkelkar in het midden van het gangpad, dan stoort me dat. Dus heb ik mezelf een kleine uitdaging opgelegd: Bij elke ergernis die de kop opsteekt, ga ik me proberen af te vragen wat ‘the story behind the behavior’ is. Ook in het gewone leven. 

  

Een klein jaar geleden startte ik met een podcastreeks ‘boeiende loopbaanverhalen. Ik interviewde er mensen die ik bewonder, waarvan ik vermoed dat ze niet het ‘geëigende pad’ volgden en dat maakt hen boeiend. En toch zijn er nog zoooooveeeeeeel andere verhalen te vertellen en het beluisteren waard!!!  

Ik leerde dat menig mens die ik tegenkom in workshops daarnaast nog een heel ander leven heeft, als lesgever, kunstenaar,… Daar ben ik dus nieuwsgierig naar. Naar ‘the story behind’ wat het oog nu ziet. De rol die iemand nu opneemt. Ik nodig je uit om mee nieuwsgierig te zijn.

Een heel klein stukje van de story achter Willy Peeters, fantastische mens en kunstenaar, vind je in dit interview dat ik eerder dit jaar van hem mocht vastleggen. Geniet maar mee   

What’s your story? Wil je ’t ons vertellen? Stuur maar een bericht! Niet elke story komt in de podcast, maar is sowieso de moeite om te kennen. 


Hoe gaat het met jou loopbaan? Ben je zelf op zoek, zit je met vragen? Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan!

https://makemefly.be/loopbaanbegeleiding/


Reacties