Er zijn van die dagen (weken) waarop er wel erg veel gerekend wordt op onze souplesse en aanpassingsvermogen… Door dingen die anders gaan dan verwacht, of die fout lopen, of die ‘last minute’ omgegooid worden. En dan stellen we vast dat, hoe veerkrachtig je ook bent, trop teveel kan zijn. Dat heeft een naam: verandermoeheid.

Mogen we een geheim verklappen? Wel, hier komt het. Ook wij vinden veranderingen soms lastig. Dan voelt het alsof de totaliteit van de veranderingen ons even te machtig wordt. Veranderingen waar we zelf voor gekozen hebben én veranderingen die ons overkomen.

De beste remedie tegen ’teveel’, is…rust. Terug vaste grond onder de voeten krijgen. Even bekomen.

Hoe je dat doet? We zetten enkele tips voor jou op een rij.

4 tips voor meer rust in tijden van verandering

 

? Neem afstand

De dingen zien er altijd erger uit als je er middenin staat. Zet je telefoon uit, lees je mails even niet, schrap wat dingen in je agenda (als dat kan en mag).

Doe iets leuks

Iets doen waar je jezelf helemaal in kan verliezen, geeft ook mentale afstand. Denk aan je favoriete sport, een lekkere koffie gaan drinken met iemand die je leuk vindt, een goed boek lezen, iets creatiefs doen.

Praat erover

Niet iedereen heeft nood aan babbelen en spreken, maar als het je helpt om terug licht te zien aan het einde van de tunnel, bel, babbel of chat dan met iemand die jou altijd kan opvrolijken.

Slaap er eens over

Vaak lijken de dingen echt wel minder erg de volgende dag. En soms heb je zelfs meer ideeën over hoe je ze kan aanpakken. Geef jezelf een nachtje tijd. Als je je dan nog zorgen maakt, stel jezelf dan deze vraag: ‘wat is het allerergste dat er kan gebeuren?’ En is dat écht erg, zoals in een hele grote ramp of is het eerder vervelend?

Misschien werken niet alle tips even goed voor jou. Er is namelijk geen ‘one size fits all’. Om te ontdekken wat voor jou werkt, kun je terugkijken naar eerdere momenten waarop je het lastig had. Wat deed je toen dat jou er weer bovenop hielp? En kan je het nu opnieuw doen? Creëer zo je eigen veerkracht recept voor meer rust op momenten waarop je het even lastig hebt

En lukt het even niet meer om zelf een uitweg te vinden? Kom dan eens praten met één van onze coaches. Wij helpen je graag op weg naar meer rust bij verandermoeheid.

In-company workshop 'Veerkracht in tijden van verandering'

Op zoek naar handvaten om veerkrachtig om te gaan met verandering op het werk en daarbuiten? In deze praktische workshop nemen we onze deelnemers mee doorheen praktische oefeningen die tot directe resultaten leiden. Met een gemiddelde tevredenheidsscore van 9/10.

[et_pb_wc_images product=”57989″ _builder_version=”4.13.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_wc_images]
[et_pb_wc_description product=”57989″ _builder_version=”4.13.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_wc_description][et_pb_wc_price product=”57989″ _builder_version=”4.13.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_wc_price][et_pb_wc_add_to_cart product=”57989″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_wc_add_to_cart]

Pin It on Pinterest

Share This