vision board

Start 2024 met een vision board!


Heb jij het al eens gemaakt, een vision board? Een super krachtige tool om je focus en dromen houvast te geven.

Het is bij Make me Fly! ondertussen een traditie: Aan het begin van het nieuwe jaar komen we samen om te vision boarden. Gewapend met stapels tijdschriften, lijm, schaar en papier nestelen we ons gezellig op de vloer om te beginnen scheuren.

Het doet je nadenken: waar verlang je naar? Waar wil jij de focus op leggen dit jaar? Wat zijn je ambities en doelen? Even de tijd nemen om samen te kijken naar wat het jaar ons kan brengen en dit te visualiseren, is voor ons dé perfecte start van een nieuw jaar.

Door je doelen en wensen zo duidelijk in kaart te brengen op het vision board, krijg je meer focus en houvasten krijgt je onderbewuste ook een positieve boost in de juiste richting.

Daarom zetten we je graag op weg met dit stappenplan!


Wat heb je nodig?

  • allerlei tijdschriften
  • schaar
  • lijm
  • een groot blad papier, bij voorkeur A2 of A1 formaat
  • eventueel PC en printer

STAP 1 – Bedenk waar je het in je vision board over wil hebben

Een vision board kan gaan over je intenties, je persoonlijke waarden en normen, over je droomleven binnen 10 jaar, je professionele doelen,.. Belangrijk om deze startvraag eerst te bepalen, zodat je tijdens het maken van je bord je focus hierop kan houden.

STAP 2 – Scheuren maar!

Met je startvraag in gedachten kan je nu beginnen met scheuren. Dit is een heel intuïtieve oefening: neem een tijdschrift, blader erdoorheen en scheur of knip er alles uit dat past bij jouw startvraag. Verlies niet teveel tijd aan het mooi uitknippen: in deze fase ben je vooral aan het verzamelen. 

STAP 3 – Een eerste check

Van zodra je een stapel scheursels hebt, is het tijd voor een tussentijdse check. Leg alles wat je verzamelde al voor een eerste keer op je bord (zonder het vast te kleven!). Zie je al een aantal grote lijnen te vormen? Probeer om wat structuur of logica in je bord te krijgen. En kijk vervolgens kritisch naar wat er al ligt om te ontdekken wat je nog mist.

STAP 4 – Aanvullen

Ga nu op zoek naar wat je nog mist. Grasduin eens door je eigen foto’s of gebruik Google. Print af en leg het bij op je bord. Tot je op het punt komt dat het ‘af’ aanvoelt, dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Het kan soms nuttig zijn om hier wat tijd te laten overgaan.

STAP 5 – Knippen en plakken

Nu komt het ‘knutselgedeelte’ van het vision board. Pak dus die schaar en knip alles wat je wil houden uit. Leg de knipsels op je bord en schuif ermee tot het helemaal goed aanvoelt. Voor de perfectionisten onder ons: “done beats perfect” 😉. Nu is het tijd om te plakken! Ook kan je het vision board nog aanvullen met handgeschreven quotes of tekeningen.

STAP 6 – Inkaderen en ophangen

Klaar? Hang je vision board op een zichtbare plek. Ergens waar je vaak langskomt, zodat je dagelijks herinnerd wordt aan je doelen, dromen en verlangens.Schreef jij al in voor onze nieuwsbrief?

Ontvang onze simpele oplossingen voor een leven vol geluk rechtstreeks in je mailbox!

https://makemefly.be/nieuwsbrief-voor-ambitie-en-geluk/

Ontvang onze simpele oplossingen voor een leven vol geluk rechtstreeks in je mailbox!

Reacties