Sofie Damen

Sofie Damen

Coach

sofie@makemefly.be

Holle Weg 2 – 2460 Kasterlee

+32 479 50 75 36

instagram @resetcoaching_sofie

“Hallo! Ik ben Sofie,

fan van het leven, mijn man, mijn zonen, mijn eigen plek en vrijheid, mijn boeken en andere inspiratie, een gezonde dosis ‘hoek af’, eigenheid en (opr)echtheid. Jobsgewijs actief in de openbare sector en als zelfstandig coach in bijberoep.

Ik krijg er energie van om mensen hun eigen krachtbronnen te zien aanboren, hen te zien groeien en schitteren én voel me bevoorrecht als ik daar een rol in kan spelen. Dit alles down-to-earth en zonder te veel blabla.

Het is mijn overtuiging dat je zelf altijd de keuze hebt hoe je naar dingen kijkt, hoe je er op reageert en welke actie je neemt. Dat heb ik zelf mogen ontdekken toen ik (bijna) in een burn-out terecht kwam. Achteraf beschouwd, heeft dit me geleerd dat je leven in handen nemen een kwestie is van willen & doen, in grote en vooral kleine dingen, élke dag opnieuw.

“Every day, you have the power to choose” (Michelle Obama)

Hartelijke groeten
Sofie

Al wat je aandacht geeft groeit! Daarom werk ik vanuit een waarderende en oprechte benadering op maat. Als loopbaancoach ben ik jouw inspirator, blikopener en ont-moeter. Want ik ben er zeker van dat we véél minder moeten dan we denken.

Wil jij meer goesting in je werk en dus in je leven? Neem contact en we gaan samen op zoek!

Sofie

Sofies expertise:

 • 20 jaar ervaring in de openbare sector (OCMW-secretaris + coach Personeel & organisatie) – ♥ thema’s: leiderschap, anders organiseren, slim werken, zelfsturing, organisatiecultuur en verbinding
 • 2020: Coachen op loopbaanvragen (Make me Fly!)
 • 2020: Mindfulness (Edel Maex)
 • 2019: Opleiding tot hartcoherentiecoach (Louvanie)
 • 2017: Talentmanagement in de publieke sector (Vanden Broele)
 • 2017: Vakopleiding tot organisatiecoach (HRD Academy, Philippe Bailleur)
 • 2016: Solution Focus toepassingsdagen (Ilfaro)
 • 2016: Opleiding jobcrafting (Dynamo)
 • 2015: Opleiding tot coach (Different bvba Luc Swinnen)
 • 2015: Opleiding tot burn-out-coach (Different bvba Luc Swinnen)
 • 2009: Opleiding tot professionele coach (CoachingYou)
 • 2006: Starting today (Emotionele Intelligentie Instituut)
 • Master in Politieke & sociale wetenschappen, Internationale politiek

Dit zeggen klanten over Sofie:

Ik volgde loopbaanbegeleiding om duidelijkheid te scheppen in wat ik in mijn loopbaan wil en wat ik leuk vind. En dat is me ook gelukt! Sofie haar aanpak was laagdrempelig, empathisch en enthousiast. Ze luistert zeer goed en heeft een sterke inhoudelijke kennis. Bedankt Sofie, je maakte echt het verschil!
– Lies – 
Ondertussen weet ik ook wat ik écht wil, waar ik echt blij van word, energie van krijg… . Bedankt voor de fijne begeleiding Sofie!
– Lore – 
TOPPIE !!! Ik kan het iedereen aanraden.
Beter er snel bij zijn en tijdig kunnen schakelen dan helemaal de dieperik ingaan. En dat kon ik dankzij Sofie.
– Inneke – 
Echt een aanrader voor iedereen die op een kruispunt staat in zijn/haar loopbaan. Of het nu de zoektocht naar je ideale baan is, je je professionele zelf beter wil leren kennen, of nood hebt aan coaching in je bestaande job, het is absoluut de moeite waard.
– Sebastiaan – 
Door de (soms intensieve) sessies heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik me meer bewust geworden van mijn eigen sterktes/zwaktes. Dit heeft me erg geholpen om de juiste keuzes te maken bij de verdere ontwikkeling van mijn loopbaan binnen onze organisatie. Het aannemen van bijkomende verantwoordelijkheden/bevoegdheden loopt hierdoor veel harmonieuzer omdat ik sneller JA/NEE kan zeggen wanneer nieuwe uitdagingen zich aandienen. 
– Guido – 
De loopbaanbegeleiding heeft mijn ogen geopend op zo veel vlakken! Het heeft me geholpen kritisch naar bepaalde zaken te kijken waar ik me tot nu toe totaal niet bewust van was. BEDANKT, Make me Fly! en Sofie in het bijzonder!!
– Elke – 

Dank je wel Sofie voor de toffe babbels, de inzichten, de humor, de glimlach. Je ontwapenende, rustige aanpak en de spiegels die je voorhoudt zijn tof. ‘Informatie delen’ & ‘anderen entertainen’ staan vanaf nu meer en meer in mijn agenda.

– Chantal – 

Ik ben gestart met loopbaanbegeleiding omdat ik niet meer wist wat mijn sterktes zijn. Heel confronterend! Sofie heeft me terug doen inzien dat ik deze wel heb! Ik moet ze nog wat aanwakkeren, maar ik ga ervoor! En wat me echt bij is gebleven na mijn loopbaanbegeleiding is: “ik moet juist niks”! Ik ben baas over mezelf en de keuzes die ik maak! Bedankt voor de hulp!

– Christien- 

Sofie denkt voortdurend verder en stelde steeds gerichte vragen om mij te laten nadenken. Vaak wist ik niets te antwoorden, maar de vragen bleven wel door mijn hoofd spelen in de weken na het gesprek en geleidelijk aan kwamen daar ook weer inzichten uit. Sofie is een heel open persoon, iemand waar je je meteen bij op je gemak voelt. Dit laatste is voor mij ook enorm belangrijk. Zeker als een coaching maar 4u duurt, is het wel interessant om meteen doelgericht te kunnen werken, zonder dat je na 2u nog moet aftasten of de coach wel de juiste gesprekspartner is.

– Liesbeth – 

Ik heb zeer veel geleerd van Sofie. Ze is een zeer goede coach, ze helpt echt en geeft praktische tips. Dit is de ideale begeleiding voor mensen die reeds weten wat hun kwaliteiten zijn, maar advies nodig hebben over hoe ze deze best benutten en kunnen promoten in het zoeken naar een nieuwe job.

– Marjan – 

Ik heb dingen over mezelf ontdekt, ik weet dat ik gewoon mijn gevoel kan volgen. Mijn coach Sofie luisterde écht! Ik geef daarom een score 10 ? Gewoon doen!!

– Sofie – 

De gesprekken met mijn loopbaancoach Sofie verliepen heel goed: ze hebben me echt geholpen om mezelf vertrouwen te geven in het solliciteren. Ik vond het een heel goede ervaring, die me heeft verrijkt!

– Elle – 

Ik heb een goed inzicht gekregen in mezelf en waar een job voor mij aan moet voldoen zodat ik me gelukkig voel. Daardoor heb ik met mijn werkgever betere afspraken kunnen maken en krijg ik opdrachten die meer bij mij passen. Sofie gad me ook goede tips om mijn valkuilen te vermijden.

– Miek – 

Ik ben zeer blij dat ik bij Sofie loopbaanbegeleiding heb gevolgd toen ik in de knoop zat met mijn werk en psychologisch welzijn. Ze gaf me rust en het is dankzij haar dat ik zo snel stappen durfde te zetten.

– An – 

Toen ik startte met de loopbaanbegeleiding had ik het gevoel dat ik geen vooruitzichten meer had in mijn loopbaan. Ondanks de beperkte tijd, heeft Sofie enkele pijnpunten aangepakt en me de nodige tools bezorgd om niet opnieuw in dezelfde valkuilen te trappen. Ze gaf het spreekwoordelijke duwtje in de rug door interessante vacatures door te sturen, zonder enige druk te leggen, en mij ademruimte te geven om zelf stappen te zetten. Dankzij Sofie kreeg ik opnieuw perspectief! 

– Eva – 

Sofie gaf me inzicht in mijn kunnen en in wat ik belangrijk vind. Haar enthousiasme, haar manier van vragen stellen en de juiste sturing maken van haar een heel goede coach!

– Cinthia – 

Sofie heeft me geholpen om mezelf terug te vinden. Ze luisterde en dacht mee na. We bespraken samen concrete voorbeelden uit de praktijk en ze hielp me bij het zoeken naar oplossingen. Ik ben heel tevreden over de begeleiding.

– Thomas – 

Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf: Wat kan ik? Wat wil ik? Wie ben ik? Wat zijn mijn sterke kanten? Wat zijn mijn zwakke kantjes? Waar wil ik mee aan de slag? Wat zijn mijn doelen? Wat zijn mijn dromen? … en nog zovéél meer. Laten we simpelweg stellen dat er een Els voor én na de loopbaanbegeleiding is. 

– Els – 

Ik heb eindelijk na zoveel jaren de juiste balans gevonden tussen mijn hart en mijn hoofd en dit mede dankzij Sofie. Ik ben haar dan ook ontzettend dankbaar dat ze me zoveel handvaten heeft aangereikt op die manier die voor mij de juiste waren. Want uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen en er voor openstaan maar het is verdomd fijn als er iemand mee aan de zijlijn loopt die je op een positieve manier coacht!

– Els – 

Sofie kan goed luisteren en weet vaak precies wat ik bedoel. Ze kan dit dan zo structureren waardoor dit mij inzichten gaf in mijn eigen manier van denken, eigen valkuilen en talenten. 

– Ellen – 

Sofie leerde me anders kijken naar de zaken en de dingen in vraag te stellen. Haar aanpak is aangenaam, enthousiast en ze denkt mee op een praktische manier.

– Siege – 

Sofie heeft een grote hulp betekend in de bewustmaking van mijn eigen “ik” en waar ik voor sta. De manier van aanpak van Sofie, haar begeleiding in het samen analyseren van situaties zonder zelf vooropstellingen te doen en de tools die ze aanreikte, zijn top. Ik heb geleerd dat de mate waarin ik controle heb op iemands gedrag beperkt is en dat ik dit dan ook niet persoonlijk mag nemen of zien als een eigen falen. 

– Hanne – 

Zit je in de knoei met je toekomst zowel professioneel als persoonlijk, maak dan zeker een afspraak met Sofie. Ze kan je uitstekend begeleiden en helpt mee naar oplossingen te zoeken. Ze ging samen met mij op zoek naar oplossingen, structuur en planning, en de coaching gaf me een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.

– Patricia – 

Sofie is een goede luisteraar, denkt mee en motiveert je. Ik leerde tijdens de loopbaanbegeleiding dat ik de dingen minder moet overdenken, maar moet geloven in mezelf en gewoon doen.

– Martine – 

Sofie is een oprechte en bekwame coach. Ze gaf me goede inzichten en tips mee. Ze hielp me om terug vertrouwen te krijgen en leerde me om beter te zorgen voor mezelf, duidelijker te communiceren en dat het oke is om ‘nee’ te zeggen. 

– Nathalie – 

Ik ben heel tevreden over de professionele en tevens heel persoonlijke begeleiding die ik kreeg van Sofie. Ze kon me een klare kijk geven op de situatie en ik ging telkens vol goeie moed en nieuwe inzichten de deur uit!

– Isabel – 

De ontdekking van iets ‘creatiefs’ in mezelf te hebben was voor mij een openbaring. Ik denk dat dit heel diep weggestoken is. Sofie leerde me op een of andere manier altijd de dingen van een andere kant te bekijken. Vooral de gesprekken en het enthousiasme van Sofie waren heel aangenaam en opbouwend. Door haar kennis wist ze altijd wel een manier te vinden om mezelf te laten nadenken over…

– Ils – 

Sofie toonde een oprechte interesse naar mijn zoektocht. Ze bood een luisterend oor en ging samen op zoek naar wat het beste past bij mijn verwachtingen in mijn job. Ik leerde me open te stellen en te durven. Durven springen, en niet te veel te twijfelen aan mezelf. Uit mijn comfortzone stappen. Leven = lef! 🙂

– Rebecca – 

Sofie is een zeer goede coach. Ze stelt je op je gemak en is zeer open en eerlijk. Ik heb geleerd dat ik nog veel kan bijleren in mijn communicatie, gebruik nogal vaak ‘moeten’ en ‘maar’. Ik leerde ook dat ik niet zo streng voor mezelf moet zijn. Dat fouten maken mag. Dat ik toch in de juiste job zit ook al twijfelde ik hierover. Ik kan nu door kleine stapjes mezelf beter doen voelen.

– Sofie – 

De loopbaanbegeleiding bood mij een luisterend oor en veel concrete tips om om te gaan met de werkdruk. Door de kleine stap die ik moest zetten om de loopbaanbegeleiding te gaan volgen vind ik nu veel meer rust op het werk en daardoor ook daarbuiten. Sofie bood  een luisterend oor maar stelde ook veel vragen die mij echt aan het denken zetten, en ze gaf veel concrete tips.

– Eva – 

In relatief weinig tijd vind je toch bepaalde antwoorden. Ik heb geleerd wat voor mij draining is in het teamleaden, wat ik belangrijk vind bij teamleden. Ik kreeg als inzicht dat ik wel bij de firma wil blijven maar niet meer wil teamleaden. Sofie weet van wanten en heeft een heel professionele aanpak.

– Marjan – 

Sofie wist heel goed de vinger op de “wond” te leggen, hoe het komt dat ik stress krijg op het werk. Ze heeft me zaken doen inzien in mijn persoonlijkheid dat ik niet direct zelf besefte. De begeleiding was top, het enthousiasme van Sofie werkt aanstekelijk en geeft je zin om met haar tips aan de slag te gaan en geeft je terug zin in je werk.

– Miek – 

Sofie heeft me geholpen om opnieuw de kracht te vinden en te weten wat mijn talenten zijn, waar ik energie uithaal en wat ik wil. Sofie’s naturelle aanpak, het benoemen van mijn talenten en kracht, het doen geloven in mezelf. Een geweldige coach, pluim voor haar ook! Top hoe ik mijn talenten herontdekt heb en helderder heb wat ik wil naar de toekomst toe.

– Patricia – 

Pin It on Pinterest