Sigi Klerckx

Sigi Klerckx

Coach

sigi@makemefly.be

Rotselaarsesteenweg 59 – 3018 Wijgmaal

+32 492 41 20 21

Hey, ik ben Sigi.

Ik ben getrouwd en mama van 2 jonge kinderen. In mijn professioneel leven heb ik een boeiend leertraject meegemaakt. Zo heb ik 15 jaar ervaring als leidinggevende in de openbare sector en ben ik bovendien geschoold in de social profit, als creatief therapeut en als professioneel coach. In mijn laatste functie als departementshoofd werd ik ondergedompeld in groepsdynamica en leiderschap. Ik leerde er dat ik een passie had voor het begeleiden, inspireren en motiveren van anderen.

In 2017 besloot ik mij toe te leggen op die passie. Zodat ik volop kon focussen op verbinden, coachen en ondernemen. Ik ben er door mijn opleidingen en jobs van overtuigd geraakt dat je weldegelijk van je passie een job kan maken. Mijn eigen inzichten groeiden door mijn interesse in het werken met mensen. Mensen kunnen zelf actie ondernemen om dingen te ontdekken, te beleven en te voelen. Dat wil ik jou in het coachingtraject meegeven. Want wat is er fantastischer dan te beseffen dat je kan groeien en dat je jouw dromen mag leven?

Soms staren we ons blind op bepaalde thema’s, raken we moeilijk vooruit,  willen we veranderen en groeien maar weten we niet hoe. En kruipen we terug in onze comfortabele schulp. Als coach ben ik jouw extern klankbord en help ik jou uit je schulp te kruipen zodat jij jouw dromen kan najagen.

Ik heb er alvast veel goesting in!

Sigi

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!“ – Pippi Langkous

Tijdens onze sessies laat ik jou anders naar de dingen kijken, spiegel en herkader ik jouw realiteit zodat jij meer verdieping en inzicht kan vinden. Ik werk op maat van je talenten, je drijfveren, je waarden en jouw tempo.

Kom eens kennismaken!

Sigi

Sigi’s expertise:

 • 15 jaar ervaring met teams, social profit en openbare sector
 • 2002: Bachelor in de sociale readaptatiewetenschappen – vrijetijdsagogiek
 • 2004: Creatief therapeut
 • 2012: Voortgezette lerarenopleiding
 • 2017: The root Coaching ACSTH Training programme, TCS Zellik
 • 2018: The grow Coaching ACSTH Training programme, TCS Zellik
 • 2018: Opleiding enneagram, integrative9
 • 2019: Mental coach groepspraktijk Zarakine Wilsele
 • 2019: Opleiding talentluisteraar (Luk Dewulf)
 • 2019: Sensitief opvoeden – Sensitief Sterk, thuis en op je werk – Kus de Kikker
 • 2020: Systemisch coachen – Training en coaching square

Dit zeggen klanten over Sigi:

Bij Sigi heb ik die hoognodige duw gekregen die ik nodig had op weg naar verandering. Het was heel inspirerend en ipv te piekeren en stil te blijven staan, ben ik nu in staat om in actie te komen! Een zeer persoonlijke en inspirerende aanpak, die glashelder maakt wat je sterktes en talenten zijn maar ook wat je tegenhoudt om te veranderen. Een aanrader voor iedereen die op een kantelpunt in zijn of haar carrière staat en helder wil krijgen voor zichzelf waar hij of zij naartoe wil gaan en welke stappen hij of zij daarvoor kan nemen. Gewoon doen!
– Sjoera – 

Het was een leerrijk coachingstraject waarbij ik Sigi haar stijl, openheid en directe communicatie enorm waardeerde. Door de interactie en haar opbouwende kritische feedback, leerde ik mijn oogkleppen af te zetten. Voor mezelf staat alles nu terug open, ik herontdekte mijn talenten, durf weer dromen en zaken opentrekken. Het geeft me terug energie en goesting!

– Walanka –

Ik hou een fijn gevoel over aan de loopbaancoaching bij Sigi. Mijn gedachten en bezorgdheden werden helderder en kregen structuur. Er werd naar mij geluisterd en er werd meegedacht. Ik heb nu meer zicht op mijn talenten, krachten en ook op mijn valkuilen. Met een portie geduld en een luisterend oor, in een aangename en rustige omgeving, werd ik gemotiveerd om zelf te reflecteren.

– Bieke –

Sigi voelt heel goed aan hoe ze iemand kan benaderen. Haar gevoel voor humor, de timing en haar inzicht zorgden ervoor dat ze me op gepaste momenten een spiegel kon voorhouden, een paradox kon aantonen, maar ook terug wat lucht in mijn hoofd kon brengen door me mijn gedachten en gevoelens helder te laten formuleren. Ze gaf me de inzichten en tools waardoor ik terug vooruit kan.

– Bo –

Sigi is een coach vol enthousiasme en positiviteit. Ze stelt vragen die me deden reflecteren en waardoor ik bepaalde patronen leerde herkennen.

– Kim –

Loopbaanbegeleiding is iets dat je zeker moet doen als je je niet goed voelt in je job. Sigi heeft me door haar inlevingsvermogen, mensenkennis en doorzicht helpen inzien dat mijn huidige werkgever niet meer bij me past.

– Ines –

Het klikte onmiddellijk met Sigi. Ze kon mij al snel doorgronden en confronteerde me met mezelf. Ook al was dat soms moeilijk, ik zie mezelf nu al anders, als iemand met veel meer potentieel dan ik dacht en als iemand die het ook waard is om haar dromen na te jagen. Het werd ook snel duidelijk in onze gesprekken waar mijn hart ligt, van welke dingen ik enthousiast word. Dingen die ik lang heb weggestopt omdat ik niet geloofde dat ik er ooit nog iets mee zou kunnen doen. Ik had zelfs nooit verwacht dat het mogelijk was dit op zo een korte termijn te bereiken.

– Anja –

Toen ik bij Sigi terecht kwam, zat ik er helemaal door voor de tweede keer in een aantal jaren tijd. Ze heeft me opgevangen en doen inzien waarom mijn job op dat moment in die setting eigenlijk totaal niet rijmde met al mijn waardes en principes. Daarna heeft Sigi me geconfronteerd met alle innerlijke tegenstrijdigheden die ik bezit.

Daardoor heb ik een beter inzicht in mezelf, ik weet waar ik sta, ik weet wie ik ben, wat mijn sterktes zijn en wat mijn zwaktes zijn. Met dat laatste heeft Sigi geholpen en nu weet ik beter hoe ik die kan aanpakken.

Ik doe mijn huidige job super graag (omdat die kei hard bij mij past) en ik voel me fantastisch goed in mijn vel.

Dankjewel!

– Heleen –

Ik heb nieuwe perspectieven geleerd om naar mezelf en mijn loopbaan te kijken. De term “creatieve generalist” en het bijhorende besef dat het niet iets slecht is om in veel dingen geïnteresseerd te zijn zonder veel verdieping. Het in kaart brengen van talenten, waarden en passies vond ik ook leerrijk.

– Thomas –

De gesprekken met Sigi gaven me een bevestiging van mijn interesses en de motivatie om daarin verder te gaan.

– Erwin –

Ik kreeg tijdens de loopbaanbegeleiding de nodige inzichten over mezelf als persoon: mijn sterktes en hoe ik deze best kan gebruiken. Ook mijn werkpunt (uitstelgedrag) is benoemd en heeft voor mij een verklaring gekregen waar ik verder mee aan de slag kan. Sigi hield me een “spiegel” voor waardoor ik zelf de zaken uiteindelijk kon benoemen. Ze kent haar vak en weet als geen ander mij op zo’n korte tijdspanne enigszins te doorgronden.

– Hermine –

Sigi heeft de kern gevonden van de zaken waar ik op vastloop. Ik had mij voordien nooit als een perfectionist gezien. Ze is enorm bekwaam in haar vak als coach, ze heeft veel achtergrond en veel mensenkennis. Ze weet steeds weer tot de essentie te komen.

Christ’l

De Oplossingsgerichte Coaching zorgde ervoor dat ik verborgen talenten terug oprakelde. Sigi gaf me zelfzekerheid en inzicht. Eigenlijk zijn de dingen die ik wel al wist nog eens boven gehaald

Christel

Sigi heeft me heel wat inzicht gegeven in mezelf en heeft me het vertrouwen gegeven om opnieuw te geloven in mijn eigen kunnen. Ik vond het heel leerrijk om mijn toptalenten en hun valkuilen (opnieuw) te ontdekken en van daaruit na te denken over mijn toekomstige loopbaan.

Thea

Zoek je laagdrempelig een kwaliteitsvolle topcoach die snel, direct en efficiënt met jou aan de slag gaat? Dan moet je bij Sigi zijn! Ze haalt binnen de kortste keren het beste in jou naar boven (het zat er dan ook al die tijd al) maar soms zien we het zelf niet meer. Sigi weet het juiste licht op je te schijnen en geeft je identiteit weer kleur en legt je patronen bloot. Ze doet dit op een directe maar respectvolle manier. Als je er voor openstaat staat er je een mooi traject te wachten bij haar. Het is een verrijking, je wint er enkel bij. Niet twijfelen, geef het jezelf cadeau.

Hannah

Pin It on Pinterest