Rilla Lysens

Rilla Lysens

Coach, trainer & vennoot

rilla@makemefly.be

Sluisstraat 79 – 3000 Leuven

+32 474 32 46 63

Hallo, ik ben Rilla.

Al sinds 2001 ben ik actief op het vlak van communicatie, HR en coaching. Met andere woorden: mensen zijn mijn vak, maar vooral ook mijn passie. Ik ben getrouwd, mama van drie dochters (Fran °2009, Sien °2012 en Nell °2014), ondernemer en fervent LLL-er (LevensLangLeren). Ik ben gecertificeerd coach, met als specialisatieopleidingen “Solution Focus Coaching” (Ilfaro), “Inspirerend Coachen” bij Jef Clement; Stress&Burn-out Coaching (HR Academy), Systemisch coachen (Systo), Insights gecertificeerd en Life/Career/Family Coach. Als bredere achtergrond studeerde ik Communicatie (Bachelor) en HR (Master).

Een ervaringsdeskundige dus op vlak van “alle ballen in de lucht houden”. Soms gaat dat goed en soms… niet zo. Vanuit die ervaring begeleid ik professionals die werk en gezin (proberen te) combineren én help ik mensen met hun zoektocht op vlak van (bevlogenheid in) job en carrière.

Vanuit mijn achtergrond in communicatie en HR geloof ik sterk in menselijk kapitaal. Elk individu is in staat het beste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om (open) te bloeien. Soms heb je gewoon iemand nodig om het eruit te halen. Werken met teams is mijn passie. Hoe creëer je teams die elkaar naar een hoger niveau tillen? Wat is duurzaam en coachend leiderschap? Hoe zorg je er, als leider, voor dat je resultaat haalt én dat je medewerkers gelukkig zijn? In organisaties geloof ik in het “mens tot mens” principe: duurzame inzetbaarheid en werkgeluk zijn hierin de verantwoordelijkheid van werkgever én werknemer. Via die twee kanalen bouw ik met veel goesting aan meer werkgeluk voor alle partijen.

“Your mind is like a parachute. It only works when it is open” (Frank Zappa)

Tot gauw!

Rilla

Ik sta in voor een eerlijke, onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken. De focus ligt hierbij steeds op anders leren denken, om zo oplossingsgericht en vanuit eigen waarden tot een oplossing te komen.

Het is die positieve, stimulerende en oplossingsgerichte aanpak die me verbindt met Make me Fly!

Rilla

Rillas expertise:

 • 2021-2022: Geaccrediteerde opleiding Teamcoaching om groepen te coachen naar optimale teamprestaties (Civas)
 • 2020: kernmodule Live the Connection Coach (Live The Connection)
 • 2020: Postgraduaat Inspirerend Coachen (Artevelde Hogeschool) 
 • 2019: Masterclass Systemisch Coachen (Systo)
 • 2018: Coaching: van perfectionisme naar optimalisme (InsideUP)
 • 2017: Insights discovery gecertificeerd trainer en coach (Insights Academy)
 • 2016: Solution focus coaching (IlFaro)
 • 2015: Stress- en burnout coach (HRD Academy)
 • 2014: Master gecertificeerd coach (center for selfmanagement – Jef Clement)
 • 2013: Inspirend coachen jaaropleiding (center for selfmanagement – Jef Clement)
 • 2007: Master in HR (VLEKHO)
 • 2001: Bachelor in communicatie (XIOS)

Dit zeggen klanten over Rilla:

De betrokkenheid van Rilla en het inbrengen van verschillende voorbeelden en theoretische modellen hebben erg geholpen om van deze coaching een succes te maken. Rilla leerde me om mezelf meer centraal te stellen en anderen minder te willen pleasen. Samen kijken naar mogelijkheden, dat gaf me een heel fijn gevoel.
– Monique – 
Rilla zorgde voor een positieve benadering van mijn loopbaanvragen en gaf me handvaten om stappen te kunnen nemen.
– Evie – 
Ik ben blij dat ik voor Make me Fly! heb gekozen. De aanpak van Rilla heeft er mee voor gezorgd dat ik, na een half jaar te hebben thuis gezeten met een burn-out, opnieuw klaar ben voor de arbeidsmarkt.
– Daisy – 
Door de coaching bij Rilla besefte ik dat ik alles zelf in de hand heb en dat ik zelf iets aan de situatie kan veranderen. Dat er altijd een oplossing is en dat het niet altijd van de eerste keer “juist” moet zijn. Dat je mag falen. Dat lijkt evident, maar je vergeet het heel snel wanneer je in een job zit waar je je niet goed voelt… Rilla gaf me nuttige en direct toepasbare tips en dacht mee met mij. Ze heeft er mee voor gezorgd dat ik opnieuw wist waar ik naartoe wou.
– Véronique – 
Rilla heeft me geholpen in mijn zoektocht naar wat ik belangrijk vind in een job en op persoonlijk vlak. In kaart brengen wat me energie geeft en wat neemt energie  gaf me veel duidelijkheid. Van Rilla leerde ik dat “de volgende stap” niet is om mega veranderingen te beogen, maar wel om kleine stapjes te zetten en aanpassingen aan te brengen die voor meer balans zorgen. Ik kreeg na elk gesprek een energieboost, en goesting om meer en meer te gaan leven naar mijn waarden die ik belangrijk vind.
– Sofie – 

De loopbaanbegeleiding bij Rilla heeft me veel inzichten over mezelf gegeven. Bijvoorbeeld dat niet iedereen een specialist is en dat generalisten net erg nodig zijn. Rilla zette veel dingen duidelijk op een rijtje waardoor ik de do’s en dont’s voor het vinden van een nieuwe job heel duidelijk afgelijnd heb nu. Dit had ik zonder haar niet zo duidelijk kunnen inzien.

– Josien – 

Als je door het bos de bomen niet meer ziet en je persoonlijke hulp nodig hebt bij het zoeken naar richting en tips voor jouw loopbaan is Make me Fly! echt aan te bevelen. Mijn kort traject bij Rilla heeft me veel inzichten gegeven.

– Mark –

Zeker aan te raden. Je krijgt kapstokken mee waar je verder mee aan de slag kan. Zonder je in een richting te duwen.

– Joris –

Tijdens de loopbaancoaching bij Rilla leerde ik hoe ik mijn persoonlijke eigenschappen en de stopzetting van mijn doctoraat beter kon overbrengen tijdens een sollicitatie. Ik ben heel blij dat ik de stap zette naar loopbaanbegeleiding.

– Bart –

Dankbaar nam ik de begeleiding, tips en adviezen van m’n coach Rilla aan. De sessies brachten mij weer in mijn krachten. Ik kreeg weer “goesting” in mijn job, durf mijn passies te volgen, en sta te popelen om me verder te ontwikkelen en de verworven inzichten toe te passen.

– Isabel –

Ik vond de manier van samenwerken met Rilla erg productief. Haar professionaliteit en de oprechtheid zorgden ervoor dat ik helemaal mezelf kon zijn tijdens onze gesprekken. Cruciaal in de context van loopbaanbegeleiding natuurlijk.

– Evelien –

De gepersonaliseerd aanpak en het niet dogmatisch vasthouden aan een standaardprogramma, in combinatie met de luisterbereidheid van de Rilla zullen ongetwijfeld bijdragen tot de verbetering van je levenskwaliteit en kansen op succesvolle tewerkstelling.

– Roel –

Rilla is een sympathiek klankbord. Ze hielp me om mijn werkpunten meer vanop een afstand te bekijken en gaf me het vertrouwen dat ik ze kan aanpakken. Rilla is heel empatisch. ik voelde geen barrière om te praten over wat beter kan.

– Thomas –

Rilla was voor mij een extra steunpilaar. Dat zij supporterde van aan de zijlijn deed erg veel deugd. Haar luisteren, inlevingsvermogen, personenkennis en enthousiasme hielpen me om na te denken en dingen in te zien. Wat een leuke gesprekken! 

– Sophie –

Ik denk niet graag na over mezelf en mijn ambities en verwachtingen. Door deze loopbaanbegeleiding werd ik verplicht om dit wel te doen en ik heb hiervan bijgeleerd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik over een aantal jaar graag op zoek wil naar een meer uitdagende job, maar dat ik op dit moment nog niet bereid ben om mijn goede work-life balans te verstoren. Wanneer de kinderen groter worden, zal dit vermoedelijk wel mogelijk zijn. Intussen kan ik nu reeds aan de slag om rustig uit te zoeken welke mogelijkheden en jobs er allemaal bestaan zodat ik een beter zicht heb op de arbeidsmarkt tegen dat ik er actief gebruik van wil maken. Rilla slaagde erin om gedachten naar de voorgrond te brengen die ver weggestopt waren of waar ik nog nooit bij had stilgestaan. 

– Lieselot

Rilla is rustig, geïnspireerd, niet oordelend en op de juiste manier wel overtuigend. Door haar aanpak, haar vragen en omdat ze me mezelf de juiste vragen deed stellen en me uitdaagde om vanop een afstand even naar mezelf te kijken, kreeg ik door dat ik fout bezig was. Make me Fly geeft je handvaten voor de spiegel die je zelf kan voorhouden.

– Joost

Pin It on Pinterest