Opleidingen voor Coaches

Make me Fly! Academy

Leer oplossingsgerichte technieken toepassen en versterk je coachende vaardigheden.

Solution Focus: een krachtige kapstok voor resultaatgerichte coaching

In de Oplossingsgerichte Methode gaan coach en klant samen op zoek naar de meest simpele manier om vooruitgang te boeken. “Al wat men aandacht geeft, groeit.” Daarom gaan we vooral op zoek naar wat wél werkt, gaan we klachten omzetten in doelen en helpen we onze klanten om kleine stappen te zetten in de richting van hun gewenste doel. 

Solution Focus vormt de basisfilosofie van de Make me Fly! aanpak. Alle technieken, vaardigheden en tools worden op een oplossingsgerichte manier aangeleerd. Lees over het ontstaan, de basisprincipes en de voordelen van Solution Focused Coaching in ons gratis e-book ‘Ontdek de basis van Oplossingsgerichte Coaching’.

Ontdek de basis van Oplossingsgerichte Coaching

Make me Fly! Academy

Leer oplossingsgericht coachen en help anderen groeien

Onze opleidingen zijn ontwikkeld voor iedereen die

  • op het werk een coachende rol opneemt of wil opnemen
  • als leidinggevende meer of beter wil kunnen coachen
  • als HR-professional de kracht van het oplossingsgericht werken wil leren inzetten
  • in een eigen coachingspraktijk of in een groepspraktijk aan de slag is of wil starten als oplossingsgericht coach

Benieuwd of er een coach schuilt in jou? Doe hier de zelftest.

Online cursussen – leren op je eigen tempo

De basis

Online cursus

7 essentiële vaardigheden voor de oplossings-gerichte coach

In deze cursus nemen we je mee doorheen 7 écht essentiële vaardigheden van de Oplossingsgerichte coach, met bij elke module oefeningen en toepassingen in de coachingspraktijk en gesprekken van alledag. 

Solution Focus 101

Online cursus

Solution Focus: Basic Coaching Skills

Ga in 10 modules door een intensief bad en leer alle basisbeginselen over Solution Focus die je moet weten én kennen voor oefenen nuttig wordt.

Loopbaan expert

online cursus

Oplossingsgericht Coachen bij Loopbaanvragen

Heb je al enige ervaring in het begeleiden en/of coachen van mensen? Dan kan je je in deze opleiding specialiseren in het oplossingsgericht coachen bij loopbaanvragen.

Wordt verwacht

Je eigen praktijk

online cursus

Crash course: starten met je praktijk

In deze compacte cursus nemen we je stap voor stap doorgeen de belangrijkste thema’s om te starten met je eigen praktijk als coach.

LIVE Opleiding tot Oplossingsgericht Coach – krachtig groeitraject

Coach worden

live opleiding

Opleiding tot oplossingsgericht coach

In dit krachtig groeitraject tot oplossingsgericht coach leer je de basis van coaching, ontwikkel je coachvaardigheden en verfijn je je skills met extra tools en technieken om het proces vlot te houden. Deze opleiding is blended wat betekent dat je online en live leert. De basis theorie verwerk je zelf in onze online Academy zodat we tijdens de live opleidingdagen de focus kunnen leggen op verwerking, oefening en transformatie.

Wat maakt onze aanpak zo uniek?

Z

Solution Focus als basis

Verwacht je aan een stevige onderdompeling in Solution Focus en een persoonlijke transformatie van hoe je zelf in het leven staat.

Z

Learning by doing

We leren je de technieken aan in onze online Academy, en dan gaan we er tijdens de live opleidingsdagen heel erg veel mee oefenen.

Z

Make me Fly! Academy

Als deelnemer van onze opleidingen voor coaches krijg je levenslange toegang tot onze online Academy. Die blijven we aanvullen met nieuwe inhoud.

Z

Fun, fun, fun

Er is bij ons ons ‘een hoekske af’ 😜 We willen dat wat we doen plezant is, en dat onze deelnemers plezier ondervinden van het leren.

Z

Veilige leeromgeving

Tijdens de live dagen werken we altijd met kleine groepen. We zorgen voor échte verbinding en veiligheid. Leren doe je van en met elkaar. 

Z

Coach community

Als deelnemer van onze coach opleidingen word je automatisch lid van onze actieve community van oplossingsgerichte coaches. 

De trainers

Rilla Lyssens en Els Deboutte van Make me Fly!

Hi, wij zijn Els en Rilla.

Met veel passie en overtuiging delen we eenvoudige oplossingen voor contenter werken en leven, en helpen we mensen bij vragen rond loopbaan, leven, leiderschap en samenwerking. Door mensen te coachen en vooral dan via de oplossingsgerichte methode, slaagden we er de voorbije decennia in om duizenden mensen de weg terug te laten vinden naar geluk, contentement en het benutten van al hun mogelijkheden en competenties.

Coachen is voor ons de schoonste stiel ter wereld, maar het is ook een echt modewoord geworden en iedereen mag zich zomaar ‘coach’ noemen. Nochtans is goed kunnen coachen een echte metier. Het is een vak dat je kan leren.

Onze opleidingen zijn geen methode-opleidingen, maar onze coachingsmethodiek is wel gebaseerd op Solution Focus. We leren je alles wat je moet weten over coachen en oplossingsgericht werken én alle praktische dingen die onmisbaar zijn als coach. We delen graag wat we weten, zelf leerden én al jarenlang toepassen om klanten écht verder te helpen.

Dit vertellen onze deelnemers

Ik startte de opleiding met de idee dat ik me zou verdiepen in iets dat ik al een beetje kende. De opleiding gaf me echter zoveel meer: een nuchtere en beslagen kijk op de Solution Focus methode, een stramien om te volgen tijdens coachingsgesprekken én de goesting om me hier verder professioneel mee bezig te gaan houden.  Van Els & Rilla waardeer ik vooral hun vakkennis en ervaring en hun no-nonsense, pragmatische aanpak.

Bart

Deze opleiding is een aanrader voor zowel startende coaches als mensen die al wat ervaring hebben. Een fijne mix van theoretische kaders en gelegenheid tot oefenen. Het interactieve aspect zorgt voor een leuke flow en levert vaak grappige momenten op. Het was pittig, maar ik had het voor geen geld van de wereld willen missen.

Nathalie

Het was een verfrissend bad vol kennis en ervaring waarin ik mij heel graag heb laten onderdompelen. Ik leerde de methode van Solution Focus en ontdekte dat die zeer goed bij mij past. Ik besefte ook dat je als coach gezellig overbodig bent eens de klant in zijn of haar verhaal zit. Dat deed deugd en ontspande me als coach. Els en Rilla zijn een schitterende tandem.

Nele

Ik ontdekte in de online videolessen dat er zoveel meer is aan coaching dan ik initieel dacht. De uit-het-leven-gegrepen voorbeelden die jullie aanhaalden geven een goed en duidelijk beeld van hoe en wat, waarom wel of juist niet. Ik weet nu dat ik de juiste keuze heb gemaakt om verder te gaan in deze richting en sta te springen om hier mee verder te gaan. Ik kijk al uit naar de live dagen!

Annelies

Ronduit TOP. Els en Rilla beheersen hun vak uitstekend! De oplossingsgerichte methode, gebaseerd op positieve psychologie, kan veel probleemervaringen ombuigen in een perceptie van behandelbare problemen. Ik kan dit vak onmogelijk professioneel gaan beoefenen zonder deze cursus, dus het raamwerk en de inhoud zijn simpelweg noodzakelijk voor mij. 

Nick

Mijn verwachtingen werden volledig ingevuld. Els heeft ons in een korte termijn een uitvoerige uiteenzetting geboden inzake oplossingsgericht coachen. De tips and tricks waar ik op zoek naar was, heb ik hier gevonden en nog zoveel meer. De opleiding is pittig en intensief, de wijze van lesgeven is straight to the point, zonder bullshit. Een kwaliteitsvolle opleiding gegeven door een vrouw met een brede waaier van kennis en vaardigheden.

Yasmina

Wil je graag meer weten over onze opleidingen?

Vul dan onderstaand formulier in en Els of Rilla contacteert je snel voor een discovery gesprek.
Aanvraag gratis discovery gesprek

Heb je interesse in onze opleidingen voor coaches? Wil je oplossingsgericht coach worden? Maar twijfel je nog over welke opleiding best bij jou past?

We maken graag tijd voor jou voor een discovery gesprek. We bekijken met jou je wensen en aspiraties, maken verder kennis en beantwoorden al je vragen over de opleiding. Het is gratis, online en geheel vrijblijvend. Je beslist pas nadien tot deelname.

Wil je graag door ons gecontacteerd worden? Bezorg ons dan je gegevens en we bellen/mailen jou om een afspraak in te plannen.

Wil je graag onze eenvoudige oplossingen voor contenter werken en leven ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Wij respecteren jouw privacy. Uitschrijven kan op elk moment.

Pin It on Pinterest