Kirsten Winnelinckx

Kirsten Winnelinckx

Coach & trainer

kirsten@makemefly.be

Haachtstraat 74 – 3020 Veltem-Beisem (Herent)

+32 486 36 09 87

Hallo! Ik ben Kirsten.

jarenlang heb ik geprobeerd om normaal te zijn… Je weet wel, normaal als in ‘niet opvallen’ of ‘zijn zoals de meeste mensen’. Het maakte me ongelukkig en gefrustreerd. Ook op het werk raakte ik vaak gefrustreerd of verveeld en kwam om de haverklap in een conflict terecht. Tot ik ontdekte dat ik gewoonweg anders bén. Het was een last die van mijn schouders viel én de start van een ontdekkingsreis naar mijn talenten. Ik verdiepte me in de positieve psychologie en het waarderend onderzoek: focus op wat wél werkt in plaats van te kijken naar problemen en beperkingen. En ik leerde (jammer genoeg the hard way…) dat het leven te kort is om dingen te doen waar je niet blij van wordt.

Toen ik besloot om zelf aan het stuur van mijn leven te gaan zitten, werd alles veel leuker. Ik combineer mijn job als online marketeer met een leven als ondernemer. Daarnaast ben ik ook mama van 3, heb ik fijne relaties, leer ik elke dag bij en ben ik actief geëngageerd in het verenigingsleven in mijn dorp.

There’s never a dull moment in my life. 😊

In mijn coachingspraktijk begeleid ik volwassenen – vaak hoogbegaafd en/of hoogsensitief – in hun zoektocht naar hun ‘handleiding‘ en help ik hen om stralend zichzelf te zijn. Want: goed weten wie je bent, welke eigenschappen jou uniek maken en voor welke valkuilen je best oppast, helpt om de juiste keuzes te maken. Het geeft je handvaten om anderen duidelijk te maken wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Op het werk én thuis.

Hoog tijd dus om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Om met plezier te werken en te leren. En om met volle teugen te genieten van het leven.

Mijn roots in coaching liggen zonder enige twijfels in die heel erg veel gesprekken die ik als begeleider, leidinggevende of coach voerde met honderden mensen:  werkzoekenden, nieuwkomers in ons land, langdurig werklozen, mensen na een burn-out,… Extra opleidingen versterkten mijn vaardigheden als coach. Bij mij kom je voor down-to-earth coaching, snelheid, positiviteit en een concreet stappenplan dat je aanzet tot actie in het hier en nu.

“The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old, but on building the new.” (Dan Millman)

Kirsten

Als coach ga ik graag samen op pad met jou: jij als expert over jezelf en je leven, en ik als expert over het proces. Stap voor stap leggen we de puzzel. Zoals ik dat voor mezelf ook deed – en nog steeds doe trouwens want het verhaal van je leven is nooit af.

Benieuwd? Kom eens kennismaken!

Kirsten

Kirstens expertise:

  • Bachelor Sociaal Werk – optie sociaal cultureel werk (UCLL, 2003)
  • Coaching methodes zoals Vuurwerkt (gebaseerd op appreciative inquiry), solution focused coaching, cognitive behavior therapy, kindercoaching, stress & burn-out coaching
  • 2007: opleiding tot loopbaanbegeleider door GTB
  • Postgraduaat Public & Social Profit Management (2013-2015, UHasselt)
  • Lerend Netwerk Innovatieve Arbeidsorganisatie (2016, Flanders Synergy)
  • Appreciative Inquiry Certificate in positive business and society change (2016-2017, Case Western Reserve University Cleveland )
  • Master program tot certified trainer Semco Style Institute (2018, Semco Style Institute). Dit is een vernieuwende HR-aanpak waarbij democratische bedrijfsvoering centraal staat.
  • Black Belt Lean Six Sigma (2019, The Lean Six Sigma Company)
  • Geaccrediteerd Insights Discovery™ Professional (2020, Insights Benelux)
  • Basisopleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) (2021, SeeTrue) 

Dit zeggen klanten over Kirsten:

Kirsten is iemand met een open blik. Ze kan goed luisteren en pikte in op mijn verhaal. Soms zag ze dingen die ik niet zag of waar ik niet aan dacht. Toen ik het zwaar had op het werk en vocht tegen een burn-out heeft de coaching van Kirsten me geholpen. Ze heeft me vooral goed laten nadenken over wat ik wel en niet wil.
– Nicole – 
Twijfel je over je sterktes en wil je meer weten over je eigen waarden en drijfveren dan is loopbaancoaching echt een aanrader! Kirsten heeft me doen beseffen hoe belangrijk het is om vast te houden aan je eigen persoon en te kiezen voor wat voor jou belangrijk is.
– Melody – 
Ik vond het een leuk en vlot contact met Kirsten als coach. Ze gaf mij inzicht in de psychologische aspecten van bepaalde gedragingen. Daar heb ik heel veel uit geleerd. Ik voelde mij op mijn gemak en begrepen. Kirsten stelde terechte en open vragen zonder te oordelen. Ik voelde dat ik mocht zeggen wat ik voelde en wilde ook al was dit soms confronterend voor mij. 
– Emily – 
De expertise, empathie, vlotte omgang en positiviteit van Kirsten in combinatie met de zeer nuttige en verdiepende oefeningen zorgden ervoor dat de mist boven mijn loopbaanpad verdween. Ik raad het iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen bij Make me Fly!.
– Nele – 
Dankzij de loopbaanbegeleiding staat mijn neus weer in de juiste richting, heb ik een beter en juister beeld van wie ik ben en durf ik beslissingen nemen. Bedankt Kirsten!
– Hans – 

Kirsten neemt ruim de tijd voor de gesprekken, en kan zeer subtiel sturen, met een scherp luisterend oor. Ze zorgt voor een open en hartelijke ontvangst, en een ongedwongen setting. Ze geeft ook elke keer een duidelijke kadering over hoe de sessie zal verlopen. Ik heb er erg veel aan gehad.

– Kathleen – 

Door de gerichte vragen en opdrachten van Kirsten en haar ervaring met hoogbegaafdheid haalde ik het maximale uit de loopbaanbegeleiding. Ik kreeg opnieuw inzicht in waar ik naartoe wil met mijn leven en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn doelen kan bereiken.

– Laurent – 

Heeeel fel bedankt om me het duuwtje te geven naar een nieuwe job. Nu krijg ik kansen die ik ervoor niet kreeg en voel ik me beter in mijn job!

– Gert – 

De loopbaanbegeleiding hielp me om mijn dromen concreet te maken en die drempel om ’te springen’ te verlagen. De sessies bij Kirsten hielpen me om de chaos in mijn hoofd te herleiden tot een werkbaar plan, dat ik stap voor stap kan uitvoeren. Ik voel me sterker om die stappen te nemen.

– Nele – 

Kirsten heeft een sprankelende en motiverende persoonlijkheid. Tijdens de sessies konden we samen een beetje orde op zaken stellen, en uitzoeken waar mijn prioriteiten liggen en wat minder belangrijk is. Ik heb nu een goed idee van wat ik wil en wat ik daarvoor over heb.

– Annik – 

Door de structuur en opbouw in de gesprekken vielen stap voor stap de puzzelstukken in mekaar. Na elk gesprek kwam ik weer buiten met nieuwe inzichten die ik onmiddellijk kon meenemen in mijn dagdagelijkse taken. Kirsten is enthousiast, maar straalt ook rust uit. Ze denkt analytisch en past alles zeer concreet toe op je eigen situatie.

– Ann – 

Hoewel ik eerst twijfelde over het nut van loopbaanbegeleiding, ben ik heel blij dat ik de beslissing heb genomen om loopbaanbegeleiding te volgen. Het heeft me heel hard geholpen om mijn gedachten vormen te geven en een nieuwe sprong te durven wagen. De loopbaancoaching deed me beseffen dat ik moest stoppen met wat ik deed. Kirsten luisterde goed en stelde de juiste vragen die me aan het denken hebben gezet.

– Sofie – 

Ik ben zeer tevreden over de werkwijze, het maatwerk en de persoonlijke aanpak. Het inlevingsvermogen en inschattingsvermogen van Kirsten, onze gesprekken, het in kaart brengen van talenten en het verkennen van het job- en opleidingsaanbod hebben ervoor gezorgd dat ik een antwoord heb op mijn vragen.

– Stefanie – 

De loopbaanbegeleiding gaf me de kans om stil te staan en te kijken naar patronen die steeds terugkomen en je werkleven mee bepalen. Ik leerde aanvaarden dat het een proces is, dat tijd nodig heeft. Stilstaan bij grenzen en ze heel concreet leren benoemen. Wat je goed maakt in je job, je ook weer eigen durven maken, verbinding ermee maken. Kirsten hielp men vanuit een creatieve benadering inzichten krijgen. Het was de perfecte begeleiding voor wat ik toen nodig had.

– Isebel –

Pin It on Pinterest