Hallo daar, ik ben Thomas Bauwens. Ik ben een ijverige student Burgerlijk Ingenieur die aan de middelbare school afgestudeerd is in de richting Grieks-Wiskunde-Wetenschappen, en dat alles in de wereldstad die Leuven is. Aldus ben ik gepassioneerd door talen (Nederlands, Frans, Engels, Latijn en Oudgrieks … vormen zowat de basis van mijn comprehensie): ik spits mij vooral toe op Nederlands en Engels, daar ik beide al van zeer jonge leeftijd ben beginnen bestuderen om er vaardig in te worden.

Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de teksten op de website van makemefly.be piekfijn in orde zijn wat betreft grammatica, orthografie en leesbaarheid. Uiteraard laat ik mijn stempel het meest achter op de verscheidene blogs, gezien daar de nadruk extra ligt op taal; de Nederlandse teksten worden door mij geredigeerd, en de Engelse vertalingen zijn vaak volledig van mijn hand. Hiertoe heb ik mezelf benoemd tot webredactie, webhoofd, hoofdwebredacteurYou get the idea.

Verder moet je nog weten dat, indien zinstructuren vrij complex lijken of woordgebruik eerder archaïsch schijnt, dit geheel en al mijn schuld is; verloren raken in het schrijven van stilistische pareltjes hoort nu eenmaal bij de taalkundigheid (of althans bij de mijne), en als rasechte Griek kan ik het niet laten om teksten af en toe te interpoleren met homerische monsterzinnen – hetgeen misschien reeds is opgevallen in/aan deze paragraaf, daar die bestaat uit welgeteld één zin.

Ook ben ik ook nog de zoon van Els, maar we hoeven – mijns inziens – niet echt stil te staan bij zo’n triviale en quasi irrelevante informatie.

Pin It on Pinterest