Ik ben Hannelore Volckaert. Ik startte mijn coaching activiteiten 18 jaar geleden met het begeleiden van jongeren en pleegouders in de bijzondere jeugdzorg en van leerkrachten en leerlingen op school. Om mijn werk verder te professionaliseren, schoolde ik me bij tot oplossingsgericht cognitief therapeut aan het Korzybski Instituut in Brugge. Vorig jaar publiceerde ik samen met een collega een boek over oplossingsgericht werken met mensen met autisme. Het boek wordt momenteel vertaald in het Engels.

Mijn ervaring is echter veel breder. Als voormalig managing director van een organisatie voor volwasseneneducatie en vervolgens als freelance trainer en coach, verzorgde ik opleidingen en faciliteerde ik groepstrajecten. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk voor training en therapie van waaruit ik individuen en gezinnen begeleid.
Het coachen van professionals in hun professionele keuzes en opties is hiervan een verdere uitdieping.

Mensen die met me werken, appreciëren vooral mijn enthousiasme en luistervaardigheid en de manier waarop ik verbinding met hen tot stand breng. Met heldere communicatie en gevoel voor humor voelen mensen zich snel op hun gemak bij mij. Ik ga er prat op in mijn begeleidingen en interventies appreciatief te werken vanuit sterktes van mensen. Dat is wat verbindt als freelance coach met Make me Fly!.

Mijn ‘credentials’ 

  • Psychotherapeute in de oplossingsgerichte cognitieve – en systeemtherapie aan het Korzybski-instituut te Brugge (vierjarige therapieopleiding, afgestudeerd in 2010)
  • Licentiaat in de pedagogische wetenschappen, richting orthopedagogiek aan de KUL (1997), afgestudeerd met onderscheiding
  • Ervaring in profit en non-profit. specialisatie jeugdwerk en onderwijs
  • Expertise in autisme mede-auteur van “Oplossingsgsericht aan de slag met mensen met autisme”
  • Docent aan het Korzybski-instituut sinds 2013
  • Freelancer voor Ilfaro sinds 2012, met 5-tal studie- en verdiepingsdagen op jaarbasis
Hannelore

Hannelore

+32 472 71 63 41
Grotenbergestraat 18, 9620 Zottegem

Sabrina Khaddach

Ik geloof terug in mezelf

Ik was heel benieuwd gestart aan de begeleiding. Ik stelde mij open op en liet komen wat moest komen. De begeleiding van Hannelore was enorm aangenaam. Ik was heel erg op mijn gemak en Hannelore heeft ervoor gezorgd dat ik in mijzelf terug geloof had, dat ik toch wat kwaliteiten heb dat ik niet mag verstoppen maar naar buiten moet brengen. Ik ben enorm nieuwsgierig naar de toekomst en naar een nieuwe start in mijn loopbaan.

T.

De nodige tips en trucs om zelf je knopen te ontrafelen…

Soms helpt het om met twee naar een moeilijke knoop te staren en er samen aan te beginnen om die te ontwarren. Vaak vind je die persoon niet in je directe omgeving — die hebben te weinig tijd, zijn te betrokken…. Bij Make me Fly! krijg je de nodige tips en trucs om zelf je knopen te ontrafelen…. en het doorhakken van de knoop doe je vol overtuiging op eigen initiatief.

Lynn De Clercq

Aanrader voor iedereen die zijn of haar loopbaan een andere wending wil geven

Het volgen van loopbaanbegeleiding zou ik iedereen aanraden die zijn of haar loopbaan een andere wending wil geven maar niet goed weet hoe daar aan te beginnen.

Dirk Hostens

Een goeie click

Ik heb eerst een kennismakend gesprek gehad waarbij duidelijk was dat er een goeie click was met de coach en waarbij ik al een goed beeld had wat mij te wachten stond.

Isolde De Paepe

Opportuniteit die je niet mag laten liggen

Loopbaanbegeleiding is een opportuniteit die je, waar je ook staat in je loopbaan, niet mag laten liggen. Het is altijd goed om eens een overview te hebben van waar je professioneel staat en daarbij een professional te hebben om alles goed met jou in kaart te brengen. Aanrader!

Pin It on Pinterest