Hi, ik ben Els.

En ik heb 2 grote passies: mensen en koken. Het heeft mij 19 jaar gekost om een evenwicht te vinden tussen deze 2 onuitputtelijke inspiratiebronnen.

20 jaar geleden startte ik als HR-groentje bij Randstad. Ik werkte er als inhouse consulente bij GE Power Controls. Ik herinner me nog dat ik iedereen die kwam solliciteren een ‘kans’ wou geven. Mettertijd leerde ik om mensen beter in te schatten en toch wat kritischer te zijn. Bij Johnson&Johnson leerde ik het belang inschatten van waarden en competenties. Een nieuwe wereld ging voor me open. Eerst en vooral omdat ik zelf leerde inzien wat mijn sterktes en werkpunten waren, maar ook om dat nadien te leren toepassen op anderen. Ik gebruikte dit kader zowel bij kandidaten die kwamen solliciteren, als bij collega’s die wilden doorgroeien naar een nieuwe functie. Ik leerde feedback geven ‘vanuit de buik’. Later werkte ik voor Cargill in Grasse als HR-Manager, waar ik een team leidde van 5 toffe vrouwen. Het was een nieuwe en toch best spannende ervaring voor me: in het Frans mijn ‘vrouwtje’ leren staan, omgaan met de Franse wetgeving en de Franse vakbondsafgevaardigden en werken op een productiesite. 

Ik ben ervan overtuigd dat we het meeste leren als we buiten onze comfortzone treden. Maar dan moet er wel een zeker gevoel van ‘veiligheid’ zijn waarbij je jezelf kan zijn en je voelt dat anderen vertrouwen hebben in wie je bent en wat je kan. Ik maakte ook verkeerde carrièrekeuzes zoals in de Hogeschool Gent waar ik – als Personeelsdirecteur werkte – niet kon omgaan met de cultuur en de bureaucratie. Nadien volgden jobs bij Delhaize en Bostoen. Ik leerde, jammer genoeg uit eigen ervaring, dat niet elke omgeving bij je persoonlijkheid en competenties past. Na een zware persoonlijke tegenslag besloot ik – op het randje van een burn-out – om het anders aan te pakken. Sinds 3 jaar werk ik als zelfstandig HR-Consultant én sinds een jaar als kok bij Origino. Mijn laatste HR-ervaring bij Inagro was één van mijn beste werkervaringen ooit. Ik werkte er als HR-adviseur, coachte een labomanager tot HR-Manager en begeleidde het bedrijf van een HR-administratie naar een HR-business partnerschap. Ik kreeg er ook de kans om de leidinggevenden te trainen in coachingsvaardigheden. Ze zijn er nog niet, maar alle fundamenten liggen er. Er staat een sterk team klaar om mooie zaken te verwezenlijken. Ondertussen volgde ik een opleiding tot loopbaancoach bij Arabel en werd ik enorm geïnspireerd door Jef Clément om een goede coach te proberen worden. Ik blijf dan ook constant aan mijn eigen vaardigheden werken.

Vorig jaar kreeg ik de kans om 1 dag/week te werken als kok bij Origino te Aalst en Gent. Heerlijk om met mijn handen te mogen werken, om creatief te zijn en mijn zintuigen te kunnen gebruiken.  

Mijn levenswandel zorgt ervoor dat ik vandaag klaar ben om mensen te helpen in hun zoektocht. Ik ga samen met jou op zoek naar je talenten, naar een nieuw evenwicht. Ik begeleid je naar een leven waarbij je het gevoel hebt dat wat je doet er ook echt toe doet en waar je bovenal gelukkig bent met de keuzes die je maakt.

Mijn ‘credentials’:

 • 44 jaar levenservaring😊 met -gelukkig- heel veel ups, maar ook met een paar serieuze downs
 • Master in de Geschiedenis aan de Universiteit Gent (1993-1998)
 • BaNaMa in Europees Bedrijfsbeheer aan Hogent (1998-1999)
 • Human Resources Management aan de Vlerick Business School Gent (2003-2004)
 • Opleiding tot oplossingsgericht loopbaancoach bij Arabel (06/2017)
 • Basisopleiding tot coach Bij Jef Clément (06/2018)
 • Basis- en verdiepingstraining Verbindende communicatie bij Walk your Talk (09/2018)
 • Groepsdynamica (IVC) (06/2019) 
 • MBTI-gecertificeerd
 • Lominger-gecertificeerd
 • 20 jaar (internationale) HR-ervaring waaronder 9 jaar als HR-Manager
 • HR-ervaring als bediende en zelfstandige bij uiteenlopende bedrijven en sectoren: Randstad, Johnson&Johnson Medical, Delhaize, Cargill, Bostoen, Intrum Justitia, Durabrik, Ipsos en Inagro. 
 • 1 jaar ervaring als kok bij Origino Aalst en Gent
Els Van Rijsseghem

Els Van Rijsseghem

+ 32 492 97 99 65
Vlaamse Ardennendreef 5, 9700 Oudenaarde

Pin It on Pinterest