Trends, vooruitzichten, en vooral veel wensen!

Stel dat… wij een kristallen bol hadden…wat zouden we volgend jaar zien? Wel, we gaan het nooit weten. Want wij hebben geen kristallen bol. We hebben dit jaar wel enkele tendenzen gemerkt. Misschien merkte jij ze ook?  

We merkten dat mensen steeds meer gaan nadenken over het nut van hun werk en de zin van hun leven. Die komen natuurlijk gemakkelijk bij ons, we zien hen dan ook in een iets hoger percentage dan in de doorsnee populatie. Zingevingnuttig zijn in de maatschappij, een verschil kunnen maken, zijn immers hoofdredenen waarom mensen ons aanspreken als loopbaanbegeleider. En het maakte ons blij! We kregen zoveel berichten van mensen die het heft weer in eigen handen namen, die terug gelukkig waren met en in wat ze deden. Die zich competent voelen en weten waarom ze uit bed komen. De magische formule om je hele leven lang 100% gelukkig te zijn en blijven, hebben we niet, maar we bewonderen iedereen die zijn toekomst in eigen handen nam! 

We merkten ook dat de leidinggevenden die we in onze opleidingen leiderschap kregen, oprecht nog beter wilden worden in het begeleiden en motiveren van hun medewerkers. Een bekommernis die we kennen en herkennen, en waar we zoveel mogelijk praktische, ‘ook op mensen geteste’ manieren aanreiken om het werkplezier voor zowel hen als hun medewerkers hoog te houden. De magische formule voor 100% hebben we niet, maar we bewonderen hen voor het willen proberen! 

We merkten dat medewerkers in de bedrijven en organisaties waar we opleidingen gaven, honger hadden naar leren. Naar (nog) meer weten, (nog) meer kunnen, naar competent zijn en dat ook op lange termijn blijven. We gaven met plezier en enthousiasme sessies rond je veerkracht opbouwen, omgaan met emoties, zelfvertrouwen en assertiviteit, time en energiemanagement, project management, persoonlijk leiderschap, nog beter samenwerken met Insights Discovery™, teamwerk,… De magische formule voor samenwerking, zelfvertrouwen, tijdsgebruik,… hebben we niet, maar we bewonderen hen omdat ze weten dat levenslang leren dé manier is om lang en duurzaam en met plezier te kunnen werken

We merkten dat organisaties en bedrijven ons aanspraken voor het maximaliseren van werkplezier, duurzame inzetbaarheid en algemeen welbevinden van hun medewerkers. Dat maakte ons ook heel blij! Een trend die we steeds meer merken, is dat onze bedrijven en organisaties weten dat mensen kunnen kiezen en er alles aan doen om die keuze bewust voor hen te laten vallen. En als de wegen dan toch zouden scheiden, dat om de juiste redenen is, voor beide partijen. Maar vooral: ze werken elke dag om een ecosysteem te creëren waarin medewerkers en leidinggevenden weten waarom ze het beste van zichzelf willen geven. En toch ook gezond zijn en zich goed in hun vel voelen. Want mensen zijn mensen, geen machines. Sommige bedrijven, zoals het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven en het Medisch Centrum voor Huisartsen, gingen volop voor ons Bedrijf met GOESTING!-label. De magische formule voor 100% burnout-vrije bedrijven hebben we niet, maar we bewonderen bedrijven die investeren in hun mensen, niet alleen als ‘ressource’, maar als mens!

We merkten dat het Make me Fly!-team dit alles met volle overtuiging deed en zal blijven doen. Omdat jouw geluk voor ons echt primeert. En dat wensen we jou dan ook: een jaar vol fijne belevenissen, menselijke warmte, leerkansen waar je ze wil, veerkracht om terug te veren van tegenslagen die er soms ook zijn. We wensen je vrede, avontuur, spanning, ontspanning, liefde, voldoening, resultaat, helderheid, connectie, drive,… zoveel je wil in 2020! 

Tijd voor jou om verandering te brengen in je leven, je werk, je organisatie? Er is altijd nog een morgen.
Contacteer ons voor loopbaanbegeleiding of voor een afspraak binnen je bedrijf.

Pin It on Pinterest