Onderweg naar meer werkgeluk

Make me Fly! helpt mensen en organisaties om met meer plezier en resultaat te werken en samen te werken.
Onze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van menselijkheid, theoretische kaders en praktijk in een setting waarbij de mens centraal staat. 

Onze trainingen geven mensen en teams vleugels!

Make me Fly! training en opleiding

Training & opleiding

We geven training rond leiderschap, professionele groei, samenwerking en communicatie. Al onze trainingen worden in-company georganiseerd.

life coaching Make me Fly!

Beter samenwerken met Insights Discovery

Insights Discovery helpt mensen om optimaal te presteren door hun meer inzicht te geven in zichzelf. Vanuit dat zelfinzicht kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. Dit levert een werkomgeving op waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren.

Bedrijf met GOESTING!-logo

Bedrijf met GOESTING!

Bedrijven met GOESTING! investeren niet alleen in productiviteit, maar ook in werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. In dit jaarprogramma werken we samen met uw bedrijf rond 3 cruciale thema’s: duurzame inzetbaarheid, veerkracht en fysieke gezondheid.

Waarom kiezen voor Make me Fly!

Solution Focus Approach

We passen de principes toe uit de Solutions Focused Approach (Oplossingsgericht werken) en het Appreciatief werken.
Deze bewezen en krachtige methodiek garandeert duurzame vorderingen en resultaten op een zo kort mogelijke tijd. We blijven niet onnodig stilstaan bij problemen of blokkades maar formuleren samen met de deelnemers de gewenste situatie. We zoeken naar zijn/haar sterktes, positieve en krachtige leerervaringen uit het (recente) verleden en manieren om deze meer toe te passen in de situaties waarin verbetering gewenst is. We onderzoeken eveneens welke hulpbronnen, allianties en relaties in de werkomgeving versterkt kunnen worden en hoe de deelnemers daar zelf op een constructieve manier initiatief in kan nemen.

Verschillende leerstijlen vergen een diverse aanpak 

We houden steeds rekening met verschillende leerstijlen. Daarom passen we de techniek van het ‘blended learning’ toe. Dit betekent dat we binnen live-sessies materiaal en oefeningen gebruiken om eenieders leerstijl zoveel mogelijk aan te spreken. Enkele voorbeelden zijn duo-oefeningen, individuele reflectie, intervisie, demo’s, videofragmenten,… Ook geven we permanente toegang tot een beveiligd online platform met trainingsmateriaal en (indien van toepassing) verdiepende video’s. Op deze manier sparen we meteen ook het milieu. 

 

Hoog rendement, borging en verankering

We werken volgens de principes van High Impact Learning that Lasts ontwikkeld door Filip Dochy (HILL).

Dit betekent:

  • We brengen relevante theorie aan waar de deelnemers in de opleiding mee aan de slag gaan om deze meteen toe te passen op de eigen realiteit. Dit doen we door discussie en uitwisseling te stimuleren a.d.h.v. praktische toepassing.
  • We stimuleren hybride-leren: de deelnemers krijgen toegang tot bvb videomateriaal, naast het cursusmateriaal.
  • Door te werken in een leertraject, verhogen we de impact van onze opleidingen op significante wijze: zo voorzien we ofwel een terugkommoment dat verdieping biedt, ofwel stimuleren we de verankering door 3 opvolgmails met opfrissen, tips & tricks, reflectievragen,…
  • We werken enkel met deelnemers die dat willen. Verplichte opleidingen hebben doorgaans een eerder negatief of weinig opbrengend resultaat. Uit ervaring weten we dat ‘verplichte deelnemers’, ondanks goed groepsmanagement door de trainer, vaak de vrijwillige deelnemers in hun leerproces in de weg kunnen staan. Het is daarom één van onze principes dat elke deelnemer die zich aandient, dat doet op basis van een eigen leerwens.
  • De cursist wordt mee verantwoordelijk gemaakt voor het eigen leerproces.

 

Confidentialiteit en veiligheid in de groep

Omdat deelnemers pas echt dingen leren als ze zich veilig voelen, is het garanderen van confidentialiteit bij Make me Fly! van groot belang. Zo werken wij met kleine groepen van max. 12 deelnemers en staat een open en positieve houding centraal.We zorgen ervoor dat mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen, open staan voor andere invalshoeken en dat ze van elkaar leren. We stellen vragen, laten hen nadenken en bouwen samen verder op wat ze al kennen, kunnen en weten.

Pin It on Pinterest