Vibe Laurent

Vibe Laurent

Coach

vibe@makemefly.be

Ploegstraat 9 – 2400 Mol

+32 478 80 48 84

Hallo, ik ben Vibe.

Ik ben gehuwd en mama van 2 topmeiden!

Na mijn afstuderen rolde ik als het ware ‘bij toeval’ de HR-wereld binnen. Althans, dat dacht ik. Eigenlijk was het mijn buikgevoel dat me die beslissing deed nemen. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik voelde me als een vis in het water.

Na zes jaar vond ik dat het tijd was voor iets anders. Ik had nood aan nieuwe uitdagingen, nieuwe horizonten. Maar, hoe die er dan precies moesten uitzien? Geen flauw idee! Ik ben in het wilde weg beginnen zoeken en uiteindelijk in een ‘gouden kooi’ terecht gekomen. Na 2 jaar zat ik tegen een burn-out aan te hikken. Ik haalde mooie resultaten, maar ik had totaal geen voldoening van mijn job. En mijn energiepeil zat ver onder nul. Loopbaanbegeleiding heeft me toen laten ontdekken dat ik alleen de juiste keuzes kan maken als ik mijn buikgevoel volg. Dat het belangrijk is om te weten wat je wél wil en hoe je dat zou kunnen bereiken.

Sinds 2009 werk ik bij VDAB als taalcoach Nederlands op de werkvloer. Ik ondersteun zowel anderstaligen als Nederlandstaligen met als doel de communicatie op de werkvloer te verbeteren. Daarnaast doe ik ook train-the-trainer-projecten waarbij ik iemand binnen een bedrijf opleid tot taalcoach. En na 10 jaar doe ik deze job nog altijd met evenveel passie en plezier!

Sinds ik bij Make me Fly! de Opleiding tot Professioneel Coach volgde, en me nadien ook specialiseerde in het coachen op loopbaanvragen, kan je bij mij ook terecht voor loopbaanbegeleiding met de VDAB-loopbaancheque. Als mens en als loopbaancoach gun ik het je van ganser harte: een job die helemaal bij je past, die je energie geeft en waar je ’s morgens met plezier voor opstaat.

Als je wil, help ik je daar graag bij!

“You never lose, you either win or learn.”  –  Nelson Mandela

groetjes,

Vibe

Oplossingsgericht coachen is een goeie manier om te ontdekken wat je écht wil en hoe je dat doel kan bereiken. Een job die helemaal bij je past, die je energie geeft en waarvoor je ‘s ochtends met plezier opstaat. Daar gaan we samen naar op zoek!

Vibe

Vibe’s expertise:

  • 2019 Oplossingsgericht coachen op loopbaanvragen, Make me Fly!
  • 2019 Opleiding tot Professioneel Coach, Make me Fly!
  • 2018 Talentgedreven coachen, De Opleidingscoach
  • 2013 NLP Practitioner, Nederland (jaaropleiding)
  • 2009 Kleur-, stijl- en imagoconsulent, De Schoonheidsschool Hasselt (jaaropleiding)
  • 1998 Educatieve bachelor
  • 8 jaar ervaring in werving en selectie, sollicitatietraining, loopbaancoaching, commercieel werk, sociale wetgeving

Dit zeggen klanten over Vibe:

De gesprekken met Vibe zetten me aan het nadenken over mijn job. Ik ontdekte dat er nog heel wat positieve elementen zitten in mijn huidige job en werd opnieuw zelfzekerder. Wie twijfelt of zijn of haar carrière nog wel juist zit, raad ik zeker aan om te kiezen voor loopbaanbegeleiding. Vibe is een heel goed coach!
– Tina – 
Ik heb een geweldig coachingstraject gehad waarbij aandacht ging naar mijn ontwikkeling en mijn vragen van het moment centraal stonden. Door de heldere manier van communiceren van Vibe en haar meedenken, heb ik echt stappen kunnen maken in de ontwikkeling van mijn loopbaan én als mens. Vibe begrijpt waar ik het over heb en ze is een hele goede coach zonder ‘coacherig’ te zijn. Het gesprek voelt van mens tot mens, maar dan wel een gesprek met een richting voorwaarts.
– Katja – 
Vibe hanteert een leuke en pragmatische aanpak die je zeer goed begeleidt naar zelfkennis en hopelijk een leuke job in de toekomst.
– Bas – 
Vibe geeft advies op maat met een heel persoonlijke aanpak. De loopbaancoaching was voor mij erg verrijkend, op professioneel en op individueel vlak. Ik wist vanaf het allereerste contact meteen wat te verwachten, alles was heel duidelijk. Ik werd heel warm ontvangen en voelde absoluut geen druk! Tijdens de sessies was er een prima wisselwerking tussen mijn kijk op de situatie, mijn noden, en Vibes advies, met steeds een theoretisch kader. Vooral het benoemen van mijn talenten en kwaliteiten gaf me veel zelfzekerheid en goesting om verder aan de slag te gaan met mijn loopbaan.
– Cindy – 
De persoonlijke en motiverende aanpak van Vibe hebben me meer inzicht gegeven in welke jobs het best bij me zouden passen.
– Tine – 
Vibe gaf me terug hoop op het moment dat ik die zelf even verloren was. Bij de start van elke sessie vroeg ze me wat mijn concrete vragen waren en daar gingen we dan samen mee aan de slag. Haar warmte, positieve vibe en tips hebben mij geholpen om opnieuw een doel te vinden op werkvlak.
– Liesbet – 
Vibe is een coach die heel goed kan luisteren. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak. Ik startte met de loopbaanbegeleiding met de veronderstelling dat ik iets helemaal anders zou gaan doen. Door de coachingsessies bij Vibe en de oefeningen die ik nadien thuis maakte, werd me echter duidelijk wat ik belangrijk vind in een job. En ontdekte ik dat ik de job die ik nu doe heel graag doe. 
– Liesbet – 
Door de spontane, activerende, open houding van Vibe en doordat ik haar opdrachten bewust heb vastgenomen, heb ik terug mijn weg gevonden en weet ik wat ik wil. Ik heb terug verbinding gevonden met mijn competenties en talenten.
– Joke – 
Vibe liet me, door de juiste vragen te stellen op de juiste momenten, op heel korte tijd mezelf beter kennen waardoor ik de juiste beslissing kon maken om me opnieuw gelukkig te voelen in mijn job en in mijn leven ! Ik heb mezelf teruggevonden !
– Lisbeth – 

Pin It on Pinterest