Sofie Damen

Sofie Damen

Coach

sofie@makemefly.be

Holle Weg 2 – 2460 Kasterlee

+32 479 50 75 36

instagram @resetcoaching_sofie

“Hallo! Ik ben Sofie,

fan van het leven, mijn man, mijn zonen, mijn eigen plek en vrijheid, mijn boeken en andere inspiratie, een gezonde dosis ‘hoek af’, eigenheid en (opr)echtheid. Jobsgewijs actief in de openbare sector en als zelfstandig coach in bijberoep.

Ik krijg er energie van om mensen hun eigen krachtbronnen te zien aanboren, hen te zien groeien en schitteren én voel me bevoorrecht als ik daar een rol in kan spelen. Dit alles down-to-earth en zonder te veel blabla.

Het is mijn overtuiging dat je zelf altijd de keuze hebt hoe je naar dingen kijkt, hoe je er op reageert en welke actie je neemt. Dat heb ik zelf mogen ontdekken toen ik (bijna) in een burn-out terecht kwam. Achteraf beschouwd, heeft dit me geleerd dat je leven in handen nemen een kwestie is van willen & doen, in grote en vooral kleine dingen, élke dag opnieuw.

“Every day, you have the power to choose” (Michelle Obama)

Hartelijke groeten
Sofie

Al wat je aandacht geeft groeit! Daarom werk ik vanuit een waarderende en oprechte benadering op maat. Als loopbaancoach ben ik jouw inspirator, blikopener en ont-moeter. Want ik ben er zeker van dat we véél minder moeten dan we denken.

Wil jij meer goesting in je werk en dus in je leven? Neem contact en we gaan samen op zoek!

Sofie

Sofie’s expertise:

 • 20 jaar ervaring in de openbare sector (OCMW-secretaris + coach Personeel & organisatie) – ♥ thema’s: leiderschap, anders organiseren, slim werken, zelfsturing, organisatiecultuur en verbinding
 • 2020: Coachen op loopbaanvragen (Make me Fly!)
 • 2020: Mindfulness (Edel Maex)
 • 2019: Opleiding tot hartcoherentiecoach (Louvanie)
 • 2017: Talentmanagement in de publieke sector (Vanden Broele)
 • 2017: Vakopleiding tot organisatiecoach (HRD Academy, Philippe Bailleur)
 • 2016: Solution Focus toepassingsdagen (Ilfaro)
 • 2016: Opleiding jobcrafting (Dynamo)
 • 2015: Opleiding tot coach (Different bvba Luc Swinnen)
 • 2015: Opleiding tot burn-out-coach (Different bvba Luc Swinnen)
 • 2009: Opleiding tot professionele coach (CoachingYou)
 • 2006: Starting today (Emotionele Intelligentie Instituut)
 • Master in Politieke & sociale wetenschappen, Internationale politiek

Dit zeggen klanten over Sofie:

Ik volgde loopbaanbegeleiding om duidelijkheid te scheppen in wat ik in mijn loopbaan wil en wat ik leuk vind. En dat is me ook gelukt! Sofie haar aanpak was laagdrempelig, empathisch en enthousiast. Ze luistert zeer goed en heeft een sterke inhoudelijke kennis. Bedankt Sofie, je maakte echt het verschil 😉
– Lies – 
Ondertussen weet ik ook wat ik écht wil, waar ik echt blij van word, energie van krijg… . Bedankt voor de fijne begeleiding Sofie!
– Lore – 
TOPPIE !!! Ik kan het iedereen aanraden.
Beter er snel bij zijn en tijdig kunnen schakelen dan helemaal de dieperik ingaan. En dat kon ik dankzij Sofie.
– Inneke – 
Echt een aanrader voor iedereen die op een kruispunt staat in zijn/haar loopbaan. Of het nu de zoektocht naar je ideale baan is, je je professionele zelf beter wil leren kennen, of nood hebt aan coaching in je bestaande job, het is absoluut de moeite waard.
– Sebastiaan – 
Door de (soms intensieve) sessies heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik me meer bewust geworden van mijn eigen sterktes/zwaktes. Dit heeft me erg geholpen om de juiste keuzes te maken bij de verdere ontwikkeling van mijn loopbaan binnen onze organisatie. Het aannemen van bijkomende verantwoordelijkheden/bevoegdheden loopt hierdoor veel harmonieuzer omdat ik sneller JA/NEE kan zeggen wanneer nieuwe uitdagingen zich aandienen. 
– Guido – 
De loopbaanbegeleiding heeft mijn ogen geopend op zo veel vlakken! Het heeft me geholpen kritisch naar bepaalde zaken te kijken waar ik me tot nu toe totaal niet bewust van was. BEDANKT, Make me Fly! en Sofie in het bijzonder!!
– Elke – 

Dank je wel Sofie voor de toffe babbels, de inzichten, de humor, de glimlach. Je ontwapenende, rustige aanpak en de spiegels die je voorhoudt zijn tof. ‘Informatie delen’ & ‘anderen entertainen’ staan vanaf nu meer en meer in mijn agenda.

– Chantal – 

Ik ben gestart met loopbaanbegeleiding omdat ik niet meer wist wat mijn sterktes zijn. Heel confronterend! Sofie heeft me terug doen inzien dat ik deze wel heb! Ik moet ze nog wat aanwakkeren, maar ik ga ervoor! En wat me echt bij is gebleven na mijn loopbaanbegeleiding is: “ik moet juist niks”! Ik ben baas over mezelf en de keuzes die ik maak! Bedankt voor de hulp!

– Christien- 

Sofie denkt voortdurend verder en stelde steeds gerichte vragen om mij te laten nadenken. Vaak wist ik niets te antwoorden, maar de vragen bleven wel door mijn hoofd spelen in de weken na het gesprek en geleidelijk aan kwamen daar ook weer inzichten uit. Sofie is een heel open persoon, iemand waar je je meteen bij op je gemak voelt. Dit laatste is voor mij ook enorm belangrijk. Zeker als een coaching maar 4u duurt, is het wel interessant om meteen doelgericht te kunnen werken, zonder dat je na 2u nog moet aftasten of de coach wel de juiste gesprekspartner is.

– Liesbeth – 

Ik heb zeer veel geleerd van Sofie. Ze is een zeer goede coach, ze helpt echt en geeft praktische tips. Dit is de ideale begeleiding voor mensen die reeds weten wat hun kwaliteiten zijn, maar advies nodig hebben over hoe ze deze best benutten en kunnen promoten in het zoeken naar een nieuwe job.

– Marjan – 

Ik heb dingen over mezelf ontdekt, ik weet dat ik gewoon mijn gevoel kan volgen. Mijn coach Sofie luisterde écht! Ik geef daarom een score 10 🙂 Gewoon doen!!

– Sofie – 

De gesprekken met mijn loopbaancoach Sofie verliepen heel goed: ze hebben me echt geholpen om mezelf vertrouwen te geven in het solliciteren. Ik vond het een heel goede ervaring, die me heeft verrijkt!

– Elle – 

Ik heb een goed inzicht gekregen in mezelf en waar een job voor mij aan moet voldoen zodat ik me gelukkig voel. Daardoor heb ik met mijn werkgever betere afspraken kunnen maken en krijg ik opdrachten die meer bij mij passen. Sofie gad me ook goede tips om mijn valkuilen te vermijden.

– Miek – 

Ik ben zeer blij dat ik bij Sofie loopbaanbegeleiding heb gevolgd toen ik in de knoop zat met mijn werk en psychologisch welzijn. Ze gaf me rust en het is dankzij haar dat ik zo snel stappen durfde te zetten.

– An – 

Toen ik startte met de loopbaanbegeleiding had ik het gevoel dat ik geen vooruitzichten meer had in mijn loopbaan. Ondanks de beperkte tijd, heeft Sofie enkele pijnpunten aangepakt en me de nodige tools bezorgd om niet opnieuw in dezelfde valkuilen te trappen. Ze gaf het spreekwoordelijke duwtje in de rug door interessante vacatures door te sturen, zonder enige druk te leggen, en mij ademruimte te geven om zelf stappen te zetten. Dankzij Sofie kreeg ik opnieuw perspectief! 

– Eva – 

Pin It on Pinterest