Ik ben Elke Nouwen – moeder van twee zonen, en carrièrecoach.

Als ik terugblik op mijn professioneel leven, kom ik tot de vaststelling dat ik 35 jaar oud was voordat ik écht wist wat ik wilde worden – coach, hoewel ik geen enkel idee had hoe. Wel wist ik dat ik een goede balans tussen werk en privé centraal wilde stellen: hoe kon ik mijn rol van een gedreven HR-professional rijmen met mijn rol als mama? Een interessante vraag was het zeker, en er zijn destijds dan ook enkele uren loopbaanbegeleiding aan gewijd met een inspirerende coach.

Andere vaststelling: onze loopbaan is een aaneenschakeling van gebeurtenissen, al dan niet toevallig, meestal voortbordurend op wat we goed kunnen van in het begin, en waar we telkens opnieuw voor gevraagd worden … zonder dat we onszelf de vraag te stellen of we wat we doen ook nog gráág doen. Deze inzichten vormen de basis om zelf het stuur van ons professioneel leven in handen nemen.

Ik heb mijn carrière mogen uitbouwen groeiend van HR-consultant tot HR-manager, dankbaar voor de fijne werkplekken, collega’s, en kansen op mijn pad; bewegend van ASAP naar SD-Worx, en van de positie van HR-manager bij Ikea naar een Europese HR-managementrol bij SABIC en de opstart van een hele nieuwe productie entiteit.

Na mijn opleiding tot NLP Practitioner en de coachopleidingen ROOT en GROW bij “The Coaching Square” tot gecertificeerd coach te hebben doorlopen, heb ik in 2016 de beslissing genomen om al mijn zekerheden overboord te gooien en de sprong naar zelfstandigheid te maken: nu combineer ik freelance-HR-managementopdrachten met loopbaanbegeleiding en coaching binnen bedrijven, een combinatie die mij veel energie geeft, en waarvan, zo blijkt, beide delen elkaar versterken.

Coaching betekent voor mij er volledig zijn voor de ander, onbevooroordeeld nieuwsgierig luisterend, spiegelend, bemoedigend, en een vorm van procesbegeleiding; het is meestappen in een veranderingsproces, vertrekkend vanuit huidig bestaande mogelijkheden en zowel oplossingsgericht als toekomstgericht werken. Het is zich bewust worden van waarden en overtuigingen die ons enerzijds gebracht hebben tot waar we nu staan, maar anderzijds ook wat in de weg kunnen zitten om een volgende stap te kunnen zetten.

Mijn credentials:

  • Bachelor bedrijfsmanagement
  • NLP Practitioner Ithaka (2010-2011)
  • ROOT-opleiding tot gecertificeerd coach – The Coaching Square (2014 -2015)
  • GROW-opleiding tot gecertificeerd coach – The Coaching Square (2016)
  • https://www.linkedin.com/in/elke-nouwen-5ba4bab/
Elke

Elke

+ 32 475 46 19 86‬
De Schom 33, 3600 Genk

Pin It on Pinterest