Geef je coachingspraktijk
een flinke boost!

‘Ready to fly? Starten als coach!’

Geef je coachingspraktijk een vliegende start of een flinke boost!

Coach word je omdat je een passie hebt voor mensen, omdat je mensen wil helpen en daar ook echt goed in bent. Maar hoe zet je je coachingspraktijk op de kaart? Hoe zorg je ervoor dat klanten jou vinden en je gevonden wordt voor de vragen waar jij een kei in bent? 

Droom je ervan om zelfstandig coach te worden? Wil je ondernemen vanuit je hart en je passie, zodat je vooral kunt doen wat jij het liefste doet: coachen?

In ‘Ready to fly? Starten als coach!’ leer je tijdens 4 intensieve opleidingsdagen hoe jij als zelfstandig coach aan de slag kan en je praktijk kan uitbouwen tot een bloeiende coachingspraktijk. Je ontdekt wat voor jou realistische en haalbare doelen zijn en wat jij nodig hebt om als zelfstandig coach te ondernemen vanuit je persoonlijkheid. Vervolgens ga je ook echt aan de slag met je eigen actieplan, behaal je je eerste doelstellingen en versterk je op die manier het fundament van je onderneming.

Wil jij…

 • je coachingspraktijk écht uitbouwen tot een bloeiende praktijk, maar heb je geen zin om daarbij allerlei systemen te moeten kopiëren die jou volgens bepaalde business coaches naar het beloofde land brengen?
 • ondernemen vanuit je persoonlijkheid, met een goede balans tussen je coachingspraktijk en je andere activiteiten of je gezin?
 • vermijden dat je jarenlang hard moet werken zonder resultaat, maar meteen de juiste dingen doen?
 • kiezen voor realistisch en haalbaar groeimodel dat past bij jouw visie en wensen

*Tijdens het discovery gesprek bekijken we met jou je wensen en aspiraties, maken we verder kennis en beantwoorden we al je vragen over de opleiding. Het is gratis, online en geheel vrijblijvend. Je beslist pas nadien tot deelname.

Het programma

‘Ready to fly? Starten als coach!’ is een intensieve 4-daagse opleiding waarbij je volop werkt aan je coachingspraktijk. Tijdens de eerste 3 dagen bouwen we aan het fundament van je coachingspraktijk. We koppelen ‘best practices’ aan denken en doen. Zo krijgt jouw droompraktijk tijdens deze eerste module vorm. Tijdens de laatste opleidingsdag duiken we in alles wat je nodig hebt om klanten jou te laten vinden. Na deze 4-daagse nam je een reuzensprong naar de coachingspraktijk van jouw dromen!

Dag 1: Van coach naar ondernemer

We beginnen bij jou.

 • Wie ben jij?
 • Wat is jouw persoonlijke missie?
 • Wat zijn je dromen voor jouw praktijk?
 • Welke plek wil je dat die coachingspraktijk krijgt in jouw leven?
 • Hoe kan je als coach ondernemen vanuit je toptalenten?
 • Voor welke vraagstukken wil jij gevonden worden?
 • Wat typeert jou? Wat is jouw uniciteit als coach?

Geen nood, dit is ‘work in progress’. Na de eerste dag heb je wel een heel stevige aanzet en concrete visie van waar jij naar streeft.

Dag 2: Van passie naar business

Je coachingspraktijk bekeken vanuit de zakelijke kant. We hebben het o.a. over

 • je inkomen;
 • je prijszetting;
 • je ‘delivery model’;
 • waar je start (je moet ergens beginnen, zo zijn we allemaal gestart!)
 • je mindset;
 • de basics voor je professionele geloofwaardigheid, want zo onderscheid je je ook;
 • hoe je je werkmodel vorm geeft op korte en langere termijn;
 • hoe je opvolgt of je staat waar je wil staan
  en nog zoveel meer!

Dag 3: Je professioneel aanbod en verdienmodel

In dag 3 richten we ons op de buitenwereld. We bekijken achtereenvolgens

 • de markt en het marktpotentieel van wat je wil bieden;
 • verschillende gangbare formules in de coachingwereld, hun voor- en nadelen, de haalbaarheid, ‘low hanging fruit’ en meer complexe ideeën;
 • je verkoops- of toeleidingspiramide.

Aan het einde van deze dag maken we een synthese en een actieplan waar jij de komende 6 weken mee aan de slag gaat.

Dag 4: Je praktijk in de praktijk

Je praktijk kreeg intussen vorm. Hoe maak je de wereld kenbaar wie je bent en wat je doet? Op dag 4 duiken we in de wondere en voor vele coaches ‘scary’ wereld van marketing, netwerking, storytelling en de kracht van social media.

We geven je handvaten om

 • je eigen marketingformule over de tijd te ontwikkelen;
 • zodat de juiste klanten jou kunnen vinden; en
 • jij met hen kan communiceren; 
 • op een manier die past bij jou.

Nadien houdt niets je nog tegen!

Deze opleiding heeft meerdere lessenreeksen per jaar. Je duidt op je inschrijvingsformulier aan voor welke lessenreeks je je inschrijft. Het is niet mogelijk om data uit verschillende lessenreeksen te combineren.

De lessenreeksen:

 • 20 t.e.m. 23 juni 2023
 • 12 t.e.m. 15 december 2023

Deze opleiding gaan door in De Hoorn in Leuven, onze prachtige uitvalsbasis in Leuven. Samen met ons geniet je van alle comfort, lekker eten (we houden rekening met intoleranties/allergieën) en een ontspannen sfeer. In de Hoorn vinden we allerlei verborgen hoekjes en inspirerende plekken om met de praktische opdrachten uit het Business Bootcamp aan de slag te gaan en aan je bedrijf te werken.

Voor wie op zoek is naar een ‘bad’ om even helemaal los te komen van de dagelijkse drukte of sleur: de Hoorn biedt prachtige logeerplekken aan eerlijke prijzen.

Parkeren kan betalend in parking Vaartkom, Engels Plein 32 (aan de Lidl). Een minuutje stappen brengt je bij ons.

Vanaf het station kan je een ‘blue bike’ huren en fietsen, of een dikke 15 minuten stappen.

Google Maps

Jouw investering bedraagt 2500€ (excl. BTW).

Je kan onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de KMO-portefeuille en een subsidie van max. 30% ontvangen. Voor BTW-plichtigen kan ook de BTW worden gerecupereerd. Heb je hier vragen over, contacteer Nathalie: nathalietuch@makemefly.be.

De opleiding kan doorgaan vanaf een minimum van 3 deelnemers.

We starten altijd met een discovery gesprek. Tijdens dit online gesprek bekijken we met jou je wensen en aspiraties, maken we verder kennis en beantwoorden we al je vragen over de opleiding. Het is gratis, online en geheel vrijblijvend. Wanneer je beslist tot deelname bezorgen we je het inschrijvingsformulier.

Waarom deze opleiding een must is voor elke zelfstandige coach

A BOOTCAMP it is!

Het programma bestaat uit 4 intensieve live dagen waarin jij aan de slag gaat met jouw coachingspraktijk. We dagen je uit om je te smijten en het beste van jezelf te geven.

Ontdek meer over het programma >>

Real-life inzichten

Trainers Els Deboutte en Rilla Lysens leerden zelf ondernemen met vallen en opstaan. Ze delen in ‘Ready to fly? Starten als coach!’ al hun inzichten, do’s en dont’s.

Maak kennis met de trainers >>

Safety first

Tijdens ‘Ready to fly? Starten als coach!’ ga je intensief leren, sparren en delen met andere coaches. Wij zorgen voor een veilige leeromgeving met de juiste mensen.

Veelgestelde vragen >>

Geen copy-paste

Authentiek ondernemen betekent ondernemen vanuit jouw persoonlijkheid en wensen, jouw ambities en doelen. Geen copy-paste dus, maar doen wat bij jou past!

Wat ons anders maakt >>

Ongelooflijk waardevol

Wat we je leren is veel meer waard dan wat je betaalt voor je deelname. Dat zeggen onze deelnemers zelf. We delen écht ál onze kennis! Because we care.

Wat onze deelnemers zeggen >>

Altijd eerst een gesprek

We vinden de samenstelling van onze groepen erg belangrijk. Want leren doe je ook van en met elkaar. Daarom starten we altijd met een gratis discovery gesprek.

Meld je aan >>

Over de trainers

Els Deboutte & Rilla Lysens

Hi, wij zijn Els en Rilla, de motor onder Make me Fly!.

Goed kunnen coachen zorgt niet automatisch voor een volle agenda… Dat weten we zelf maar al te goed. Het kostte ons de nodige tijd en moeite (en heel veel fouten) om van Make me Fly! de coachingspraktijk te maken die ze vandaag de dag is: met meer dan 30 coaches en honderden tevreden klanten.

Omdat we vaak de vraag kregen van coaches naar wat ‘ons geheim’ was, beslisten we om een Business Bootcamp te ontwikkelen, speciaal voor zelfstandig coaches (en aanverwanten) die op een authentieke manier willen ondernemen.

Wat onze deelnemers zeggen over deze opleiding

“Ik besloot na mijn coachopleiding te starten als ondernemer. Maar oh boy… hoe begin je daar in ’s hemelsnaam aan? Ik had zoveel vragen! Ga ik dit wel kunnen? Is het wel haalbaar? Welke klanten wil ik aantrekken? Welke stappen moet ik zetten? Welk aanbod wil ik de wereld insturen?

Dankzij het Business Bootcamp weet ik nu wie ik wil zijn als ondernemer, welke competenties ik kan inzetten en wat ik belangrijk vind. Ik heb helderheid over de impact die ik wil hebben, over mijn doelhgroep en mijn pitch. Ik weet welke strategie ik wil inzetten en hoe ik mijn aanbod kan vormgeven. Mijn roadmap is uitgestippeld, voor korte én lange termijn.

Ik wandelde het Business Bootcamp buiten met het zelfvertrouwen en de mindset van a real businesswoman. Ik heb mijn ducks in a row en haalde mijn eerste korte termijndoelen al na enkele weken!”

Lies Vandenbroeck

“Het Business Bootcamp heeft mij mijn sterktes als ondernemer doen ontdekken. Ik kreeg helder hoe ik me wil profileren naar de buitenwereld toe, welke doelgroep ik wil benaderen en hoe ik mezelf wil pitchen. Mijn strategisch denken werd aangewakkerd. Het Business Bootcamp leverde mij een heel concreet, helder en to the point actieplan op, waar ik zelf in geloof en waarvan ik weet dat het echt haalbaar is. 

Els en Rilla hielpen me bij het vinden van antwoorden op vragen waar ik echt mee vast zat. Ze zijn eerlijk, delen écht al hun kennis en beantwoorden élke vraag (ook die vragen die je eigenlijk niet durfde te stellen). Ze zeggen waar het op staat, bieden oprechte hulp en steun, komen elke gemaakte belofte na. Ze geven je ruimte om te brainstormen, te reflecteren en af te toetsen.

En dat allemaal met een heerlijk vleugje humor!

Freya Kerckhaert

“Ik volgde eerder al de Opleiding tot Professioneel Coach bij Make me Fly! en dit Business Bootcamp was voor mij het logische vervolg en exact wat ik nodig was om de volgende stappen als coach-ondernemer te durven zetten. De eerlijke aanpak van Els en Rilla en hun liefdevolle ’trap onder de kont’ zorgden ervoor dat ik de spannende dingen die ik tegenkom als startend ondernemer niet meer uitstel of uit de weg ga.

Dankzij het Business Bootcamp ben ik niet oneindig veel aandacht blijven schenken aan onnodige details. Ik heb geleerd sneller actie te blijven ondernemen, stappen te blijven zetten en te kiezen voor die actie die ik het gemakkelijkste direct kan doen. Ik grijp nog regelmatig terug naar het werkboek wanneer ik toch even de weg kwijt ben.

Wat ik ook enorm apprecieerde, is dat je tussen de opleidingsdagen en ook na de opleiding vragen kan blijven stellen in de Whatsapp-groep. Het voelt als een steun en geeft me altijd het antwoord dat ik nodig heb om weer verder te kunnen.”

Karlien Versonnen

Wat je verder nog moet weten over ‘Ready to fly? Starten als coach!’

We beantwoorden hier alvast de meest gestelde vragen. Heb je toch nog een andere vraag? Of wil je graag je persoonlijke situatie met ons bekijken? Vraag dan zeker een gratis discovery gesprek aan. We maken graag tijd voor je.

Ik ben nog geen coach. Kan ik deelnemen?

Nee. Stap nul is dat je al een steengoede coach bent. Dat is voor ons de voorwaarde om te kunnen starten met een coachingspraktijk en klanten op een professionele manier te coachen. We verwijzen je dus graag eerst door naar onze Opleiding tot Oplossingsgericht Coach.

Voor wie is 'Ready to fly? Starten als coach!'

We richten ons op professionele coaches die een eigen coachingspraktijk willen starten én ook op coaches die al langer in het vak zitten en hun coachingspraktijk een boost willen geven of zich meer willen gaan focussen op dat wat voor hen echt telt.

Ik ben coach in bijberoep. Kan ik deelnemen?

Ja. Of je zelfstandig coach in hoofdberoep of in bijberoep bent, doet niets af van je ambitie en je wens om authentiek te ondernemen als coach. We helpen je om realistische doelen te bepalen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Is 'Ready to fly? Starten als coach!' enkel toegankelijk voor coaches?

Ja. We laten enkel professionele coaches toe die als zelfstandig coach in een eigen praktijk of groepspraktijk willen werken. In welk domein je coacht of waar je expertise ligt, is echter niet van belang. Onder onze deelnemers zitten bijvoorbeeld loopbaancoaches, life coaches, coaches die werken rond gezondheid of die kinderen coachen,…

Ik hou niet van groepstrajecten. Kan het ook individueel?

Ja. Je kan dit Business Bootcamp ook in een VIP-coachingstraject volgen. Meer info bij Els op 0477/566.294 of els@makemefly.be

Ik heb al zoveel geïnvesteerd in mijn coachopleiding. Waarom zou ik ook hiervoor betalen?

Niets moet, maar koken kost geld… Door deel te nemen aan het Business Bootcamp investeer je in jezelf. En je leert uit de fouten die anderen (wij dus) maakten, en dat bespaart jou heel veel tijd en geld. Met de KMO-Portefeuille kan je trouwens beroep doen op een subsidie van 30%, en als BTW-plichtige kan je ook de BTW recupereren.

Kan iedereen zomaar inschrijven?

Geïnteresseerden melden zich via dit formulier aan en worden door ons uitgenodigd voor een persoonlijk discovery gesprek. We bespreken samen met jou wat je wil leren en op welke manier je dat het liefste doet. We vinden het namelijk zelf heel belangrijk om de juiste mensen in ons Business Bootcamp te krijgen. Pas na het discovery gesprek beslis je of je je effectief inschrijft.

Hoeveel deelnemers zitten er in 1 groep?

Geen grote zalen, massa’s deelnemers en een podium. Wij werken altijd met kleine groepen van max. 10 deelnemers. Zo kunnen we jou alle aandacht geven die jij verdient.

Sta ik wel al ver genoeg als coach om deel te nemen?

Denk je soms dat het nog niet aan jou besteed is om je te profileren? Dat je nog extra opleiding nodig hebt vooraleer je jezelf een echte coach kan noemen? Last van imposter syndrome’? Tijdens het Business Bootcamp tackelen we heel wat belemmerende overtuigingen die jou verhinderen om écht door te breken met je coachingspraktijk. 

Pin It on Pinterest