Hoe ik als thuiswerker productief en gelukkig blijf

“Hoe zorg je ervoor dat je je tijd goed spendeert en je je werk gedaan krijgt?” Het is de op één na meest gestelde vraag die ik krijg wanneer ik mensen vertel dat ik permanent thuiswerk. De eerste is trouwens “Is dat niet heel eenzaam?” het antwoord daarop is, in mijn geval, neen. Mijn partner werkt namelijk ook thuis dus zo heb ik toch nog een soort van collega 😊. Toen ik die vraag de eerste paar kreeg vond ik dat altijd verrassend. Ik had er namelijk zelf nog niet echt bij stilgestaan. Dit is mijn eerste job en ik ken ook niets anders dan van thuis uit werken. Voor mij is dit dus een evidentie. Maar het blijkt toch een soort van mysterie te zijn. “Dat zou ik nooit kunnen” hoor ik dan wel eens. Terwijl ik meestal denk “Zo elke dag op kantoor zitten, dat zou ik nooit kunnen”.

Het leven zoals het is…de thuiswerker
Wanneer ik thuis werk, word ik niet gestoord. Ik geraak makkelijker in de ‘flow’ en kan gedurende lange periodes doorwerken. En als ik dan toch feedback nodig heb dan mail of bel ik met mijn collega’s. Geen tijd die verspilt raakt met eeuwigdurende en nutteloze vergaderingen, iets dat ik niet kan opbrengen. Ik hou van efficiëntie, de dingen moeten vooruit gaan. En thuis ben ik daar als enige verantwoordelijk voor. Die vrijheid is soms moeilijk want je hebt enkel jezelf om op terug te vallen. En sommige dagen zijn rottig, zoals 2 weken geleden toen WordPress besloot om niet langer mee te werken, ik heb 2 dagen praktisch vloekend achter mijn pc gezeten omdat ik het niet opgelost kreeg. Maar de dagen dat het wel vlot gaat, dat ik opsta vol energie en de ene na de andere ‘to-do’ op mijn lijstje kan afstrepen maken het allemaal waard.

Mijn productieve formule
Ik heb mijn eigen systeem ontwikkeld om mezelf te organiseren. Dat werkt voor mij het best. Mijn tijdsbesteding bepaal ik week per week. Mijn jobinhoud ligt niet vast en verandert afhankelijk van de opdrachten die we binnenhalen. Ik kan de ene week bezig zijn met het herorganiseren van onze website en de volgende met het coördineren van offertes. Afwisseling is het sleutelwoord. Wat mij helpt is per week een document bijhouden met de taken die volbracht moeten worden. Daarna geef ik de prioriteit aan en wanneer ik ze afgewerkt heb onderstreep ik ze in fluo. Na heel wat trial & error heb ik ontdekt dat dit voor mij het beste werkt. Verder begin ik mijn werkdag liever vroeger dan later, en probeer ik het werk dat sterke concentratie vereist te plannen rond mijn aandachtspiek (die ligt bij mij in de ochtend). In de namiddag probeer ik meer routinematig werk in te plannen.

Geen magische formule maar een mix & match
Het belangrijkste is dat je een systeem vindt, dat bij jou past. Er bestaan enorm veel boeken die je willen doen geloven dat er een soort “magische formule” voor efficiënt werken bestaat. In de praktijk blijkt dat echter niet zo te zijn. Enkel jij kan bepalen wat voor jou werkt. Niet iedereen kan werken met een strikt tijdsbestedingsschema, sommigen hebben meer ruimte nodig voor spontaniteit. Ik hou ervan om mijn werkdag vroeg te beginnen, dan ben ik op mijn allerproductiefst, terwijl dat voor mijn partner haar grootste nachtmerrie is. Om maar te zeggen dat er geen ‘one size fits all’ bestaat. Different strokes for different folks en dat is zeker waar als het over tijdsindeling. Gelukkig bestaan er goeie hulpmiddelen om je op weg te zetten. En dan is het een kwestie van mix & match. Nemen wat voor jou van toepassing is en al wat niet werkt gewoon naast je neerleggen. Zo word jij al snel de meest productieve versie van jezelf.

 

Ook ontdekken hoe je je tijd efficiënter kan gebruiken op een manier die bij jou persoonlijk past? Kom naar onze workshop “Meester van je tijd, je agenda en dus je energie”

Pin It on Pinterest