Pijler 1: Persoonlijke effectiviteit

Binnen deze pijler bieden we een uitgebreid en gevarieerd programma aan sessies die uitbreidbaar zijn (hetzij individueel, hetzij collectief) op vlak van persoonlijke effectiviteit. We focussen ons op het vergroten van de weerbaarheid, het op peil houden van energie, het efficiënt indelen van tijd, de omgang met veranderende situaties etc Hieronder vind je voorbeelden van mogelijke trajecten.

Blijf stress de baas: een burn-out kan je vermijden
Tijdens deze sessie krijgen de deelnemers een holistische kijk op veerkracht, stressoren en hoe ze zichzelf kunnen ‘voeden’ in rustige en minder rustige tijden. Ze stellen hun eigen anti-stressrecept op aan de hand van een aantal zelfgekozen anti-stressingrediënten.

Veerkrachtig omgaan met veranderingen
De wereld is continu in verandering – en dat vraagt energie. Tijdens deze sessie leren de deelnemers welke reacties bij hen opgeroepen worden door verandering en hoe ze hier op een energievriendelijke manier mee kunnen omgaan. Ze leren benoemen wat hen lastig valt en hoe ze constructief over hun noden kunnen communiceren met hun omgeving.

Tijd- en energiemanagement 
Tijdens deze sessie leren de deelnemers het onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken, tussen privé en werk, en tussen belangrijk en dringend. Ze krijgen de basisprincipes van een rustgevende planning aangereikt, naast tips en tricks voor slim tijdsbeheer.

Spinsels en saboteurs
Heel de dag zoeven er gedachten door ons hoofd. Vaak laten we ons meevoeren door deze gedachten en nemen we ze voor waar aan. Tijdens deze sessie leren deelnemers hun spinsels & saboteurs kennen en krijgen ze inzichten in hoe ze zelf kunnen bepalen hoe zij de wereld zien en wat zij van hun leven willen maken.

Fit in je hoofd: workout voor de mentale spieren
Tijdens deze workshop worden mentale spieren in beweging gezet. We staan stil bij de kracht van helpende gedachten, focus, omdenken etc … Daarbij krijgen de deelnemers tal van gouden tips voor het versterken en vrijwaren van de mentale gezondheid.

Ouderschap en werk
Door het ouderschap komt men in een nieuwe wereld terecht. Enerzijds leert men volop om een ouder te zijn en zich praktisch anders te organiseren; anderzijds verandert het ouderschap ook de kijk op het leven. Wat men vroeger belangrijk vond, vindt men nu misschien futiel, en omgekeerd. Hoe houdt iemand als kersverse moeder of vader de ballen in de lucht? Hoe gaat men om met die nieuwe elementen terwijl een dag nog altijd maar 24 uur heeft? En hoe kan men leren genieten van zowel het professionele leven als het ouderschap? Deelnemers krijgen, in het algemeen en voor zichzelf, een antwoord op dergelijke vragen in deze workshop.

“Nee” verkocht krijgen, “ja” gedaan krijgen! De subtiele kunst van het assertief beïnvloeden
Hoor jij jezelf wel eens ‘ja’ zeggen als je eigenlijk ‘nee’ wou zeggen? Vind je het moeilijk om aan druk te weerstaan? En hoe overtuig je je collega, je klant of leidinggevende om voor jouw ‘ja’ te kiezen? Tijdens deze workshop spelen we met de basis van assertiviteit, aangevuld met een vleugje kantoorpolitiek. We combineren het overtuigd kiezen voor wat voor jou klopt met het inzicht in het politieke krachten- en (soms) mijnenveld. Zo leer je op een subtiele manier op te komen voor wat jouw ‘ja’ mag zijn, krijg je je ‘nee’ verkocht, en stijgt jouw impact en (interne) marktwaarde.

Pin It on Pinterest