Véronique Philips

Véronique Philips

Coach

veronique@makemefly.be

Philippe Dewolfsstraat 9/1 – 1170 Brussel

Jan Van der Vorstlaan 24 – 3040 Loonbeek

+32 499 58 07 45

Welkom, ik ben Véronique, coach en therapeut.

Samen met mijn lieve man woon ik in het groene Watermaal-Bosvoorde. Ik ben gek op tango dansen, jazz zingen, bijleren, wandelen in het Zoniënwoud en me warm omringen met vrienden en familie.

Ik heb 20 jaar ervaring als coördinator van (inter)nationale projecten rond interculturele diversiteit en participatie, alsook rond vrouwelijk en senior ondernemerschap. In mijn loopbaan heb ik steeds keuzes gemaakt die me de kans gaven om bij te leren, mijn blik te verruimen en bij te dragen aan de samenleving. Gaandeweg heb ik mijn intern kompas gefinetuned om te groeien naar de job die helemaal bij me past. Loopbaanbegeleiding gaf me op beslissende momenten een duwtje in de goeie richting.

Sinds 2010 leg ik me met veel goesting toe op coaching en psychotherapie. Ik begeleid mensen bij het herontdekken van hun vertrouwen en veerkracht bij het maken van (professionele) keuzes en het omgaan met stress, verandering en herstel in werk, leven en relaties.

Ik geloof dat iedereen het antwoord op zijn of haar ontwikkelingsvragen reeds in zich draagt en terug connectie kan maken met de polsslag van het eigen leven.

Mijn sterkte ligt in het oog hebben voor wat mensen nodig hebben en voor wat hen drijft. Ik hou van betekenisvol contact met een vleugje lichtheid en humor. Mijn omgeving waardeert me om mijn open, empathische houding en zorgzaamheid. Ik begeleid mensen in het Nederlands, Engels, Frans, live & online.

groetjes,

Véronique

“How we spend our days is, of course, how we spend our lives” (Annie Dillard)

Wat vind je bij mij? Nuttige gesprekken op jouw tempo. Je hoop op verandering groeit, je blik op mogelijkheden verruimt, je voelt je groeien in belichaamd vertrouwen en je weet welke volgende stappen je wil zetten naar jouw gewenste toekomst.

Véronique

Véronique’s expertise:

Coaching
 • Coaching op loopbaanvragen – Make me Fly! (2019)
 • Diepgang in loopbaanvragen volgens de Gestaltmethode – IVC (2018)
 • Stress- en Burn-out Coach – Better Minds at Work (2017)
 • Zomercursus Oplossingsgericht Coachen – Ilfaro (2010)
 • Jaaropleiding Ontwikkelingsgericht Coaching – Ontwikkelingsinstituut (2009)
 • Mastercourse Oplossingsgerichte Coaching en Management – Korzybski Instituut Nederland & Saxxion Hogescholen (2008)
Psychotherapie
 • Basistrainingen Trauma Informed practice & Trauma Skills training PTSD – Ybe Casteleyn (2021)
 • Foundational Cycle Hakomi Mindful Somatic Psychotherapy (3 jaar)  – Hakomi Institute Mallorca (2021) 
 • Oplossingsgerichte Systemische en Cognitieve Therapie (4 jaar) – Korzybski Instituut Brugge ism HOWest (2019)
 • Sensorimotor Psychotherapy Module 1 (Affect Dysregulation, Survival Defenses & Traumatic Memory)  – Sensorimotor Psychotherapy Institute (2018)
 • Acceptance & Commitment Therapy (6 daags) – ACT ​(2014)
 • Opleiding tot Mindfulnesstrainer – Instituut voor Aandacht en Mindfulness (2013)
Basisopleiding
  • Positive Psychology – vrij student Prof. Tal Ben Shahar – Harvard University Boston (2008)
  • Postgraduaat Zakelijke Taalbeheersing – KULeuven
  • Licentiaat Slavische Talen en Culturen – KULeuven

Dit zeggen klanten over Véronique:

Véronique is een fantastische loopbaanbegeleider! Ze heeft humor, haar oefeningen zijn zeer toepasbaar en haar insteek is heel bijzonder.
– Amélie – 
De loopbaanbegeleiding laat toe om jezelf op een positieve manier in vraag te stellen en om terug in contact te komen met jezelf, je eigen competenties, je eigen dromen en ambities. Om dan te komen tot een plan waarmee je weer zelf meer controle krijgt over je professionele carrière. Had ik veel eerder moeten doen.
– Angelo – 
De tweede sessie van de loopbaancoaching was erg nuttig op dit kantelpunt in mijn carrière. Het is me duidelijk geworden dat ik zelf regisseur kan zijn van mijn professioneel verhaal en hoe dat zich verhoudt tot mijn privéleven.
– Sofie – 
Ik ben het meest tevreden over het feit dat Veronique zoveel luisterde en er zaken uit kon filteren waar ik zelf niet aan dacht. En ook dat ze focuste op mijn welzijn, mijn kijk op de zaken. Ik leerde tijdens de coachingsessies dat ik voor mezelf moet zorgen en dat ik best voor mezelf kan opkomen zonder agressief te zijn.
– Annelies – 
Ik ben heel tevreden over de begeleiding door Véronique. Ze luisterde naar mij en dacht mee na over oplossingen. Ik leerde om het nooit op te geven en er ondanks tegenslagen het beste van maken.
– Romain – 
Wat ik heel fijn vond aan de coachingsessie bij Véronique was de systematische benadering en haar aanreiken van modellen en concepten zoals energievreters, ruimte en invloedssfeer. Ik leerde veel over mezelf en wat ik nodig heb op het werk en daarbuiten.
– Frank – 
Tijdens de loopbaancoaching bij Véronique leerde ik mezelf beter kennen, mezelf manifesteren. En ik ontdekte wat deze zelfkennis praktisch kan betekenen in loopbaankeuzes. 
– An – 
Véronique heeft me geholpen om mijn vraag vanuit verschillende standpunten te bekijken. Haar tip om met mensen te gaan praten die de job doen die ik wil doen, heeft me over de streep getrokken. Het coachingstraject had nog wat langer mogen duren, ik vind Véronique een heel boeiende coach.
– Lieve – 
Véronique kon heel goed luisteren naar wat ik te vertellen had en suggesties doen zonder te (ver)oordelen. De manier waarop Véronique de zaken die ik vertelde herformuleerde, zorgde ervoor dat ik er op een meer objectieve manier naar kon kijken en aan betere manieren kon bedenken om er mee om te gaan. Ik ben zo tevreden over de coaching dat ik ze ook aanraadde aan een collega.
– Lydia – 
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Véronique. Ze is heel vriendelijk en begripvol en luistert echt. Haar ervaring met en kennis van het ondernemerschap en zelfstandige worden waren in mijn geval heel waardevol. Ze voelde ook meteen goed aan dat ik al wat zelf-onderzoek gedaan had en was dus flexibel in haar aanpak (geen standaardvragenlijstjes om mee te beginnen.)
– Charlotte – 
Véronique neemt de tijd voor jou : ze zoekt samen met jou naar de vleugels in jezelf en waarachtig, ze zorgt ervoor dat je echt en vooral zelf leert vliegen : het leven is opeens luchtiger na een gesprek met haar! Ik ben mezelf gaan terugvinden en waarderen, kreeg terug zelfvertrouwen en weet nu welke richtingen open blijven.
– Myriam – 

Pin It on Pinterest