Outplacement

 

Wat is outplacement?

Outplacement is ontslagbegeleiding voor ex-medewerkers, dus werknemers waar u afscheid van nam. Tijdens het outplacement worden ex-medewerkers gedurende een aantal maanden bijgestaan in hun zoektocht naar een nieuwe job. Er is psychologische begeleiding voor en ruimte om het ontslag te verwerken en om desgewenst de piste naar een eigen zaak te verkennen. Door het aanbieden van een kwalitatief outplacement toon je als bedrijf dat je begaan bent met je ex-medewerkers en hen snel een nieuwe en voldoeninggevende uitdaging toewenst. Voor sommige doelgroepen is outplacement bovendien wettelijk verplicht.

Onze trajecten

Make me Fly! biedt een originele formule waarbij we via ‘blended learning‘, intensieve en individuele begeleiding de inzetbaarheid en zelfredzaamheid van deelnemers maximaliseren. Ook ondernemerskwaliteiten, binnen bedrijven en in aanloop naar een eigen zaak, worden aangescherpt.

Collectief outplacement 

De nadruk ligt hier op het deelnemen aan groepssessies, dit wordt verder aangevuld met individuele sessies, administratieve support (waar relevant) en videolessen, dit gedurende 12 maanden. Het programma voldoet aan de wettelijke normen.

Individueel outplacement 

De nadruk ligt hier op individuele sessies, dit wordt verder aangevuld met groepssessies, administratieve support (waar relevant) en videolessen, dit gedurende 12 maanden. Het programma voldoet aan de wettelijke normen.

Mini-outplacement 

Dit traject bestaat uit een combinatie van individuele sessies, groepssessies, videolessen en een online Facebook community. Het voldoet door de kortere duur en het aantal uur niét aan de wettelijke norm. Het is echter wel een intensieve en effectieve begeleiding voor ex-medewerkers die buiten de wetelijke verplichting tot outplacement vallen en voor wie u toch een degelijke
begeleiding wil aanbieden.

De Make me Fly! aanpak

  • Individueel traject of in groep
  • Opvang vlak na het ontslag, indien uw bedrijf dat wenst, komen we ook ter plaatse. Gedurende het traject bieden we, binnen de grenzen van ons kunnen, psychologische bijstand in het verwerken van het ontslag, zodat dit de mogelijkheid om een nieuwe tewerkstelling niet in de weg gaat staan.
  • Combinatie van werkvormen: onze trajecten bestaan steeds uit een combinatie van individuele sessies, groepssessies, videolessen en online mastermind sessies, deelname aan een aantal trainingen en een Facebook of LinkedIn platform. Zo zijn onze deelnemers ook helemaal mee met de technologie van vandaag.
  • Zelfredzaamheid: onze deelnemers leren loopbaanvaardigheden aan die ze meenemen voor de rest van hun carrière. We stomen hen maximaal klaar voor de arbeidsmarkt.
  • Kwaliteit van onze begeleiding staat zeer hoog in het vaandel bij ons.
  • We zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden, ook tussen sessies door.

 

Voor wie moet het?

Outplacement is bestemd voor medewerkers die ontslagen werden en begeleiding kunnen gebruiken bij het zoeken van een nieuwe job.
Er zijn twee scenario’s waarin het aanbieden van outplacement verplicht is:

  1. Wanneer een medewerker een opzegtermijn van minimaal 30 weken heeft en zonder dringende reden ontslagen werd
  2. Wanneer een medewerker 45 jaar of ouder is, meer dan 1 jaar ononderbroken bij u in dienst was en zonder dringende reden ontslaan werd.

In andere gevallen ben je als werkgever vrij om te bepalen of je al dan niet outplacement wil aanbieden. Het aanbieden van een degelijk en kwalitatief outplacement traject wordt, na het verwerken van de schok, als een verzoenende geste ervaren door de deelnemers.

 

Pin It on Pinterest