Make me Fly! opleiding tot professioneel coach banner

📣📣 Onze vernieuwde Opleiding tot Professioneel Coach aan laat jou toe om een programma samen te stellen dat past bij wat jij nodig hebt, of dat meegroeit met jouw kennis en vaardigheden als coach, in welke rol dan ook.

Wat hebben we behouden:

🗸 onze basis: de oplossingsgerichte methodiek. We ❤️ Solution Focus! (Waarom dat zo is, lees je hier.)

🗸 onze systematiek in het sturen van een begeleidingsproces, in welke rol je ook coacht.

🗸 ons enthousiasme 🤩. Want dat kunnen we niet wegstoppen, coachen blijft de ‘schoonste stiel ter wereld’.

Wat verandert er dan wel?:

🗸 Jij krijgt nog meer: Meer inhoud, meer modulair werken, meer op maat, en meer ‘blended’.

Word professioneel coach!

Het modulaire opleidingsprogramma tot Professioneel Coach biedt jou hét stevige fundament in oplossingsgerichte coaching (‘Solution Focus’) dat je nodig hebt om anderen op de werkvloer of in je eigen coachpraktijk te coachen bij loopbaan- en levensvragen.

🗸 Je krijgt van ons geen droge theorie, maar herkenbare en praktische leerstof in een combinatie van werkvormen zoals interactief teachen, oefenen in duo’s, al dan niet met observator, demo, reflectie,…

🗸 Naast de live opleidingsdagen krijg je ook toegang tot ons online leerplatform.

🗸 We leren je live én online coachen. Helemaal mee met de moderne technieken.

🗸 We werken altijd in kleine groep met persoonlijke aanpak op maat van elke deelnemer.

🗸 We leren van elkaar en met elkaar in een sfeer van vertrouwen.

🗸 We starten altijd met een kennismakingsgesprek (‘intake’) waarin we je leernoden en -wensen verkennen. Daarna pas beslis je of je je inschrijft.

🗸 We bieden je de mogelijkheid om deel te nemen aan de praktische proef, waarin je toon dat je de nodige coachingskills beheerst. Na deze proef mag jij je professioneel coach noemen.

Start nu met de jaaropleiding tot Professioneel Coach

In dit krachtig groeitraject tot professioneel coach leer je de basis van coaching, ontwikkel je essentiële coachvaardigheden en verfijn je je skills met extra tools en technieken om het proces vlot te houden. Naast een stevig theoretisch fundament – met de Solution Focus methode als kapstok – bieden we je tijdens de jaaropleiding tal van oefenkansen aan. Op het einde van het jaar ben je klaar om in de praktische proef te tonen dat je op een professionele, oplossingsgerichte manier kan coachen.

Je start na inschrijving met het online programma ‘Coaching: Basic Skills’ en bereid je op die manier voor voor de eerste live opleidingsdagen op 1, 2 en 3 december. De maanden die volgen wisselen oefenmomenten en live opleidingsdagen zich af. Op 17 juni 2022 ronden we de jaaropleiding af met de praktische proef. 

Voor wie is dit programma?

Onze Opleiding voor Professioneel Coach richt zich op iedereen die coacht of wil coachen in een professionele context. Dat kan gebeuren in een eigen coachpraktijk of een groepspraktijk, of op de werkplek als leidinggevende of HR-professional. Daarnaast richten we ons op iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en handvatten wil vinden om beter en effectiever te connecteren met zijn of haar omgeving.

Twijfel je nog of deze opleiding is wat jij zoekt? Wij helpen je graag verder tijdens ons info-webinar.

Onze aanpak

Onze stijl

Onze deelnemers vertellen ons al wel eens dat er bij ons een ‘hoekje af’ is. En daar zijn we blij om 😄. We nemen ons vak heel erg serieus, maar onszelf niet altijd. We durven verder denken en ook eens radicaal andere dingen verkennen, zonder het contact met de realiteit te verliezen. Onze aanpak is individueel, vernieuwend én met een grote dosis fun overgoten.

Wat typeert ons?:

 • “Learning by doing”, geen droge stof maar herkenbare en praktische leerstof
 • Een combinatie van werkvormen zoals interactief teachen, oefenen in duo’s, al dan niet met observator, demo, reflectie,…
 • Theorie wordt aangereikt en verder toegepast op basis van ervaringen en vragen van de deelnemers doorheen de dag
 • Deelnemers leren van elkaar op een expliciete én op een impliciete manier: door elkaars ervaringen te delen leert men van elkaar
 • Deelnemers inspireren elkaar en komen samen tot mogelijkheden voor toepassingen in eigen (werk-)context
 • We zijn flexibel en passen ons aan aan specifieke vragen van de groep.

Ook in onze manier van opleiden ligt Solution Focus aan de grondslag. Onze no-nonsense, pragmatische en realistische kijk op mogelijkheden en beperkingen vind je terug in al onze oefeningen en in de manier waarop wij jou begeleiden in je leerproces.

 

Modulair

Omdat niet iedereen de ambitie heeft om te starten als zelfstandig coach, en sommigen van onze deelnemers willen leren coachen omdat dat in hun rol op het werk of thuis baat zou hebben, hebben we vanaf 2021 onze Opleiding tot Professioneel Coach omgevormd tot een modulair programma dat je samenstelt op basis van wat voor jou nodig en zinvol is.

De module ‘Coaching: Basic Skills’ volg je volledig zelfstandig en online. Je krijgt er de nodige basiskennis mee die nodig is om de volgende modules te volgen. Het volledig afgerond hebben van deze module is een voorwaarde om te kunnen doorstromen naar de module ‘Coaching: Essential Skills’.

De modules ‘Essential Coaching Skills’ en ‘Advanced Coaching Skills’ worden live gegeven in Leuven, aangevuld met regelmatige intervisiemomenten en toegang tot het online leerplatform waarop je bijkomend trainingsmateriaal en video’s vindt.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met je eigen coachvraag, met vragen van de andere deelnemers en met real life cases. Tussen de lesmomenten oefen je in je persoonlijke of professionele omgeving. Daarnaast krijg je van ons een aantal leesopdrachten. Tijdens de praktische proef toon je ons dat je de basisvaardigheden van een coach goed beheerst in een live coachingsessie met een proefpersoon. Je maakt bovendien voorafgaand een individueel werkstuk waarin we je groei en evolutie en vele andere vaardigheden als coach willen kunnen vaststellen. Na positieve evaluatie van je werkstuk en praktische proef mag jij je professioneel coach noemen.

Pakketkorting

Heb je van bij aanvang al beslist dat je meerdere modules wil volgen? Kies dan voor één van onze pakketten en krijg een fikse korting op je inschrijving.

Ons modulair programma

De Opleiding tot Professioneel Coach is een intens en zeer compleet, modulair opleidingsprogramma waarin je de fundamentele vaardigheden van Solution Focus coaching leert. Trainers Els Deboutte en Rilla Lyssens delen al hun expertise, inzichten en methodieken tijdens dit programma.

De Opleiding tot Professioneel Coach bestaat uit 5 modules. De eerste module behandelt de absolute basics. Van hieruit kan je verder bouwen tot op het coachniveau dat jij wil bereiken. Je kan er van bij de start meteen voor kiezen om het volledige programma te volgen, je kan stap voor stap opbouwen of je kan je beperken tot enkel de basismodules. De keuze ligt bij jou. Twijfel je? Wij helpen je natuurlijk graag verder om jouw programma samen te stellen.

Onze modules:

 1. ‘Coaching:Basic Skills’
 2. ‘Coaching: Essential Skills’
 3. ‘Coaching: Advanced Skills’
 4. Masterclasses voor coaches
 5. De Business Bootcamp ‘Start je coachingspraktijk’

Wat leer je in de modules?

1. Coaching: Basic Skills

Deze module gaat online door. Je volgt deze opleiding thuis, op je eigen tempo. Meer informatie vind je hier.

 

2. Coaching: Essential Skills 

Na het afronden van het online programma ‘Basic Coaching Skills’ ontvangen we je graag voor 4 live trainingsdagen. Tijdens die dagen, gaan we vooral heel veel oefenen met elkaar. Zo zorgen we voor de volledige integratie van alles wat je tot nu toe leerde. Je leert de theorie toepassen. 

Want de kunst van coachen zit in de combinatie van 2 dingen: een stevige theoretische en procestechnische basis enerzijds, en veel vlieguren opbouwen met vakkundige begeleiding anderzijds. En dat combineren we in de live dagen. We werken in kleine groepen, zodat we steeds kunnen observeren, bijsturen en ondersteunen.

We werken met een blok van 3 dagen en 1 terugkomdag. Tijdens deze basis krijg je het werken en denken vanuit de Oplossingsgerichte Methode echt in de vingers. 

Daarnaast trainen we jou op een interactieve manier in essentiële coachvaardigheden zoals 

 • een werkbare en realistische coachvraag formuleren 
 • ‘zinvol’ en actief luisteren (trust us, niet gemakkelijk als je met het proces bezig bent intussen!)
 • liefdevol carefronteren waar nodig
 • terwijl jij als procesbegeleider de ogen op de bal houdt, op het doel
 • herkaderen, lef triggeren en zorgen voor een ontspannen sfeer waar emoties hun juiste plek hebben
 • ….

Aan het einde van de Module ‘Coaching: Essentials Skills’ ben jij in staat om: 

 • een coachinggesprek te voeren volgens de regels van de deontologische kunst, 
 • met een zeer degelijke processturing en rolafbakening, 
 • met gebruik van het Oplossingsgerichte denken en werken
 • en een coachgesprek en/of traject tot een goed einde te brengen. 

3. Coaching: Advanced Skills 

Indien je na de module Essential Coaching Skills graag verder in de diepte wil gaan en wil leren coachen als een Professioneel Coach, dan kan je daarvoor terecht in de Module ‘Coaching: Advanced Skills’. We bouwen verder aan onze coachskills in 4 live dagen (2 keer 2 dagen). Tijdens deze dagen verfijnen we onze skills. We brengen je extra tools en technieken aan, die je leert toepassen op een oplossingsgerichte manier. Je leert ook inschatten wat het meest nuttig kan zijn op het juiste moment voor jouw klant.

Daarnaast leren we je nog een essentiële skill voor gevorderden: het proces vlot houden. Want waar het ene coachingstraject schijnbaar vanzelf loopt, doet het andere dat niet. En dan is het aan jou als coach om hiermee om te gaan. En dat…. is ‘spul’ voor gevorderden. 

Je leert als coach nog beter en met meer gemak de volledige procesmonitoring opnemen en de verantwoordelijkheid over het proces opnemen. 

Bovendien leren we je de  ‘party poopers’ herkennen, liefdevol hanteren en ombuigen samen met je klant.

En… we gaan uiteraard nog veel meer oefenen, waarbij we jou uiteraard observeren, en ook van intervisie en supervisie voorzien.

Op het einde van deze module bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de praktische proef, waarin je toon dat je de nodige coachingskills beheerst. Na deze proef mag jij je professioneel coach noemen. 

4. Masterclasses voor coaches

In onze masterclasses voor coaches kunnen coaches zich verdiepen in een bepaald thema. Om deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat je al een goede oplossingsgerichte coachopleiding volgde. Tijdens 1 online opleidingsdag duiken we in het thema en reiken we je extra tools aan om tijdens coachingsessies met je klant aan de slag te gaan met veel voorkomende thema’s zoals loopbaanvragen, omgaan met stress en moeilijke emoties, omgaan met verandering, beheer van tijd en prioriteiten,…

Je vindt een overzicht van onze geplande masterclasses op deze pagina.

 

5. Business Bootcamp: Start je praktijk

Wie tenslotte graag een eigen coachingspraktijk wil opstarten, krijgt in ons Business Bootcamp de nodige ondernemersvaardigheden en marketingskills aangereikt.

Praktische proef

Op het einde van de module Advanced Coaching Skills kreeg je van ons de nodige theorie en heb je heel wat geoefend. Indien je dat wenst kan je dan deelnemen aan de praktische proef. Tijdens de praktische proef toon je ons dat je de basisvaardigheden van een coach goed beheerst in een live coachingsessie met een proefpersoon. Je maakt bovendien voorafgaand een individueel werkstuk waarin we je groei en evolutie en vele andere vaardigheden als coach willen kunnen vaststellen. Na positieve evaluatie van je werkstuk en praktische proef mag jij je professioneel coach noemen.

Voel je je na het afronden van de module Advanced Coaching Skills nog niet helemaal klaar voor de praktische proef? Geen nood, we organiseren de praktische proef minstens 2 keer per jaar en geven je 1 jaar de tijd (vanaf de laatste opleidingsdag) om deel te nemen. Met twijfels of vragen kan je natuurlijk steeds bij ons terecht. 

‘Solution Focus’ als grondslag

De Solution Focus methodologie is voor ons de basis van goede coaching: een no-nonsense, pragmatische en realistische kijk op mogelijkheden en beperkingen. De drama-lama blijft werkloos. Want “praten over problemen creëert problemen – praten over oplossingen creëert oplossingen” (Steve de Shazer, pionier van Solution Focus). We vinden dat onze klanten deskundig, vindingrijk en veerkrachtig zijn, en experts wat betreft hun eigen leven en werksituatie en helpen hen als coach om gebruik te maken van die bestaande hulpbronnen.

De basisaxioma’s van oplossingsgerichte coaching:

 1. Als het werkt, laat het dan zo.
 2. Als iets ooit effect had, doe het dan vaker.
 3. Als het niet werkt, doe dan iets anders.
 4. De klant is altijd expert.

📖 Leestip: blogartikel ‘alles wat je aandacht geeft, groeit

🎥 onze werkloze drama-lama 👇👇

Praktisch 

1. Module ‘Basic Skills’

Deze module gaat online door. Je start meteen na inschrijving en betaling. Meer info hier.

2. Module ‘Essential Skills’

Deze module heeft jaarlijks 4 startmomenten. 

 • ZOMER: 25 t.e.m 27 augustus 2021 + 26 november 2021
 • HERFST: 1 t.e.m 3 december 2021 + 14 januari 2022

3. Module ‘Advanced Skills’

Deze module heeft jaarlijks 2 startmomenten en is alleen toegankelijk voor deelnemers die de module Essential Skills volgden. Heb je reeds een andere vooropleiding gevolgd over Solution Focus Coaching en wil je rechtstreeks instappen in de module Advanced Skills? Neem dan contact op met Rilla.

 • JUNI 21: 3 & 4 juni 2021 + 16 & 17 september 2021
 • FEBRUARI 22: 24 & 25 februari 2022 + 28 & 29 april 2022

Praktische proef

 • 10/12/2021
 • 17/6/2022

4. Masterclasses

Onze masterclasses worden op meerdere momenten doorheen het jaar ingericht. Je vindt een overzicht op www.makemefly.be/masterclasses.

5. Business Bootcamp: Start je praktijk

Deze module is toegankelijk voor alle coaches die een eigen praktijk willen starten, die een doorstart willen maken of die de stap van bij- naar hoofdberoep willen zetten.

 • 7 t.e.m 9 juli 2021 + 30 augustus 2021
 • 6 t.e.m. 8 oktober 2021 + 19 november 2021
 • 19 november 2021 + 26 november 2021 + 8 & 9 december 2021
 • 2 t.e.m. 4 februari 2022 + 25 maart 2022

Onze live opleidingsdagen gaan door in De Hoorn in Leuven. Een creatieve, bruisende werk-omgeving gehuisvest in een oude brouwerij die gonst van bedrijvigheid en business.

De Hoorn
Sluisstraat 79
3000 Leuven, België

Parkeren kan betalend in parking Vaartkom, Engels Plein 32 (aan de Lidl). Een minuutje stappen brengt je bij ons.

Vanaf het station kan je een ‘blue bike’ huren en fietsen, of een dikke 15 minuten stappen.

Google Maps

Voor de lunch maken we gebruik van het aanbod in de Hoorn. We houden daarbij rekening met voedselallergieën, -intoleranties en dingen die je niet wil of kan eten. We voorzien gezonde, lekkere tussendoortjes om jouw energieniveau op peil te houden.

Voor onze online opleidingsdagen maken we gebruik van Zoom.

Onze Modules:

✔️ Module Basic Skills * online programma 💶 €495

✔️ Module Essential Skills * 4 startmomenten per jaar * startvoorwaarde is de module Basis Skills hebben afgerond 💶 €2000

✔️ Module Advanced Skills * 2 startmomenten per jaar * startvoorwaarde is de module Essential Skills hebben afgerond 💶 €2000

✔️ Masterclasses voor coaches * zie kalender 💶 €495

✔️ Business Bootcamp ‘Start je praktijk’ * 2 startmomenten per jaar * voor coaches die hun eigen praktijk willen starten 💶 €2500

 

Onze pakketten:

Heb je bij aanvang al beslist dat je meerdere modules wil volgen? Kies dan voor één van onze pakketten en krijg een fikse korting op je inschrijving.

✔️ Onboarding Pakket

Voor wie de essentiële vaardigheden van coaching onder de knie wil krijgen.

Je volgt het online programma ‘Coaching: Basic Skills’ en neemt deel aan de opleiding ‘Coaching: Essential Skills’ die 4 keer per jaar doorgaat in Leuven.

Je betaalt:

€495 + €2000 = €2495 €2200

Bovendien kan je onder voorwaarden gebruik maken van de KMO-portefeuille.

✔️ Take-off Pakket

Voor wie als professioneel coach aan de slag wil, binnen zijn/haar werkcontext of in een coachingspraktijk.

Je volgt het online programma ‘Coaching: Basic Skills’, neemt deel aan de module ‘Coaching: Essential Skills’ die 4 keer per jaar doorgaat in Leuven en stroomt vervolgens door naar de module ‘Coaching: Advanced Skills’. Na de live opleidingsdagen krijg je toegang tot de praktische proef en kan je je – mits een positieve evaluatie – professioneel coach noemen.

Je betaalt:

€495 + €2000 + €2000 = €4495 €4000

Bovendien kan je onder voorwaarden gebruik maken van de KMO-portefeuille.

✔️ Full Flight Pakket

Voor wie zich als professioneel coach wil specialiseren in een specifieke coachvraag, zoals loopbaanvragen, stress, verandering,…

Je volgt het online programma ‘Coaching: Basic Skills’, neemt deel aan de module ‘Coaching: Essential Skills’ die 4 keer per jaar doorgaat in Leuven en stroomt vervolgens door naar de module ‘Coaching: Advanced Skills’. Na de live opleidingsdagen krijg je toegang tot de praktische proef en kan je je – mits een positieve evaluatie – professioneel coach noemen. Je kiest voor een masterclass waardoor je je verder specialiseert in een domein zoals coachen op loopbaanvragen of coachen naar gedragsverandering. In het Full Flight Pakket zit tenslotte ook een cheque voor 4 uur mentorcoaching (t.w.v. 473€) inbegrepen.

Je betaalt:

€495 + €2000 + €2000 + €495 + 473 = €5463 €4890

Bovendien kan je onder voorwaarden gebruik maken van de KMO-portefeuille.

✔️ Touch Down Pakket

Voor wie zich als professioneel coach wil specialiseren in een specifieke coachvraag, zoals loopbaanvragen, stress, verandering,… en een eigen coachingspraktijk wil opstarten.

Je volgt het online programma ‘Coaching: Basic Skills’, neemt deel aan de module ‘Coaching: Essential Skills’ die 4 keer per jaar doorgaat in Leuven en stroomt vervolgens door naar de module ‘Coaching: Advanced Skills’. Na de live opleidingsdagen krijg je toegang tot de praktische proef en kan je je – mits een positieve evaluatie – professioneel coach noemen. Je kiest voor een masterclass waardoor je je verder specialiseert in een domein zoals coachen op loopbaanvragen of coachen naar gedragsverandering. In het Full Flight Pakket zit tenslotte ook een cheque voor 4 uur mentorcoaching (t.w.v. 473€) inbegrepen. Tenslotte neem je nog deel aan het Business Bootcamp ‘Start je praktijk’ waarin je alle nodige ondernemersvaardigheden meekrijgt om van  je coachingspraktijk een succes te maken.

Je betaalt:

€495 + €2000 + €2000 + €495 + 473 + 2500 = €7963 €7169

Bovendien kan je onder voorwaarden gebruik maken van de KMO-portefeuille.

(prijzen excl. BTW)

Meerdere inschrijvingen binnen hetzelfde bedrijf? Contacteer ons voor een offerte.

Een overzicht vind je hier.

Meld je aan bij Els (els@makemefly.be of +32 477 56 62 94) of bij Rilla (rilla@makemefly.be of +32 474 32 46 63). We beleggen een kennismakingsgesprek (‘intake’) waarin we je leernoden en –wensen verkennen. Daarna beslis je pas tot deelname.

Bedrijven en zelfstandigen kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de KMO-portefeuille voor een gedeeltelijke subsidiëring van deze opleiding. Meer info op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille.

Je steunaanvraag moet ingediend worden max. 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding via https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen. Je doet een aanvraag voor het nettobedrag, de BTW betaal je rechtstreeks aan Make me Fly! Ons registratienummer is DV.O229222.

Je vindt alle details op het factuur dat je zal ontvangen. De prijs van onze modules en pakketten is inclusief – in voorkomend geval – catering (max. 25 euro pp/opleidingsdag), volgens de KMOP-voorschriften.

OPGELET!
❗ Steun via de KMO-Portefeuille is niet mogelijk bij aankoop van enkel de module Basic Skills omdat het hier om een online videotraining gaat.
❗ Indien je bij je inschrijving niet aangeeft dat je gebruik wil maken van de KMO-portefeuille kunnen we dit nadien NIET meer veranderen op de factuur.

De trainers

Els Deboutte en Rilla Lysens zijn gedreven in het coachen van mensen naar meer voldoening en zelfsturing in hun werk, in de samenwerking en daarbuiten. Zowel particulieren als bedrijven en zelfstandigen kunnen uit hun jarenlange ervaring putten.

Beiden zijn opgeleid en getraind in de Solution Focus methodiek, waar het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen vanuit de eigen krachtbronnen centraal staat. Deelnemers aan hun opleidingen waarderen naast hun vakkennis hun enthousiasme en inlevingsvermogen.

Els Deboutte

Els Deboutte

Rilla Lysens

Rilla Lysens

Els Deboutte (°1970) is coach, trainer, auteur en creator van Make me Fly!, een Elsewhere Consulting merk. Voor ze in 2009 haar eigen zaak startte, bouwde ze ervaring op bij bedrijven zoals de NMBS, PricewaterhouseCoopers, DuPont de Nemours en Imec. Doorheen meer dan 20 jaar ervaring als psycholoog, trainer, HR verantwoordelijke en consultant leerde zij talent in mensen te herkennen en te versterken. Els is erkend psycholoog, behaalde een Master in de Muziek en is sinds 2010 gecertificeerd coach. Ze bekwaamde zich in het coachvak bij Il Faro (Solution Focus at Work) en bij de School for Coaching and Leadership. Ze is Insights Discovery practitioner en volgde tal van specialisatieworkshops en –trainings.

Rilla Lysens (1979°) heeft meer dan 15 jaar ervaring in communicatie en HR. Ze startte haar loopbaan in de media, om al snel te ontdekken dat ‘mensen’ haar echte passie zijn. Met een opleiding in communicatie (bachelor) en HR (master) op zak baande ze zich een weg binnen ‘de zachte kant van HR’, van rekrutering tot talentmanagement, van HR business partner tot HR verantwoordelijke voor de Benelux. Eén rode draad liep steeds door haar loopbaan: menselijke groei en ontwikkeling. Sinds 2012 is Rilla gecertificeerd coach en trainer en legde ze haar focus op coaching van mens en organisatie op vlak van (persoonlijke) ontwikkeling, leiderschap en werkgeluk. Continu bijscholen en leren is een levenselixir (Insights discovery gecertificeerd trainer en coach (Insights Academy), solution focus coaching (IlFaro), stress-en burnout coach (HRD Academy), master gecertificeerd coach (center for selfmanagement),… Rilla traint met open geest en afgestemde voelsprieten. Haar aanpak is geruststellend en met de nodige ‘carefrontation’. Ze streeft naar de beste persoonlijke inzichten en groei voor elke deelnemer.

Dit vertellen onze klanten over onze coachopleidingen

Deze week gaf me de vertrouwensboost om te durven springen.

Gunther Ritsmans

Deze opleiding heeft me een veelvoud gekost van alle opleidingen die ik heb gevolgd tot nu toe. En ze heeft me een veelvoud aan inzichten, waaw’s en aha’s gegeven ook. Ze is echt elke euro waard.

Karolien

Het is een zeer praktijkgerichte opleiding maar er is ook aandacht voor de theorie. Interacties en oefenmomenten met medestudenten dragen bij tot opnemen van hetgeen er in de theorie wordt besproken. Ikzelf ben introvert van karakter, dus de vele oefenmomenten waren voor mij steeds een stap uit mijn comfortzone, maar door de omkadering van Make me Fly! voelde ik mij steeds veilig om deze stap te maken en hierdoor ook zelf te kunnen groeien in mijn mogelijkheden.

Miriam Daemen

Het was een verfrissend bad vol kennis en ervaring waarin ik mij heel graag heb laten onderdompelen. Ik leerde de methode van Solution Focus en ontdekte dat die zeer goed bij mij past. Ik besefte ook dat je als coach gezellig overbodig bent eens de klant in zijn of haar verhaal zit. Dat deed deugd en ontspande me als coach. Els en Rilla zijn een schitterende tandem.

Nele Van Eycken

 

Deze opleiding is een aanrader voor zowel startende coaches als mensen die al wat ervaring hebben. Een fijne mix van theoretische kaders en gelegenheid tot oefenen. Het interactieve aspect zorgt voor een leuke flow en levert vaak grappige momenten op. De bootcamp-formule is zijn naam waardig, maar ik had het voor geen geld willen missen.

 

Nathalie Tuch

Pin It on Pinterest