“Welzijn is de gedeelde verantwoordelijkheid van werknemers en werkgevers. Het moet een strategische pijler zijn, gesteund door de top. De rol van de leidinggevende is daarbij van cruciaal belang.”

Wat ben ik blij om dit te lezen op HRmagazine.be. Steeds meer werkgevers zijn alert voor het mentaal welzijn van hun medewerkers. “Zorgen” voor jezelf en voor de mensen rondom je (in die volgorde!) krijgt een plek op de werkvloer. En het doet me deugd dat wij door heel wat bedrijven worden gevraagd om hun medewerkers en leidinggevenden te ondersteunen rond welzijn, ook bij thuiswerk. 

Het is in deze tijd immers dat je bepaalt hoe je als organisatie verdergaat “na” corona. Wie vond dat ‘ze maar gewoon moeten werken’ (en niet uitgesproken maar wel voelbaar ‘niet moeten zagen’) verliest nu een hoop ‘goed volk’. Trust us, we know. We spreken elke dag met deze mensen in loopbaanbegeleiding…

Voor Ellen Schruns, Expert Leren & Ontwikkelen bij Argenta Bank en Verzekeringen is de verbinding tussen de individuele medewerker en de organisatie heel belangrijk. “Wij vertrekken vanuit onze waarden. Jezelf zijn op het werk, je daarbij goed voelen en kunnen leren is van belang.” Daarom lopen er bij Argenta verschillende programma’s die inspelen op fysiek en mentaal welzijn. We zijn blij dat we al sinds 2018 één van de partners mogen zijn die hier een rol in spelen. 

Bij Argenta zetten we o.a. in op communicatieve skills die weerbaarheid verhogen. Zo trainen we medewerkers op assertiviteit, werken we rond constructieve feedback en zetten we in op live, online en hybride plezant en nuttig vergaderen. Ook binnen teams gaan we met veel plezier aan de slag. We bouwen vertrouwen en gaan (nog beter) samenwerken.

Het is immers bewezen dat de motivatie van elke medewerker (naast de persoonlijke voorkeuren), drie elementen bevat die aanwezig moeten zijn voor een gevoel van ‘contentement’: Het ABC van motivatie’. De A staat voor Appreciation, de B voor Belongingness, de C van Competence. Horen bij een team of groep waar je je goed in voelt is key! Maar ook gezien en erkend worden is een basisbehoefte voor motivatie (hallo correcte en constructieve feedback; welkom aan een assertief gesprek!). Dat we ook graag iets doen waar we ons competent is voelen sluit het rijtje af.

We zijn dus blij en fier, dat wij mogen meebouwen aan het ABC van Argenta! Ze zijn goed bezig en wij ook ?

Waarom wij Make me Fly! zo’n fijne opleidingspartner vinden?   

Omdat het tof en open samenwerken is met Els en Rilla en de rest van het team. 

Omdat ze inspirerende trainingen aanbieden helemaal in lijn met de thema’s waarop we binnen Argenta inzetten. 

En omdat ze in coronatijden zowat de eersten waren om een geplande klassikale training meteen om te vormen naar een kwaliteitsvol en gesmaakt digitaal leermoment.

Ellen Schruns

Expert Leren & Ontwikkelen, Argenta

Wil je ook in jouw bedrijf inzetten op welzijn?

Make me Fly! helpt medewerkers, leidinggevenden en organisaties om met nog meer plezier en resultaat te werken en samen te werken. We geven groepstrainingen en organiseren individuele opleidingstrajecten rond 4 grote thema’s: leiderschapsamenwerkingloopbaan en persoonlijke & professionele groei. Onze trainingen onderscheiden zich door een combinatie van theoretische onderbouw en praktische toepassing en no-nonsense aanpak in een setting waarbij de mens centraal staat.

Pin It on Pinterest

Share This