Waarom loopbaanbegeleiding? 


Loopbaanbegeleiding
helpt jou om het antwoord te vinden op o.a. deze vragen:

Hoe vind ik weer plezier in mijn werk? Zit ik hier wel op mijn plaats?

Zou ik gelukkiger zijn in een andere job? En in welke dan? 

Is een zelfstandige activiteit iets voor mij? Zet ik mijn eigen zaak verder?

Hoe wend ik een burn-out of een bore-out af? Hoe ga ik weer verder na de ‘crash’? Hoe rijm ik mijn werk met de rest van mijn leven 

Hoe ga je om met moeilijke interpersoonlijke situaties of conflicten die mijn werkgeluk aantasten?

 Dit levert loopbaanbegeleiding jou op

 • We verkennen je talenten en je sterktes, je wensen, dromen en doelen op lange termijn. Geen droom of wens is voor ons te gek om niet verkend te worden;
 • Je glashelder voor ogen welk verschil jij wil en kan maken en welke randvoorwaarden dan vervuld moeten zijn. Je leert je ideale ‘biotoop’ herkennen en mee vorm geven;
 • Je krijgt inzicht in je valkuilen en waarom sommige samenwerkingen wél en niet goed lopen. We houden je steeds een spiegel voor;
 • Ons werk samen herstelt je zelfvertrouwen en je doelgerichtheid. Zo kan jij alle keuzes maken die passen bij jouw leven en krijg jij weer vleugels en rust;
 • Elke andere vraag die jij hebt die jou nu tegenhoudt om ervoor te gaan zoals jij dat wil, nemen we op in het traject. Jouw geluk primeert

 Ook voor kandidaat-ondernemers!

Bij Make me Fly! heb ik die hoognodige duw gekregen die ik nodig had op weg naar verandering. Het was heel inspirerend en ipv te piekeren en stil te blijven staan, ben ik nu in staat om in actie te komen! Een zeer persoonlijke en inspirerende aanpak, die glashelder maakt wat je sterktes en talenten zijn maar ook wat je tegenhoudt om te veranderen. Een aanrader voor iedereen die op een kantelpunt in zijn of haar carrière staat en helder wil krijgen voor zichzelf waar hij of zij naartoe wil gaan en welke stappen hij of zij daarvoor kan nemen. Gewoon doen!

Anna

Praktisch: hoe werkt het?

 

 1. Neem contact voor een gratis verkennend telefonisch gesprek. We verkennen je vraag en lichten onze werkwijze toe en hoe de begeleiding werkt.
 2. Je vraagt je Loopbaancheque aan via de website van de VDAB. Dankzij de loopbaancheque geniet je loopbaanbegeleiding aan 40 euro per pakket van 4 of 3 uur. De overheid subsidieert je voor 520 euro, een mooie investering dus! Kom je niet (meer) in aanmerking voor de cheque, dan bieden we je zeer goede alternatieven
 3. Vervolgens doorloop je je eerste pakket van 4u begeleiding. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Indien nuttig en nodig kan je na afloop bijkomend pakket van 3u begeleiding aanvragen, in totaal voor 7u begeleiding.
 4. Tenslotte heb je recht op nazorg.
 5. Je vindt alle nodige informatie en veelgestelde vragen op de website van de VDAB! Blijf niet bij de pakken zitten, vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan en start je toekomst!
 6. We werken ook via Skype, Zoom of Whereby. Dat is even doortastend en spaart je vaak kostbare verplaatsingstijd.
 7. Lees hier onze gedragscode en klachtenprocedure.

Wat maakt loopbaanbegeleiding bij ons anders?

 

Make me Fly! is een team van genereuze professionals. Met klemtoon op beide.

 1. We care. Het kan ons echt wel schelen hoe het met je gaat en of je wat we samen bespreken kan toepassen in de praktijk. Elke klant is voor ons vooreerst een mens.
 2. Bij ons ben je geen nummer. Hoewel we een logische volgorde in de sessies voorzien, vertrekken we vanuit jouw coachvraag. Wat we doen kan dus volledig afwijken van de ‘backbone’ die we voorzien hadden en dat is helemaal OK. Jouw resultaat primeert.
 3. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maat. We geven je geen tonnen huiswerk of ellenlange vragenlijsten die je meestal vertellen wat je al wist.
 4. We durven verder denken en ook eens radicaal andere dingen verkennen, zonder het contact met de realiteit te verliezen.
 5. We zijn soepel in onze afspraken. We plannen wat nuttig en zinvol is. Alle formules zijn denkbaar, zolang ze passen in de richtlijnen van VDAB. We verwachten als tegenprestatie dat je ook effectief opdaagt.
 6. Onze aanpak garandeert snelle en duurzame resultaten. Yes you can. Dat bewijzen ook onze getuigenissen.
 7. Ons team is professioneel geschoold en heeft tonnen ervaring, ook aan de andere kant van de tafel als manager, recruiter, headhunter, HR verantwoordelijke. Die ervaring staat geheel tot jouw beschikking.
 8. Ons netwerk is jouw netwerk.

Waar?

Onze coaches werken vanuit zowat alle regio’s in Vlaanderen en Brussel. Kom gerust kennismaken!

Inneke Verboven

Hulp inschakelen om de dieperik te vermijden

TOPPIE !!! Ik zal het iedereen aanraden. Beter er snel bij zijn en tijdig kunnen schakelen dan helemaal de dieperik ingaan. En dat kon ik dankzij Sofie.

Lara Heylen

Herontdek je passie en motivatie

Wil je jezelf en jouw passie opnieuw leren kennen? Wil je weer een goede portie motivatie en opnieuw in jezelf geloven? Dan is Sofie Damen een echte aanrader als loopbaanbegeleidingscoach!

Nadia Geudens

Crash ontweken

Tijdige loopbaanbegeleiding kan er voor zorgen dat je niet crasht!

Kim De Zaeyteyt

Rust om na te denken over mijn volgende stap

Ik startte de loopbaanbegeleiding op het moment dat ik geen job had, en de eerste sessie zorgde voor een behoorlijke rust die ik kon gebruiken om na te denken over mijn volgende stap. In de tweede sessie, toen ik een nieuwe job had gevonden, kon ik heel duidelijk voelen dat de insteek van de sessie werd aangepast aan mijn situatie, dat was voor mij echt fantastisch!

Delfien Basyn

Fijn om te weten dat er iemand voor je klaarstaat

Het geeft een zekere rust te weten dat je er niet alleen voor staat, je wordt gesteund, begeleid, opgevolgd in een lastige periode in je leven en dat is fijn te weten dat er iemand in vertrouwen voor je klaarstaat.

Sofie Vermeulen

Een traject met vallen en opstaan

Na lang zoeken naar een coach bij Hans terecht gekomen. Zeer vriendelijk en begripvolle man. Probeer open te zijn tegen je coach, zo kunnen ze je nog beter helpen. Het is een traject met vallen en opstaan. Voor mij nog altijd. Maar weet dat je bij hen terecht kan! Ik raad iedereen van mijn streek aan naar Hans Flamey te gaan!

E.

Meer inzicht in wat je echt wil

Alleen al je verhaal vertellen tegen iemand die echt luistert kan je meer inzicht geven in jezelf en wat je echt wil.

Angelo van der Linden

Had ik veel eerder moeten doen

De loopbaanbegeleiding laat toe om jezelf op een positieve manier in vraag te stellen en om terug in contact te komen met jezelf, je eigen competenties, je eigen dromen en ambities. Om dan te komen tot een plan waarmee je weer zelf meer controle kunt krijgen over je professionele carrière. Had ik al veel eerder moeten doen…

Sofie Pierreux

Ik ben zelf regisseur van mijn professioneel verhaal

Deze tweede sessie loopbaancoaching was erg nuttig op dit kantelpunt in mijn carrière. Het is me duidelijk geworden dat ik zelf regisseur kan zijn van mijn professioneel verhaal en hoe die zich verhoudt tot mijn privéleven.

Nicky Bongaerts

Betere kijk op mezelf en op de toekomst

Doordat ik deze loopbaanbegeleiding heb gevolgd, heb ik ook een betere kijk op mezelf en op de toekomst van mijn werkomgeving gekregen. Een soort motivatie om mijn huidige werkplek te verlaten en te streven naar geluk in mijn toekomstige job. Het was dan ook een valkuil zoals ik denk dat vele mensen maken, blijven werken op je job omdat je een job hebt. Maar deze redenering is niet juist en dat heb ik nu ook mogen ervaren. Ik zal dan ook het nodige doen nu om geluk in mijn nieuwe job te zoeken.

Birgit Goris

Aanrader voor wie even het spoor kwijt is

Make me Fly! geeft vleugels! Goede analyse van eigen capaciteiten en valkuilen door perfect getrainde en competente coaches. Een absoute aanrader voor wie even het spoor kwijt is in het zoeken naar een job die bij je past.

Jessy Peeters

Ontdekkingsreis van je kwaliteiten en valkuilen

Je komt jezelf tegen tijdens dergelijke sessies, goed om even stil te staan bij de vraag: ‘is mijn huidige job diegene die ik tot het einde van lijn carrière wil blijven doen?’ Ontdekkingsreis van je kwaliteiten en valkuilen + hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

Daisy Dechamps

Opnieuw klaar voor de arbeidsmarkt

Ik ben blij dat ik voor deze organisatie gekozen heb. De aanpak beviel me en ik ben opnieuw klaar voor de arbeidsmarkt nadat ik een half jaar thuis ben geweest door een burnout. Daar heeft de coach zeker haar steentje aan bijgedragen.

Evie Van Severen

Positieve benadering

Make me Fly! zorgt door een positieve benadering van je loopbaanvraagtekens en geeft handvaten om stappen te kunnen nemen.

Ilse Poulin

Niet onrealistisch om je dromen na te streven

Loopbaanbegeleiding heeft me doen inzien dat het helemaal niet onrealistisch hoeft te zijn om je dromen na te streven. Dankzij het verzamelen van mijn kernkwaliteiten, waarden en interesses heb ik ontdekt wat er voor mij echt in een job dient aanwezig te zijn en wat absoluut niet. Ik heb heel veel over mezelf geleerd tijdens de loopbaanbegeleiding.

Nele Dael

Poef! De rook om mijn hoofd verdween

De coach liet mij een spiegel voor mezelf houden. De rook om mijn hoofd is verdwenen. De coach kon mij goed inschatten waardoor hij op mij kon inspelen en bepaalde inzichten geven. Het zou een goede aanwinst voor de bedrijven/overheid om loopbaanbegeleiding te introduceren als preventie dit om de transparante communicatie te bevorderen en/ of om keuzes te kunnen maken.  In een tijd waarin prestatie en besparingen centraal staan kan dit alleen maar een positief werkklimaat bevorderen. Burn-out zeg nooit dat het je niet zal overkomen.

Bieke Pluvier

Persoonlijke aanpak vol bruikbare handvaten

De aanpak van Make me Fly! is persoonlijk en op maat, wat garant staat voor een effectief resultaat met bruikbare handvaten voor de toekomst. Els wees me opnieuw de weg naar mijn talenten en energiebronnen, en confronteerde me met mijn stressoren. Na de sessies heb ik alle touwtjes opnieuw in handen om die belangrijke werk-privébalans terug in evenwicht te houden.

 Isabel Verschoren

Weer goesting in het werk

Dankbaar nam ik de begeleiding, tips en adviezen van m'n coach aan en brachten deze sessies mij weer in mijn krachten. Ik kreeg weer "goesting" in mijn job, durf mijn passies te volgen, en sta te popelen om me verder te ontwikkelen en de verworven inzichten toe te passen.

Shanna Slembrouck

Meer zelfzekerheid en weer zin in een job

Make me Fly! heeft mij een rugzak vol nuttige informatie, tips, denkoefeningen, zelfreflectie,… gegeven. Hiervoor ben ik hen erg dankbaar. Dankzij deze loopbaanbegeleiding kijk ik op een andere manier naar een job. Ik kan nu de voor- en nadelen afwegen rekening houdend met mijn kwaliteiten, noden, no go’s,… Dit maakt mij zelfzekerder en geeft mij terug zin in een job. Ik ben ervan overtuigd dat ik dankzij deze begeleiding een job kan vinden waarin ik gelukkig en mezelf kan zijn!

Evie Van Severen

Positief en motiverend

Make me Fly! zorgt door een positieve benadering van je loopbaanvraagtekens en geeft handvaten om stappen te kunnen nemen.

Geen recht (meer) op VDAB-loopbaancheques?

Je bent werkzoekend, je hebt je cheques al eens ‘opgebruikt’, je bent herintreder, je hebt nog geen 7 jaar werkervaring of er is nog een andere reden waarom je niet (meer) in aanmerking komt voor de gesubsidieerde dienstverlening? 

Geen nood, wie geen recht (meer) heeft op de gesubsidieerde cheque, kan bij ons terecht voor loopbaanbegeleiding in 4 verschillende formules, afgestemd op jouw leerstijl en persoonlijke voorkeur. 

Pin It on Pinterest