Loopbaancoaching voor academici

Werken in de academische wereld is een geweldige ervaring. Je krijgt er de kans om dagelijks complexe en fascinerende opdrachten uit te voeren, en leert belangrijke transferable skills. Toch worden vele academici geconfronteerd met twijfels, onzekerheden en worstelingen doorheen hun carrière:

 • Past onderzoek echt bij mij? Waarom twijfel ik zo vaak aan mijn mogelijkheden? Is dit mijn ‘greatest place to work’?
 • Kan ik een carrière als onderzoeker combineren met een gezin? Wil ik echt een academische carrière uitbouwen?
 • Wat zijn mijn vaardigheden en mijn loopbaandoelen? Wat wil ik na dit contract doen? Indien ik niet in de academische wereld blijf, hoe kan ik dan mijn vaardigheden en ervaring gebruiken in een andere job? Wat zijn mogelijke andere jobs en hoe vind ik deze?
 • Hoe vertaal ik mijn academische ervaring in mijn profiel dat ook buiten de academische wereld waarde heeft en er mee voor kan zorgen dat ik kans maak op die jobs die ik echt wil?
 • Hoe ga ik om met gevoelens van stress, overweldiging of eenzaamheid, die de fun wegnemen uit mijn job? Wat heb ik nodig om me gelukkig en tevreden te voelen met het werk dat ik doe?
 • Heb ik wel ‘what it takes’? Waarom voel ik me onzeker, burned out of gedeprimeerd? Hoe kan ik dit ombuigen?
 • Kan mijn academische werk me helpen om mijn eigen bedrijf op te richten? Hoe? Wat? Hoe begin ik daaraan?
 • En zoveel meer.

  Wat is loopbaancoaching?

  • We verkennen je talenten en je sterktes, je wensen, dromen en doelen op lange termijn. Geen droom of wens is voor ons te gek om niet verkend te worden;
  • Je glashelder voor ogen welk verschil jij wil en kan maken en welke randvoorwaarden dan vervuld moeten zijn. Je leert je ideale ‘biotoop’ herkennen en mee vorm geven;
  • Je krijgt inzicht in je valkuilen en waarom sommige samenwerkingen wél en niet goed lopen. We houden je steeds een spiegel voor;
  • Ons werk samen herstelt je zelfvertrouwen en je doelgerichtheid. Zo kan jij alle keuzes maken die passen bij jouw leven en krijg jij weer vleugels en rust;
  • Elke andere vraag die jij hebt die jou nu tegenhoudt om ervoor te gaan zoals jij dat wil, nemen we op in het traject. Jouw geluk primeert

  Hoe werkt loopbaanbegeleiding voor academici?

  outplacement Make me Fly!
  • We starten altijd met een gratis intakegesprek. Tijdens een online videocall van 15 à 30 minuten maken we kennis en verkennen we je verwachtingen en je coachvraag. We vertellen je meer over hoe loopbaancoaching werkt en wat wij je kunnen bieden. Na dit gesprek beslis je zelf of je met ons wil samenwerken.
  • De individuele sessies:
   • Meestal krijgen we de basisvragen beantwoord in 4 uur coaching, welke we spreiden over een periode van 2 weken tot 2 maanden. Afhankelijk van je vragen en verwachtingen kan deze periode ook langer duren. 
   • De sessies vinden plaats in Leuven, of online. 
  • Afrondend actieplan: Op het einde van het coachingstraject bieden we jou de kans om een afrondend actieplan op te maken met hierin een samenvatting van je voornaamste ontdekkingen en voornemens, en concreet actieplan met de stappen die jij in je loopbaan nog wil zetten. 
  • Evaluatie: Na afronding van de loopbaancoaching krijg je van ons ook een evaluatieformulier. 

  Waarom werken met ons?

  • Onze aanpak in coaching is gebaseerd op de Solutions Focus methode. Onze aanpak garandeert snelle en duurzame resultaten
  • We care. Bij ons ben je geen nummer. Onze aanpak is individueelvernieuwend en altijd op maat
  • We geloven meer in het stellen van krachtige vragen dan in het gebruiken van standaard technieken of tonnen huiswerk. Deze aanpak heeft bewezen resultaten opgeleverd bij honderden klanten, waaronder verschillende klanten in de academische wereld.
  • We durven verder denken en ook eens radicaal andere dingen verkennen, zonder het contact met de realiteit te verliezen.
  • Ons netwerk is jouw netwerk.

  Over ons

  Rilla Lysens and Els Deboutte zijn de founders van Make me Fly! en de motor onder een team van 30 ervaren en gekwalificeerde coaches. Kom meer over ons te weten en ontdek onze credentials op onze over-ons-pagina en op Linkedin. (Rilla, Els)!

  Pin It on Pinterest