Lisa Lopes

Lisa Lopes

Coach

Hallo, ik ben Lisa,

psycholoog, systeemtherapeut en loopbaancoach. Het allerliefste wat ik doe, is mensen begeleiden door met hen een betekenisvolle werkrelatie op te bouwen. Ik werk ontzettend graag met volwassenen, jong en oud, die zich om één of andere reden niet goed voelen of die niet helemaal in lijn zijn met zichzelf en die daar graag verandering in willen brengen.

Dit citaat deed me beslissen om loopbaancoach te worden: Hold the vision, trust the process (onbekende auteur). Als coach merk ik dat er iets magisch gebeurt wanneer je dit vertrouwen vindt. Ik zie mensen een energieboost krijgen en in beweging komen als ze anders omgaan met hun wensen en doelen. Deze ‘klik’ vind ik zó fascinerend dat ik het liefst niets anders doe!

Als loopbaancoach zoek ik samen met jou uit hoe je loopbaan meer in lijn kan liggen met wie je bent en met wat je belangrijk vindt in het leven. Wat betekent het voor jou om gelukkig(er) te worden in je werk en hoe pak je dit concreet aan, hoe verhoudt je werk zich ten opzichte van je privé-leven, hoe zorg je ervoor dat beiden in balans zijn? Je hulpvraag kan gerelateerd zijn aan een burn-out, aan een bore-out, aan de wens om door te groeien of aan moeizame werkrelaties. Of misschien wil je zelfs een zelfstandig traject verkennen.

Mijn aanpak is oplossingsgericht, systemisch (jij en de systemen rondom jou), actiegericht, verbindend (jij en je netwerk), warm en ondersteunend. Door met jou te reflecteren, dingen in vraag te stellen, je uit te dagen en soms door je te confronteren, help ik je om in actie te komen en om je eigen loopbaan te sturen met concrete stappen op je eigen tempo.

Naast freelance coach bij Make me Fly! werk ik ook als zelfstandig psycholoog/therapeut in mijn thuispraktijk in Tienen. Zo combineer ik mijn twee grootste interesses ‘psychologisch welzijn’ en ‘werkbeleving’.

groetjes,

Lisa

Neem contact als mijn aanpak je aanspreekt, dan kunnen we samen aan de slag gaan!

Lisa

Lisa’s expertise:

  • Erkend psycholoog (erkenningsnummer 882113163)
  • Master Klinische en Gezondheidspsychologie (KU Leuven)
  • Postgraduaat in de Relatie-, Gezins- en Systeempsychotherapie (KU Leuven)
  • Acceptance & Commitment Therapy Trainer (SeeTrue, Nederland)
  • Opleiding Stress en Burn-out Adviseur in je bedrijf (YourCoach, Gent)
  • Ervaring met psycho-educatie, individuele therapie en relatietherapie bij UZ Leuven, UPC Kortenberg (project VRINT), groepspraktijk Verbinding in Verlies (Boutersem)
  • Ervaring met jobcoaching en loopbaancoaching in partnerschap met VDAB, met bijzondere interesse in thema’s stress en burn-out
  • Ervaring met therapeutisch begeleiden en coachen van mensen met een arbeidsbeperking, met een psychische kwetsbaarheid, zowel hoog opgeleiden als kortgeschoolden
  • Ervaring met kwalitatief wetenschappelijk onderzoek bij KU Leuven

 

Dit zeggen klanten over Lisa:

Lisa heeft me zeker op weg geholpen in deze onzekere tijden en werkonzekerheid. Ze is warm en ondersteunend, nam de tijd en luisterde naar me. Haar geduld, de vragen die ze stelde en ook het werkboek hielpen me om antwoorden te vinden. Ik ben blij dat ik door haar al door een proces ga en hopelijk kan ik binnenkort verder met de juiste beslissing te nemen.
– Tina – 
De loopbaancoaching door Lisa was voor mij een prachtige leerkans en heeft me zeker en vast verder op weg geholpen om naar carrière die beter bij me past.
– Celine – 
Lisa nam de tijd om te luisteren naar wat ik nodig had. Ze zocht actief mee en gaf vernieuwende inzichten over mezelf. Ze bracht de minder vanzelfsprekende dingen waar ik goed in ben of die ik graag doe meer naar de voorgrond. Daardoor ontdekte ik dat ik meer kwaliteiten en interesses heb dan ik dacht.
– Rebecca – 
Dankzij haar luisterend oor en de feedback die Lisa me gaf, sta ik terug in mijn vertrouwde werkomgeving, maar deze keer net iets anders. Ik leerde mijn grenzen stellen en ‘nee’ zeggen. En wat ik vooral heel belangrijk vind: ik heb terug plezier gevonden in mijn werk!
– Linsey – 
Lisa heeft me geholpen om op een objectieve manier te reflecteren over mezelf en op zoek te gaan naar wat ik nodig heb in mijn professionele loopbaan. Verder ben ik tijdens de loopbaanbegeleiding tot het inzicht gekomen dat ik best eens kan stilstaan bij mijn grootste interesses en misschien daarmee aan de slag kan gaan. Ik leerde om de focus te leggen op datgene waar ik het meeste plezier en energie uithaal.
– Charlotte – 
Het traject biedt een enorme persoonlijke verrijking. Het laat je stilstaan bij de persoon die je bent,
welke kwaliteiten die je hebt en welke valkuilen hier ook aan verbonden zijn. Dat neem je mee voor je
ganse loopbaancarrière.
– Ilse – 
Lisa heeft me inzichten en tools aangereikt die m’n carrièreplan een stuk concreter hebben gemaakt. Ze gaf me ‘goesting’ om te solliciteren.
– Yannick – 

Lisa neemt tijd om echt te luisteren naar wie je bent en waar je het moeilijk mee hebt. Dit geeft veel vertrouwen om te praten. Ook over wat je moeilijk vindt. Samen met haar kwam ik tot acties die bij me passen. 

– Marieke – 

Ongelofelijk hoe Lisa er door middel van louter conversatie in slaagt om mensen te doorgronden. Ik voelde me erg op mijn gemak, kreeg een groter zelfinzicht en ben ervan overtuigd de vruchten van onze begeleiding nog lang te kunnen plukken.

– Kato – 

Pin It on Pinterest