apr
17
vr
2020
Gratis online training ‘Wat wil jij leren uit deze Corona-tijd?” @ online (via Zoom)
apr 17 @ 11:00 – 12:00
Gratis online training 'Wat wil jij leren uit deze Corona-tijd?" @ online (via Zoom)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand …

Mensen die ons kennen, weten dat wij bij Make me Fly! al eens graag buiten de lijntjes kleuren en dat we niet zo houden van alles dat “moet”. Tijdens deze Corona-crisis voelden we geregeld onze tenen krullen… Je moet toch iets nieuws leren (want nu heb je tijd), je moet gezellig samen zijn met je gezin (daar zat toch iedereen op te wachten), je moet heel efficiënt leren thuiswerken (anders voel je je schuldig tegenover je werkgever, niet dan?), je moet naar de online begeleide tentoonstelling van Van Eyck kijken (want dat kan nu ineens en nog gratis ook), je moet nu keihard genieten van die vrijgekomen tijd (welke vrijgekomen tijd?), enzovoort.

Al dat moeten lijkt ons niet bepaald bevorderlijk voor je mentale gezondheid…

Je mag wel vanalles natuurlijk. Maar vooraleer je je in een volgende ‘moeten’ stort, is het eens zo fijn om eens rustig in de spiegel te kijken. Gewoon kijken, zonder meer of zonder dat je er iets mee moet doen. Graag nodigen we jou uit in jouw spiegelpaleis. Hoe heb jij de voorbije periode beleefd, wat valt jou op, hoe is het voor jou tot nu toe geweest?

Om dit te ontdekken, houdt onze collage en coach Sofie je een aantal spiegels voor in de vorm van vragen. Gewoon al kijken wat je ontdekt, brengt misschien al iets te weeg. Of je kan er ook actief mee aan de slag gaan, als jij dat zelf wil. Dat kan nu of later.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat zie jij? Wil je verder iets doen met je inzichten? Het kan, het mag, het is je van harte gegund, als jij dat wil.

Je kan je vragen stellen via de chat. We pikken ze op en behandelen ze mee tijdens de sessie!

Meevolgen is gratis. Je kan inschrijven tot ten laatste 1 uur voor de start van deze online training!

mei
7
do
2020
Gratis online training ‘Coachend omgaan met emoties van kinderen’ @ online webinar
mei 7 @ 11:00 – 12:00
Gratis online training 'Coachend omgaan met emoties van kinderen' @ online webinar

Gratis webinar over omgaan met emoties bij kinderen en jongeren, door onze coaches Rilla Lysens en Nathalie Tuch op donderdag 7 mei 2020 om 11 uur.

Via emoties laten we aan de buitenwereld zien hoe het met onze binnenwereld gesteld is. Door het feit dat we de laatste weken meer tijd samen doorbrengen – vaak op een kleinere oppervlakte en in bijzondere omstandigheden – vertalen de emoties van kinderen en jongeren zich misschien al eens sneller in ‘lastig’ gedrag: geen huiswerk willen maken, tegendraads doen, zich afsluiten van het gezin, zeuren, plagen, niet willen (gaan) slapen,…
 
Tijdens dit gratis webinar ‘coachend omgaan met emoties van kinderen en jongeren’ halen we de emoties uit hun kot! En we gaan op zoek naar een passende exit-strategie voor emoties binnen jouw gezin, klas of andere context waar je met kinderen/jongeren leeft of werkt.
 
Oh ja, alles wat je te weten komt over emoties bij kinderen, is ook toepasbaar op volwassenen (inclusief jezelf ), tijdens en na corona 🦠. Laten we mekaar inspireren!
Nathalie is, naast loopbaancoach voor Make me Fly!, ook counsellor en therapeut voor kinderen, jongeren en volwassenen in haar praktijk Kind aan huis. Rilla is coach, trainer en vennoot bij Make me Fly!.
mei
15
vr
2020
Gratis online training: “Het geheim van goede relaties – thuis, op het werk en in de klas” @ online
mei 15 @ 14:00 – 15:30
Gratis online training: "Het geheim van goede relaties - thuis, op het werk en in de klas" @ online

Hét geheim voor goede relaties thuis, op het werk en in de klas

We reageren allemaal anders op deze crisis en hebben andere noden om deze periode door te komen. Dat heeft te maken met onze psychologische voorkeuren. Insights koppelt deze voorkeuren aan de inmiddels alom bekende kleuren Helder Blauw, Vurig Rood, Stralend Geel en Zacht Groen. Deze kleurentaal geeft je inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpt je om het gedrag van de mensen rondom jou te begrijpen.

Ken jij je eigen voorkeuren en die van de mensen met wie je momenteel 24/7 in één huis zit en/of virtueel moet samenwerken? Als je deze kleuren herkent én weet welke voorkeuren erbij horen, kun je hier rekening mee houden. Zo blijf je in verbinding.

Tijdens deze gratis online training leer je:

  • wat deze 4 kleuren zeggen over de psychologische voorkeur van mensen
  • hoe je ze kan herkennen
  • hoe jouw eigen voorkeur en kleur een effect kan hebben op anderen
  • waarom het soms botst en soms klinkt
  • en vooral: hoe deze kennis jou kan helpen om het gezellig te houden thuis en in verbinding te blijven met je collega’s of leerlingen.

We maken ruim de tijd om praktijkvoorbeelden te bespreken of dieper in te gaan op vragen van deelnemers.

De training wordt gegeven voor licensed practitioners in Insights Discovery Els Deboutte en Kirsten Winnelinckx. Els is coach en trainer bij Make me Fly!. Kirsten ontwikkelde met Talent in de Klas een methodiek voor basisscholen en onderwijsprofessionals die talentgericht onderwijs willen aanbieden en dus elk kind vanuit zijn of haar psychologische voorkeur willen benaderen.

Deelname is gratis, inschrijven via dit formulier is noodzakelijk.

mei
26
di
2020
Online verkenningsmoment “Opleiding Professioneel Coach” (mei ’20) @ online via zoom
mei 26 @ 12:30 – 14:00
Online verkenningsmoment "Opleiding Professioneel Coach" (mei '20) @ online via zoom

Droom jij ervan om mensen professioneel te coachen? Zit je soms wat krap in vaardigheden om blokkades bij je (interne) klanten en/of medewerkers te ontwarren? Wil je leren werken vanuit sterktes en mogelijkheden en de basis leren van positieve psychologie en de Solution Focus methode?

Wil je graag een stevige basis om als leidinggevende, HR-professional of (zelfstandig) coach aan de slag te gaan met samenwerkingsvragen, loopbaan- en levensvragen? En wil je deze basis aan coachende vaardigheden op een leuke en interactieve aanleren? Waarbij je veel oefent op jezelf en op je mede-cursisten? Geen saaie theorie dus, maar wel met de voeten in de modder gaan staan en al doende leren? Dan is onze Opleiding tot Professioneel Coach dé basisopleiding die jij zoekt!

Tijdens onze verkenningsmomenten stellen we je onze Opleidingen tot Professioneel Coach voor. We vertellen je alles over het programma van de 9-daagse “Essentiële vaardigheden” en van het Bootcamp. Je leert er ons en onze werkwijze kennen. En je ontdekt de toepassingsgebieden van coachende vaardigheden. En natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen over onze opleidingen.

Tot binnenkort!
Els & Rilla

PS. Deelname is gratis, maar we vragen je wel om vooraf in te schrijven. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met alle nodige praktische informatie over het verkenningsmoment.

jun
2
di
2020
Gratis online training ‘Succesvol en coachend leiden en motiveren op afstand’ @ online via Zoom
jun 2 @ 10:30 – 12:30
Gratis online training 'Succesvol en coachend leiden en motiveren op afstand' @ online via Zoom

Succesvol en coachend leiden en motiveren op afstand

Je team werkt op dit moment meer ‘remote’ dan ooit. Enerzijds heeft dit praktische gevolgen, anderzijds ook menselijke. Tijdens deze online opleiding besteden we aandacht aan:
 
* De zelfbewuste leider: hoe gaat het met mij en hoe ga ik met deze situatie om?
* Wat gebeurt er met mij in verandering en/of stress? Hierbij verwijzen we naar het model van Insights. (Herbekijk ons gratis webinar rond de Insights basics via https://youtu.be/qLOM4kDkxOk)
* Vertrouwen is de basis voor succesvol samenwerken, hoe stimuleer je dat?
* Hoe kan je voor elk teamlid inschatten en bespreken wat hij of zij nodig heeft om verbonden te blijven en zich voldoende gewaardeerd te voelen
* Focus en duidelijkheid is een must – hoe zorg je dat de basics van leiderschap intact blijven?
* Hoe kan je elke medewerker ondersteunen met wat hij of zij nodig heeft en hoe kom je dat te weten?
* Hoe je teamoverleg organiseert op afstand op een efficiënte manier die in 2 of meer richtingen gaat (niet enkel instructies geven dus)
* Hoe hou je de fun erin?
We voorzien ruimte voor jouw concrete vragen tijdens de sessie via chat en Q&A. Indien de tijd het toelaat, kan je je vragen ook ‘live’ stellen
 
Deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk.

Pin It on Pinterest