Pijler 2: Interpersoonlijke effectiviteit

 

Het doel van deze pijler is om de interpersoonlijke effectiviteit te vergroten. Dit doen we door in te zetten op leiderschap, samenwerken, het voeren van motiverende gesprekken, netwerken en kantoorpolitiek.
Hieronder vind je voorbeelden van mogelijke trajecten.

Leiderschap: word een Goesting-coach
De workshop rond leiderschap bestaat uit een aantal onderdelen; enkele voorbeelden zijn “Motiveren, hoe doe je dat?”, “Feedback, het krachtigste motivatie- en sturingsintrument” en “Straf teamwerk en omdenken: communiceren, bijsturen en samenwerken voor de gevorderde speler”. De modules worden naargelang de specifieke noden op maat aangepast, en na afloop van een dergelijk traject kunnen deelnemers (die reeds leidinggevend zijn) zich “Goesting-coach” noemen. Zo hebben ze de mogelijkheid medewerkers te begeleiden naar meer succes en Goesting!

Leiderschap: de eerste 100 dagen
Als kervers leidinggevende kom je in een wereld van nieuwe verwachtingen terecht. Alle ogen zijn plots op jou gericht voor het nemen van beslissingen, motiveren van medewerkers, in goede banen leiden van de werking. Dit programma versnelt je leerproces hierin: we brengen je op snelheid met leidinggevende basisvaardigheden, we verdiepen je zelfkennis, en we leren je om talenten van je teamleden te ontdekken en in te zetten.

Het beste halen uit het functionerings- en evaluatiegesprek
Tijdens deze sessie leggen we ons toe op een aantal vragen. Wat maakt voor jou een functionerings- of evaluatiegesprek de moeite waard? Hoe maak je aan je leidinggevende duidelijk wat je verwachtingen zijn? En hoe bereid je je voor? Ook het eigenlijke gesprek, feedback geven en ontvangen en moeilijke dingen op tafel leggen, komen aan bod. Deze workshop kan zowel door medewerkers als door leidinggevenden gevolgd worden.

Hoe voer je een constructief en motiverend loopbaangesprek?
In deze sessie krijgen deelnemers een antwoord op vragen omtrent loopbaancommunicatie. Hoe maak je je loopbaanwensen bespreekbaar? Wat is een realistische verwachting? Hoe ga je om met “nee”? Hoe creër je mogelijkheden voor medewerkers die toe zijn aan iets stevigers?

Samenwerken (met Insights)
Een succesvol team staat of valt bij de samenwerking. Het Insights Discovery-model geeft inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren (kleuren) en die van je teamleden. Door het leren kennen van elkaars kleuren kan je je samenwerking naar een hoger niveau tillen. Meer informatie kan je hier vinden

 

Zeer intensieve en doelgerichte cursus waarbij zowel de theoretische als praktische kant van het leiderschap aanbod komt. Aanrader!

Niels Evens

over leiderschap: word een Goesting-coach

Make me Fly! maakt onbespreekbare onderwerpen bespreekbaar op zo’n manier dat het de afstand tussen werknemers en leidinggevenden verkleint.

Tess De Paep

over functionerings- en evaluatiegesprek

Leerrijke opleiding om als team elkaar beter te leren kennen. Op deze manier nog sterker worden als team.

Katrien Waegebaert

over samenwerken (met Insights)

Pin It on Pinterest