Heb jij een job die levens verandert?

“Ik heb een nieuwe job gevonden!”, mailde een ex-deelnemer me uit een outplacementprogramma dat ik begeleidde. Hij bedankte me nogmaals voor de begeleiding, die ik met heel veel plezier en liefde op me nam, want ik heb namelijk de mooiste stiel te wereld: mensen terug in zichzelf laten geloven en zorgen dat anderen dat ook kunnen zien zodat ze een job vinden waar ze blij van worden. In onze filosofie  heeft iedereen het recht om zich competent en nuttig te voelen.

Als loopbaanbegeleider zie ik dagelijks mensen die, meestal ergens rond hun 40ste, zich meer en meer vragen stellen bij het nut van hun werk. Ze deden het nochtans tot dan toe met veel plezier om heel veel goeie redenen: omdat het werk zelf leuk was, omdat ze een fijne werkgever hebben, omdat ze toffe collega’s hebben, omdat ze veel bijleerden,… . En plots is het op. “Ik vraag me af wat ik hier zit te doen”, zei een van mijn klanten me, “al die tijd die ik aan mijn werk spendeer, is er eigenlijk iemand die er beter van wordt?”.

Onlangs had ik het plezier om een keynote te mogen volgen van Christian Tidona, de oprichter van BioMed X Innovation Center, een man die al vele jaren onderneemt in de biotech sector. Hij reikte ons een bijzonder boeiende vraag aan: hoeveel impact heeft jouw werk op de wereld? Hoeveel levens worden rechtstreeks of onrechtstreeks beter door het werk (of je andere activiteiten naast je werk) dat jij doet? De vraag houdt me bezig sindsdien. Kan iedereen impact hebben via zijn of haar werk of bezigheden? En hoe kan je je impact verhogen als je dat wil?

Hoeveel impact heb jij op een betere wereld?
De manier om je impact te kennen, is simpel: je telt het aantal nullen bij het antwoord op de vraag ‘hoeveel levens of mensen beïnvloed ik op positieve manier door de dingen te doen die ik  doe?’ Is je antwoord 10, dan krijg je impactscore 1. Zijn het er 100 (of 900), dan krijg je impactscore 2. Zijn het er 10.000 dan heb je impactscore 4. Hou je je alleen met jezelf bezig, dan is je impactscore…0. Het is die twijfel die me destijds deed besluiten om niet meer in HR te werken. Als recruiter kon ik nog een zekere score behalen, met de andere dingen die ik deed, wist ik het niet zo zeker. Tijd voor verandering dus.

Hoeveel impact wil jij hebben?
Nood aan zingeving verschilt heel erg van mens tot mens. Ik plaats het altijd met mijn klanten in een breder kader, zoals ook Stephen Covey doet in zijn ‘The 7 Habits of Highly Effective People’. Als je later terugblikt op je leven en je loopbaan, wat wil je dan achtergelaten hebben? Wat gaat maken dat je zegt ‘het was goed (en te kort)’? En laten je dagelijkse activiteiten dat ook toe? Als loopbaanbegeleider is het redelijk ‘easy’ om deze vraag te beantwoorden. En toch sluimert bij mij ook regelmatig de vraag of er niet meer kan zijn. Want er lopen nog veel ongelukkige mensen rond, de jobmarkt verandert sneller dan ooit, en er zijn nog altijd mensen die hun plekje er niet in vinden of die overtuigd zijn dat zij niks meer bij te dragen hebben. It breaks my heart.

En waar kan die impact dan vandaan komen? 
Eerst en vooral ben ik ervan overtuigd dat je impactscore véél groter is dan je zelf denkt. Niet alleen door je werk, maar met alles wat je in je leven doet. Als je je kinderen opvoedt tot degelijke mensen, die op hun beurt ook impact hebben op het leven van andere mensen, bvb. Misschien geef je in je vrije tijd sportlessen of muzieklessen, of kunnen gewoon veel mensen bij je terecht? Misschien schrijf je een blog over de dingen die je overkomen, en lezen mensen die om je vervolgens te bedanken, misschien verkoop je kleren waardoor de mannen en vrouwen die ze kopen zich mooi voelen, misschien ben je voorleesouder en hangen één keer per maand 25 kleutertjes aan je lippen als je spannende of verrassende verhalen voorleest, misschien ben je kleuteronderwijzer en heb je al hele generaties kindjes zien passeren en zag je hen opgroeien tot de volwassenen die hun kindjes aan je klas afzetten,… Iedereen, tot en met de toiletdame/heer heeft impact (ik kan je garanderen dat ik vaak heel blij ben dat ze er zijn als ik van trein naar trein moet!) op de wereld. Impact kan je hebben op zo ontzettend veel manieren. Ik had het nooit zo bekeken, en het zette wat ik doe en wat ik deed in een heel ander perspectief. Het maakt het nuttig en relevant.

 

Mocht je toch je impactscore naar 9 willen brengen, dan legt Christian je uit hoe dat kan in deze TEDx talk. En intussen ben je welkom om je job meer te richten op zingeving. Kennismaken is gratis en loopbaanbegeleiding is er voor werknemers én zelfstandigen en zaakvoerders. En het heeft impact!

Pin It on Pinterest