Pijler 3: Gezond en duurzaam werken

Deze pijler focust zich op het belang van gezond en duurzaam werken. Dit doen we door loopbaanmanagement, sessies voor 50-plussers, omgaan met stress en outplacement aan te bieden.
Hieronder vind je voorbeelden van mogelijke trajecten.

Volop leven en werken na je 50ste
In deze sessie zoomen we in op de specifieke uitdagingen van de 50-plusser op de (interne) arbeidsmarkt en vormen we een concreet en enthousiasmerend beeld voor hun professionele toekomst. We onderzoeken eveneens hoe de energie en de goesting hoog genoeg kan blijven en hoe ze daarover kunnen communiceren met hun omgeving.

Blijf stress de baas, een burn-out kan je vermijden
Tijdens deze sessie krijgen de deelnemers een holistische kijk op veerkracht, stressoren en hoe ze zichzelf kunnen ‘voeden’ in rustige en minder rustige tijden. Ze stellen hun eigen anti-stress recept op aan de hand van een aantal zelfgekozen anti-stress ingrediënten.

Met volle Goesting aan de slag
Deze sessie geeft inzicht in wat jou motiveert, wat je nodig hebt om op je allerbest te zijn, wat je energie geeft en hoe jouw succesrecept eruit ziet. Hoe zet jij je kwaliteiten het allerbest in? Deze sessie is uitbreidbaar met individuele sessies en met de opleiding “Mijn Professioneel Portret”.

Mijn professioneel portret
Ontdek tijdens deze sessie hoe je werk en je leven één geheel vormen, wat jouw talenten en overdraagbare vaardigheden zijn, wat je sterktes en valkuilen zijn, wat jouw lange termijn dromen zijn en waar je talenten het best tot hun recht komen. Ook deze sessie is uitbreidbaar met individuele begeleiding (bijvoorbeeld via loopbaancheques).

Outplacement
Medewerkers die het bedrijf moeten verlaten kunnen eveneens ondersteund worden, door het aanbieden van een outplacement-programma. Voor meer informatie en tevens ons aanbod hierin, valt hier te vinden.

Pin It on Pinterest