Elke Nouwen

Elke Nouwen

Coach

elke@makemefly.be

De Schom 33 – 3600 Genk

+ 32 475 46 19 86‬

Hallo, ik ben Elke,

moeder van twee zonen, en carrièrecoach.

Als ik terugblik op mijn professioneel leven, kom ik tot de vaststelling dat ik 35 jaar oud was voordat ik écht wist wat ik wilde worden – coach, hoewel ik geen enkel idee had hoe. Wel wist ik dat ik een goede balans tussen werk en privé centraal wilde stellen: hoe kon ik mijn rol van een gedreven HR-professional rijmen met mijn rol als mama? Een interessante vraag was het zeker, en er zijn destijds dan ook enkele uren loopbaanbegeleiding aan gewijd met een inspirerende coach.

Andere vaststelling: onze loopbaan is een aaneenschakeling van gebeurtenissen, al dan niet toevallig, meestal voortbordurend op wat we goed kunnen van in het begin, en waar we telkens opnieuw voor gevraagd worden … zonder dat we onszelf de vraag te stellen of we wat we doen ook nog gráág doen. Deze inzichten vormen de basis om zelf het stuur van ons professioneel leven in handen nemen.

Ik heb mijn carrière mogen uitbouwen groeiend van HR-consultant tot HR-manager, dankbaar voor de fijne werkplekken, collega’s, en kansen op mijn pad; bewegend van ASAP naar SD-Worx, en van de positie van HR-manager bij Ikea naar een Europese HR-managementrol bij SABIC en de opstart van een hele nieuwe productie entiteit.

Na mijn opleiding tot NLP Practitioner en de coachopleidingen ROOT en GROW bij “The Coaching Square” tot gecertificeerd coach te hebben doorlopen, heb ik in 2016 de beslissing genomen om al mijn zekerheden overboord te gooien en de sprong naar zelfstandigheid te maken: nu combineer ik freelance-HR-managementopdrachten met loopbaanbegeleiding en coaching binnen bedrijven, een combinatie die mij veel energie geeft, en waarvan, zo blijkt, beide delen elkaar versterken.

Coaching betekent voor mij er volledig zijn voor de ander, onbevooroordeeld nieuwsgierig luisterend, spiegelend, bemoedigend, en een vorm van procesbegeleiding; het is meestappen in een veranderingsproces, vertrekkend vanuit huidig bestaande mogelijkheden en zowel oplossingsgericht als toekomstgericht werken. Het is zich bewust worden van waarden en overtuigingen die ons enerzijds gebracht hebben tot waar we nu staan, maar anderzijds ook wat in de weg kunnen zitten om een volgende stap te kunnen zetten.

Groetjes, 

Elke

Coaching betekent voor mij er volledig zijn voor de ander, onbevooroordeeld nieuwsgierig luisterend, spiegelend, bemoedigend, en een vorm van procesbegeleiding; het is meestappen in een veranderingsproces, vertrekkend vanuit huidig bestaande mogelijkheden en zowel oplossingsgericht als toekomstgericht werken. 

Elke

Elkes expertise:

  • Bachelor bedrijfsmanagement
  • NLP Practitioner Ithaka (2010-2011)
  • ROOT-opleiding tot gecertificeerd coach – The Coaching Square (2014 -2015)
  • GROW-opleiding tot gecertificeerd coach – The Coaching Square (2016)
  • Insights discovery gecertificeerd trainer en coach – Insights Academy (2023)

Dit zeggen klanten over Elke:

Ik heb me van in het begin van het coachingstraject op mijn gemak gevoeld bij Elke, waardoor praten over gevoelens makkelijker gaat. Ze stelt ook goede vragen en luistert zeer actief.
– Hans – 
Elke is een coach die luisterde naar mijn verhaal en daarop oefeningen kon enten die me hielpen tot inzichten te komen. Door de loopbaanbegeleiding heb ik terug orde op zaken gesteld in mijn gedachten en heb ik stilgestaan bij mijn kerncompetenties en kernwaarden. Ik kan met dit alles terug aan de slag gaan en in gesprek gaan met mijn huidige werkgever.
– Bram – 
We zijn met 2 sessies al behoorlijk ver geraakt. De procesbegeleiding door Elke, boeken- en andere tips die ze me heeft gegeven, haar neutrale houding en doelgerichtheid, de creatieve oefening over mijn ‘idealen’ of topdoelen mbt mijn job (wat wil ik bereiken, waar voel ik me goed in en bij, etc),… Het heeft me allemaal goed geholpen om mijn loopbaan weer in handen te nemen.
– Valerie – 
Mijn eerste reactie na onze 1ste sessie was: waarom doen ze deze begeleiding niet voor je gaat studeren? Ik leerde zoveel over mijn waarden en competenties en pakte eindelijk mijn faalangst en beperkende overtuigingen aan. Ik ontdekte hoe deze onvoldoende aan bod kwamen in mijn job en leerde tijdens de coachingsessies hoe ikhier op een constructieve en strategische manier over in gesprek kon gaan met mijn directie. Nu heb ik opnieuw een beter gevoel over mezelf, zet ik mijn sterktes actief in en durf ik zelf op zoek te gaan naar wat ik nodig heb.
– Joke – 
Elke is een professionele en vriendelijke coach. Ze gaf me vertrouwen en deed me inzien dat ik met mijn competenties geen bang moet hebben om zonder job te vallen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid dankzij de loopbaancoaching.
– Stijn – 
Leuke samenwerking met Elke! Ik heb wat meer geleerd over wat ik graag doe en wat ik misschien wel goed kan maar niet graag doe. Elke is een coach die in contact is met de business wereld en vragen stelt zonder oordeel. Ze gaf me heel duidelijke feedback, die me hielp om inzichten te verkrijgen.
– Hanne – 

Pin It on Pinterest