Stel dat je arts je zegt dat je je favoriete sport niet meer mag uitoefenen, maar je dat niet zomaar kan of wil aanvaarden, omdat het meer is dan ‘gewoon wat sport’. Welke vragen kan je dan stellen om te weten te komen of echt ALLES ‘off-limits’ is of dat er toch nog opties zijn? Want artsen, hoe briljant ze ook zijn, weten heus niet in detail welke bewegingen jij allemaal maakt in alle mogelijke sporten (hoe zou het ook…). Dus voor je je voorgoed laat ‘benchen’: stel oplossingsgerichte vragen.

Wat dat betekent leg ik uit in deze video.

En natuurlijk is wat ik vertel ook toegankelijk voor niet-karateka’s. Je kan het toepassen op elke sport en op elke activiteit. Ga vooral op zoek naar wat wél werkt in plaats van je blind te staren op problemen en beperkingen. En als je écht niet meer kan of mag, zoek dan een andere sport die jou ook voldoening geeft. Wat dat is de basis van Solution Focus: Doe meer van wat werkt, en als iets niet werkt, doe dan iets anders.

Wil je ook oplossingsgericht aan de slag? Niet aarzelen! Alle info hierzo www.makemefly.be/coach-opleiding of neem contact!

Leer dé basic skills die je als coach nodig hebt

Help jij graag anderen, krijg je vaak te horen dat jij echt goed kan luisteren of wil je in je werk meer kunnen coachen?

In dit online programma ontdek je welke basic skills je als coach nodig hebt!

Wij bieden je:

  • een intensief bad met alle basisbeginselen die je moet weten en kennen voor oefenen nuttig wordt.
  • de basis over Solution Focus (oplossingsgericht) coachen, met een aantal tools waar je meteen mee aan de slag kan in elke context (werk, klas, gezin, vereniging,…).
  • de mogelijkheid om volledig zelfstandig en op je eigen tempo doorheen de lessen te gaan.
  • een programma waar je altijd toegang tot hebt, zodat je – wanneer je dat wenst of nodig hebt – lessen kan herhalen of opfrissen.
  • toegang tot de besloten facebook-groep waarin je vragen kan stellen of ervaringen kan delen met andere deelnemers en met ons.
  • voldoende stof om voor jezelf te beslissen of professioneel coachen – als zelfstandig coach of als bedrijfsintern coach – écht iets voor jou zou kunnen zijn.

Deze opleiding geeft geen toegang tot certificatie, maar helpt je wel om de eerste stappen in coaching te zetten.

Pin It on Pinterest

Share This