Opleiding tot professioneel coach
‘Bootcamp’

 

Droom jij ervan om te coachen als een professional of om een heus professioneel coach te worden?

Zin om in turbo-tijd de essentiële coachvaardigheden mee te pikken?

Wil je de kracht van oplossingsgericht coachen ontdekken en kunnen toepassen op groeivragen, loopbaan- en levensvragen, samenwerkingsissues? 

Zin en motivatie, maar niet altijd tijd om je twee dagen per maand vrij te maken?

We bundelen voor jou alle leerstof van onze langlopende opleiding in 5 opeenvolgende trainingsdagen.

Let op! Intensief en uitdagend, maar zo veel fun! 

Het programma

Na een opstartsessie van een halve dag, voorzien we 1 volle week van ma-vrij waarin we intensief aan de slag gaan met alle ‘coaching essentials’. Omdat aanééngeschakelde dagen minder ruimte laten voor tussentijds oefenen, verwachten we iets meer thuisstudie en dat je regelmatig oefent en intervisie organiseert met je groepscollega’s na deze week. Daarover vertellen we je later meer. Het traject kan je, indien gewenst, aanvullen met specialisatiedagen.

Jouw traject tot het professioneel coachvak

 • Dag 1: De fundamenten van het coachvak
 • Dag 2: De Solutions Focus methode als basis voor ons werk
 • Dag 3: Reflectie creëren
 • Dag 4: Essentiële coachvaardigheden
 • Dag 5: In de ‘flow’ blijven
 • Optionele eindproef: we testen je vaardigheden op stevigheid

Na deze opleiding mag je je door Make me Fly! gecertificeerd en professioneel coach noemen.
Neem je deel aan de certificatiedag, dan kan je ook je kandidatuur indienen bij het ICF voor je aanvraag als ACC coach via het Portfolio Path. Opgelet, dat betekent dat er nog een aantal stappen te zetten zijn. De Bootcamp bevat minder lesuren dan de langlopende training.
Wil je je kandidatuur indienen voor ICF? Dan geldt de voorwaarde dat je de extra thuiswerkopdrachten in zelfstudie aantoonbaar afrond.

Eindproef

Tijdens je eindproef toon je ons, samen met een gecoachte die je meeneemt, dat je de coachvaardigheden en de 11 competenties van de International Coach Federation (ICF) beheerst in een live proef met een nagesprek.

Let op: de Bootcamps bevatten minder lesuren dan het standaardtraject.  Indien je wenst te certificeren voor ICF, kan je je lespakket aanvullen met onze specialisatiedagen (link) en thuisstudie. Met dit laatste helpen we je graag op weg.

Info-avond!

Je kan de opleiding GRATIS komen verkennen op verschillende data (steeds van 17u30 tot 19u30). Wel vooraf inschrijven (klik op ‘data’).

Data

Inschrijven kan nog steeds!
Wees snel want vol is vol!

Winter
28 jan 2019 tem 1 februari 2019
(telkens van 9u30 tot 17u)

Zomer
26 tem 30 augustus 2019
(telkens van 9u30 tot 17u)

Info-avond
Je kan de opleiding GRATIS komen verkennen op verschillende data (steeds van 17u30 tot 19u30). Wel vooraf inschrijven (klik op ‘data’).

 

De trainers

Els Deboutte en Rilla Lysens zijn gedreven in het coachen van mensen naar meer voldoening en zelfsturing in hun werk, in de samenwerking en daarbuiten. Zowel particulieren als bedrijven en zelfstandigen kunnen uit hun jarenlange ervaring putten. Beiden zijn o.a. opgeleid en getraind in de Solution Focus methodiek, waar het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen vanuit de eigen krachtbronnen centraal staat. Deelnemers aan hun opleidingen waarderen naast hun vakkennis hun enthousiasme en inlevingsvermogen.

Els Deboutte

Els Deboutte

 

Rilla Lysens

Rilla Lysens

 

Data

Winter

28 jan 2019 tem 1 februari 2019 (telkens van 9u30 tot 17u)

Zomer

26 tem 30 augustus 2019  (telkens van 9u30 tot 17u)

Certificatiedag in overleg met de deelnemers

Onze aanpak

 • Learning by doing”, geen droge stof maar herkenbare en praktische leerstof
 • Een combinatie van werkvormen zoals interactief teachen, duocoaching, zelfstudie, intervisie, coachingmomenten en persoonlijke reflectie
 • Theorie wordt aangereikt op basis van ervaringen en vragen van de deelnemers doorheen het programma
 • Deelnemers leren van elkaar op een expliciete én op een impliciete manier: door elkaars ervaringen te delen leert men van elkaar
 • Deelnemers inspireren elkaar en komen samen tot mogelijkheden voor toepassingen in eigen (werk-)context

Inschrijven

Meld je aan bij Els (els@makemefly.be of +32 477 56 62 94) of bij Rilla (rilla@makemefly.be of +32 474 32 46 63). We beleggen een intakegesprek waarin we je leernoden en –wensen verkennen. Daarna beslis je pas tot deelname.

Pin It on Pinterest