Soms ben ik het zo beu, het C-woord. Dan wil ik hier en nu leven en me niet bezighouden met wat daarbuiten allemaal gebeurt.

Helaas lukt me dat maar even. De kaarten worden immers herschud, wereldwijd.

Vorig jaar nog volgde ik een opleiding tot systeemcoach. Blijven leren wat coaching te bieden heeft, vind ik essentieel en elke ‘coachschool’ heeft zijn waarde. Eén van de dingen die me bij systemisch werk heel erg bijbleef, is het concept dat een systeem zichzelf in stand houdt. De hang naar zekerheden en onbewuste patronen zorgt ervoor dat er pas verandering komt als je eens ‘goed aan een systeem kan schudden’. Wel ja, dank je wel corona! Volgens mij zijn we wakker. En klaar voor verandering.

Willen we eigenlijk wel terug naar de frustraties van de eindeloze files en smog. De werkgevers die geen vertrouwen hebben in thuiswerk, de FOMO* die ervoor zorgt dat we nergens nog écht van genieten en onze ‘basics’ al eens verwaarlozen… Crisis is altijd een wake-up call. Je afvragen of je wil veranderen is niet langer meer aan de orde. De verandering haalt je in… en dat brengt veel onzekerheid met zich mee.

“De nieuwe definitie van intelligentie is iemands vermogen om met verandering om te gaan” (Kant)

 

Als coach sta ik op de eerste rij om hulp te bieden rond de angst en onzekerheid die voelbaar aanwezig is. En gelukkig sta ik ook helemaal vooraan bij een ander prachtig schouwspel: het ontstaan van kansen en het ontplooien van nieuwe wegen.

Ik las in de krant dat 1 op 50 werknemers tijdens deze gezondheidscrisis gestart is met een (vaak creatief) bijberoep. Heel soms uit noodzaak, maar vaak ook omdat het zonder eindeloze pendeltijd nu eindelijk kan. De noodzaak aan (sociale) impact hebben en ‘iets bijdragen’ weerspiegelt in elke opstartende zaak.

Elke week zie ik minstens 1 persoon die besluit toch te solliciteren voor die droomjob en weet je wat, het lukt hen vrij vaak om de job binnen te halen! Omdat we massaal ‘onze stoel vasthouden’ (vals gevoel van zekerheid) is er gewoon minder concurrentie op de jobmarkt. De zin ‘het leven is aan de durvers’ is nog nooit zo waar geweest. Ook bij sommige klanten uit de Horeca, Toerisme of andere sterk getroffen sectoren, merk ik veerkracht. Ze volgen opleidingen, herscholen en doen ervaring op in andere sectoren. Ze staan niet stil.

Mijn klanten bedanken me best wel vaak, maar dezer dagen bedank ik hen. Ze stellen zichzelf in vraag, vernieuwen hun (werk)leven en vinden alternatieven die we voordien zo goed als onmogelijk achtten.

Straf vind ik dat. En ook weer niet. Want samen zijn we tot veel in staat. Met een open hart en een open geest.

 

Liefs,

PS. Heb jij het gevoel dat het tijd is voor verandering? Ik inspireer je graag met een aantal acties die jij nu kan nemen. Nood aan een buddy die je veilig doorheen de veranderingen loodst? Onze loopbaancoaches gaan graag samen met jou op pad. Ze zijn je nu al dankbaar voor je veerkracht, je vindingrijkheid en je lef. En ze zijn meer dan ooit trots dat ze jou mee mogen begeleiden.

*FOMO staat voor fear of missing out, wat neerkomt op de angst om allerlei leuke activiteiten te missen terwijl je eens een avondje thuisblijft, of de angst om naast die geweldige kans te grijpen waar iedereen het over heeft.

Actie 1 – Doe de loopbaan check-up

Geen idee hoe ‘happy’ jij momenteel bent met je werk en je loopbaan? Tijd voor een loopbaan check-up! Wij ontwikkelden vanuit onze expertise als loopbaancentrum 21 ‘graadmeters’ die iets vertellen over de huidige staat van je werkgeluk. Doe de loopbaan check-up >>>

Actie 2 – Solliciteer voor #COVID19-vacatures

Door de coronacrisis krijgen heel wat bedrijven te maken met plotse vacatures. Spring tijdelijk in en help een werkgever uit de nood. Zo bouw je ervaring op, toon je dat je flexibel bent en vergroot je je kansen op vast werk.

Wil je graag een tijdelijke job uitoefenen die vrijkwam door de coronacrisis? Ontdek het aanbod van tijdelijke jobs en solliciteer >>>

Actie 3 – Maak werk van je CV

We bundelden een heleboel tips die je helpen om een recht in de roos CV te schrijven in onze cheat sheet ‘Zo maak je een TOP CV”. Vraag je gratis cheat sheet hier aan >>>

Actie 4 – ‘Experienced’ kandidaat? Ontdek hoe je nu je kans kan grijpen

Voor de ‘experienced candidate’ is de open vacaturemarkt vaak niet de juiste plek om een nieuwe opportuniteit te vinden. Daarnaast merken we in de loopbaanpraktijk dat veel ervaren kandidaten hun kansen verschieten met een ‘outdated’ CV. En wat als je je volgende job niet helemaal in het verlengde van je huidige job wil vinden, zit je CV dan ook nog goed?

Tijdens de gratis online opleiding ‘Succesvol job hunten voor de ‘experienced’ kandidaat’ geven ex-recruiter en loopbaancoach Els Deboutte (Make me Fly!) en topheadhunter Isabel Verhelst (Ingenium Executive Search) je inside informatie over hoe recruiters kijken naar jou als sollicitant. Schrijf je snel in voor de live webinar op 17 november >>>

Pin It on Pinterest