Op Valentijn viel er een loveletter in onze mailbox. Niet van een geheime liefde, maar van Lisa, één van onze loopbaancoaches. Ze kwam zo’n 1,5 jaar geleden aan boord en daar zijn ook wij heel erg dankbaar voor ?. Ons team van coaches bestaat ondertussen uit een stuk of 30 fantastisch mooie mensen die niet enkel een achtergrond hebben in Solution Focus coaching, maar ook gezegend zijn met hét Make me Fly!-DNA.

Voor elk van onze loopbaancoaches is de keuze om als loopbaanbegeleider aan de slag te gaan een positieve keuze, vaak na een carrière die niet alleen uit ‘highs’ bestond. En die ervaring zetten ze op een nuttige en empatische manier in door samen op weg te gaan met hun klanten. In haar brief beschreef Lisa een aantal van die trajecten die ook bij haar een warme indruk achterlieten. We delen hem graag met jou.

?

I  L❤️VE Make me Fly!

 

Toen ik recent de balans opmaakte en me afvroeg wat me enthousiast maakt, moest ik terugdenken aan mijn start bij Make me Fly! anderhalf jaar geleden. Ik had al heel wat jaren ervaring in het begeleiden van medewerkers en teams binnen de Vlaamse Overheid, maar voelde dat ik zelf aan een nieuwe extra uitdaging toe was. Zo kwam ik bij Make me Fly! terecht.

Eén van mijn eerste klanten als loopbaancoach was een zeer intelligente man die technologische innovaties wereldwijd had geleid. Hij vroeg zich af of zijn hoofdstuk op werkvlak afgerond was. Hij had al zijn dromen verwezenlijkt en zat met een enorm energieverlies. We onderzochten wat hem al die jaren had gedreven. We ontdekten dat hij in zijn leven altijd de rol van ‘verkenner’ had opgenomen, zowel op werkvlak als privé. Hij is een echte pionier. Momenteel ondersteunt hij als zelfstandig adviseur maatschappelijk relevante bedrijven bij het uitwerken van nieuwe concepten.

?

Zo kwam er een jong dynamische dame op gesprek die in de grafische sector was tewerkgesteld, maar momenteel in ziekteverlof thuis was. Inhoudelijk was het de geknipte job voor haar. Toch vond ze haar plaats niet meer in het team waar ze deel van uitmaakte. We brachten in kaart wat voor haar in de werkcontext belangrijk was en welke randvoorwaarden essentieel waren om te kunnen openbloeien. We bereidden haar terugkeer voor. Ze voerde moedige gesprekken met haar leidinggevende, maar vond geen aansluiting meer. Ze droomde er al een tijd van om als zelfstandige te starten, maar de energie ontbrak om ermee aan de slag te gaan. We maakten een haalbaar actieplan op en ze vertrok op eigen benen. Ze is blij dat ze die keuze maakte. Ze is nu een succesvolle onderneemster.

?

Ik kreeg een ervaren werknemer over de vloer. Hij werkte al 35 jaar als data-analist in de banksector. Omwille van besparingen hing er een dreigend ontslag boven zijn hoofd. Hij deed graag wat hij deed en was niet van plan om te vertrekken. Hij vertelde tijdens de kennismaking: “Ik kan mezelf niet goed verkopen”. We gingen samen gericht aan de slag. Met de nodige tips maakte hij zijn CV op. We overliepen vragen die hij tijdens een intern sollicitatiegesprek kon krijgen. Hij bedacht op basis van zijn kennis en ervaring antwoorden die hij kon geven en vragen die hij zelf nog kon stellen. Vandaag werkt hij nog steeds bij dezelfde bank in dezelfde job maar binnen een andere afdeling waar hij de komende 5 jaar nog het beste van zichzelf wil geven.

?

Ook ontmoette ik een jonge moeder. Ze legde de lat altijd heel hoog voor zichzelf. Ze kreeg de verschillende rollen van moeder, leidinggevende, partner, vriendin niet meer gecombineerd met de hoge kwaliteitseis die ze zichzelf hierbij steeds oplegde. Ze gaf zichzelf nooit een compliment en schreef succesvolle ervaring steeds toe aan de omgeving. Tijdens het eerste loopbaangesprek kwam ze tot dat inzicht. Momenteel wordt ze door een therapeut begeleid om aan haar zelfbeeld te werken. Daarna nemen we de draad samen weer terug op.

?

Een verhaal dat me heel hard geraakt heeft, is dat van een alleenstaande moeder met twee jonge kinderen die in ziekteverlof thuis zat. Ze had al heel wat uitdagingen in het leven gekend en moest al 2 jaar de ouderrol dubbel opnemen. Ze had veel ervaring in de zorgsector. De functie van hoofdverpleegkundige kreeg ze niet meer gecombineerd met de zorg voor haar kinderen. Ze ontdekte tijdens de loopbaanbegeleiding dat elk contact met een patiënt heel waardevol voor haar is. Momenteel werkt ze halftijds als verpleegkundige en vult ze als vrijwilliger enkele activiteiten aan. Als de kinderen groter zijn, slaat ze een andere weg in.

?

Hoewel ik soms denk: “Ik had graag meer mensen begeleid, meer klanten fysiek willen ontmoeten en een tasje koffie willen aanbieden, en meer met groepen en leidinggevenden willen werken,” ben ik zeer tevreden. Ik ben oprecht dankbaar voor het vertrouwen dat ik van elk van mijn klanten kreeg. Ik ben blij dat ik hen een stukje heb kunnen begeleiden in het ontdekken waar hun passie zit, wat er echt toe doet. Telkens wanneer ik iemand een stukje zie groeien, wanneer ik mensen de veerkracht zie tonen om soms moeilijke keuzes te maken en hen stappen zie zetten in de voor (meer) geluk in het leven, gaat mijn HART sneller slaan.

Ik ben blij dat ik bij Make me Fly! terechtkwam en ik deel uitmaak van het Make me Fly!-netwerk.

Lisa

Make me Fly!

 

  • … waar aandacht voor de mens en op maat werken centraal staan
  • … waar we oplossingsgericht werken
  • … waar we professioneel worden ondersteund
  • … waar we als collega’s bij elkaar terecht kunnen om klanten nog meer gericht advies te geven
  • … waar we samen delen en samen leren
  • … waar we elkaar graag zien

Maak kennis met ons gedreven en plezant team!

Els en Rilla zijn de motor onder Make me Fly!, een gedreven en plezant team van coaches en trainers. Wat ons verbindt, is onze GOESTING om mensen verder te helpen bij loopbaan- en levensvragen. We zijn er voor jou, op het werk of privé.

Pin It on Pinterest

Share This