In mijn volgend leven kom ik terug als kapper én psychiater. Tegen dan is dat zeker weten combineerbaar en anders word ik gewoon kapper (die zijn ook een beetje therapeut, vind ik). 

De optie om een beroep te leren, lag nooit echt op tafel. Mijn grootouders hadden keihard moeten knokken om ervoor te zorgen dat al hun kinderen konden studeren. Dat was toen de enige manier om jezelf op te werken in de maatschappij, om los te komen van armoede en miserie.  Gaan studeren was dus thuis een evidentie en werd meer dan warm aanbevolen. Ik ben blij dat ik die kans kreeg, 2 keer zelfs want ik behaalde 2 diploma’s. 

In onze coachingspraktijk merken we dat het echter voor niemand evident is om op je 18e een keuze te maken en daar dan heel je leven bij te blijven. Hoe bewust is die keuze immers bij de meesten onder ons op die jonge leeftijd? Maatschappelijk zijn we ‘the lucky ones’: met een hoger diploma maak je nog steeds meer kans op een beter betaalde job in een beter betaald statuut. Iets met je handen doen, een vak leren, dat blijft nog altijd een beetje ‘voor wie niet zo goed kan studeren’. En dat is super jammer! Hoe vaak zien wij mensen in coaching die, ondanks het behaalde diploma, liever een metier zouden uitoefenen… Het ene is zeker niet ‘minder’ dan het andere! 

Anja Vervloessem voegde de daad bij het woord. Na een loopbaan in HR schoolde ze zich bij tot schoonheidsspecialiste. Ze startte haar eigen prachtige Skin Care Center (www.good2b.be) in Mechelen. Ze doet dat met veel passie en vakkennis. Ik ken Anja al sinds we 11 waren. Ik leerde van haar de eerste kneepjes van make-up, waar we als jonge meisjes natuurlijk helemaal weg van waren. Anja mocht dat en Anja kon dat. Ze was mijn heldin. Ik was totaal niet verrast dat ze uiteindelijk toch voor die passie koos en schoonheidsspecialiste werd.

Ik nodigde haar uit voor onze podcast. Een aflevering waarin we het hebben over haar loopbaankeuzes, carrièreswitch, het ondernemen, haar visie, passie en de vakkennis die ze met hart en ziel in haar zaak legt. En ja ook over ouder worden, je huid verzorgen, de potentiële wildgroei in haar sector (tja 😉 ).

Ik weet het helemaal zeker: in mijn volgend leven kom ik terug als kapper, mind my words.

En voor nu: kijk eens vol bewondering naar al die mensen die met hart, ziel en vakkennis hun vak uitoefenen, of het nu om taart bakken, haar knippen of wegen leggen gaat. Of om het met een citaat van de Tröckener Kecks te zeggen: ‘Doe alles wat je doet met hart en ziel’. 

Een boostje nodig in jouw werkgeluk?

Wist je…
 
👉 dat loopbaanbegeleiding vaak enorm veel twijfels wegneemt over jezelf, je wensen en je capaciteiten?
 
👉dat je zelfvertrouwen exponentieel groeit met een goeie coach aan je zijde?
 
Na 4uur begeleiding zijn onze klanten vaak al rond:
 
🌴Ze staan sterker in de schoenen
🌴Lijken ineens letterlijk te groeien
🌴Kunnen weer lachen
🌴Hakken soms moeilijke knopen door (en lachen nog altijd)
 
Een boostje nodig? Kennismaken is gratis!

 

Pin It on Pinterest

Share This