Het lef om te vertrouwen en los te laten – Gastblog door Eva Germeys

Een blogbericht over mijn verhaal … dat leek me wel wat. Want mijn loopbaan is geen eentonig pad, verre van. Een rollercoaster die over pieken en door dalen raast. En ik probeer me goed vast te houden en “on track” te blijven. Maar makkelijk is dat niet altijd. Vertrouwen hebben en durven loslaten: ondertussen weet ik dat het daarom draait.

Even beginnen bij het begin. Ik werkte de voorbije 15 jaar in de socio-culturele sector. Ik kreeg de kans om toffe jobs te doen in nog toffere organisaties. Maar toch gaf het me niet altijd de voldoening die ik zocht. Of bleken de omstandigheden niet aangepast aan mijn noden op dat moment. Zo was de ene job in Brussel en bleek mijn moederhart toen niet bestand tegen de dagelijkse afstand Deinze-Brussel. En bij de andere organisatie werkte ik van thuis uit en kon ik mijn halftijdse job zelf regelen. Zeer kindvriendelijk! Maar ook wel eenzaam en toch niet zo evident om de scheiding te maken tussen werk en privé.

Dus bleef ik zoekende … niet altijd goed wetende naar wat. Een tijdje was het vooral ook zoeken naar mijn eigen kracht en kunnen. Tot ik een jaar geleden plots een kans in de schoot geworpen kreeg. Een trainingsopdracht, waarvoor ik wel zelfstandige moest worden. En ja … als ik zo’n kans krijg, dan spring ik. Ook schrijven doe ik graag en dus werd Woorden van Eva geboren, waarbij ik mijn geschreven en gesproken woorden aanbied.

Het was one hell of a year. Een eigen zaak uitbouwen is niet zo evident. Ik begon er vol enthousiasme aan en eigenlijk liep/loopt het wel goed. Elk kwartaal kon ik meer facturen schrijven,  niet meteen met grote winst maar toch voor mooie bedragen. Van het ene project kwam het andere,  netwerking hielp om aan opdrachten te komen. En zeer fijne dingen kwamen onverwacht op mijn pad.

Maar soms was het ineens ook heel stil: er kwamen even geen opdrachten, sommige weken waren gewoon leeg in mijn agenda, …  en dan is het moeilijk om in je eentje het hoofd hoog te houden. Gevolg: ik ging driftig op zoek naar opdrachten, liet me overspoelen door wanhoop, klampte me vast aan mogelijke kansen voor netwerking of werk. Ondertussen ben ik een jaar bezig en kan ik zeggen: dat helpt niet! Als ik 1 les heb geleerd is het wel deze: van zodra je vertrouwen kunt hebben in een positieve toekomst en alles kan loslaten, komt er vanzelf weer iets nieuw op je pad. OK, vanzelf klopt waarschijnlijk niet. Alle dingen die op je pad komen, komen voort uit werk, opdrachten, gesprekken enz die je voordien gehad hebt. Maar als je kan loslaten, lijkt het plots allemaal vanzelf te gaan.

Ooit kreeg ik de boodschap mee: keep your eye on the ball. Hou je focus op waar je mee bezig bent op dat moment of waar je naartoe wil. Laat je niet afleiden door omstandigheden of mislukkingen. Laat de afleiding los en vertrouw erop dat het goedkomt. Ik heb al meermaals ervaren dat dit echt werkt. Van zodra je kan loslaten, komt het vanzelf naar je toe. Een mooie boodschap maar zeker geen makkelijke!

Ik weet niet wat de toekomst voor mij brengt. Blijf ik mijn bedrijf verder uitbouwen? Of kies ik toch terug voor een fijne job in een nog fijnere organisatie (want alleen is maar alleen)? Ik weet niet wat het wordt. Maar ik ga het loslaten en vertrouwen dat het goedkomt. Of toch tenminste proberen ?

Eva

EvaGermeys is freelance schrijver, voice-over en trainer. Woorden zijn haar passie. Haar stijl is authentiek, puur en krachtig. www.woordenvaneva.be

 

Wil je ook gastbloggen voor ons? Neem contact!
Vragen over je toekomst en je loopbaan? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Pin It on Pinterest

Share This