Gastblog door An Arnauts, tevreden klant van loopbaanbegeleiding bij Make me Fly!

Aan het begin van de zomer van 2020, probeerde mijn omgeving me duidelijk te maken dat ik niet goed bezig was. Ik luisterde, zoals wel vaker, niet en ging door want ‘dit was toch maar tijdelijk’ en ‘ik kon dat toch zeker allemaal wel aan’. Nog geen maand later begaven zowel mijn geest als lichaam het onder een belachelijk hoge bloeddruk. Het verdict: burn-out.

De maanden die volgden werd ik begeleid door een heel team, waaronder een burn-outcoach. Ik leerde dankzij haar grenzen te stellen, geduld te hebben (echt iets voor mij) en tevreden te zijn met kleine stappen vooruit (nog zoiets). Het was ook bij deze coach dat ik tijdens één van de laatste sessies mijn professionele loopbaan op een tijdlijn moest plaatsen.

Ik werkte 16 jaar als leidinggevende, waarvan de laatste 14 jaar in hetzelfde bedrijf. Een bedrijf met mooie waarden en normen, een veilige haven, een stabiele plek. Ik kreeg er de kans om te leren en door te groeien. En toch… Was dit hetgeen dat me voor de komende 20 jaar energie zou geven? Deze vraag was de laatste jaren al wel eerder door mijn hoofd geflitst, maar zowel ‘druk druk druk’ als ‘het verhaal van iets goud en een kooi’ belemmerden me om er dieper op in te gaan. Die tijd had ik nu wel, maar door mijn warrige gedachten en lichamelijke vermoeidheid, zag ik ‘het’ niet.

De oplossing lag, zoals wel vaker in mijn leven, vlak voor mijn neus. Eén van mijn eerste collega’s en meest dierbare vriendinnen, Rilla, was sinds enkele jaren mede-eigenaar van een bedrijf dat o.a. loopbaanbegeleiding aanbood: Make Me Fly!. Ik besloot haar te bellen en te vragen me te begeleiden. Rilla gebruikte haar zachte no-nonsense aanpak. Ze stelde de juiste vragen, hoorde wat ik tussen de lijnen door vertelde, structureerde de chaos, werkte oplossingsgericht en deed uiteindelijk voor mij het licht aan: ik had de laatste jaren mijn creatieve kant verwaarloosd en vooral keihard gemist.

Ondertussen zijn we alweer maanden later en heb ik als copywriter en communicatiespecialist mijn eigen bedrijf opgestart. Een activiteit waarin ik mijn talenten ‘schrijven’ en ‘cijfers analyseren’ kan combineren. Met ‘An Other Story 2 Tell’ help ik (kleine) ondernemers om door middel van de best passende communicatiekanalen (website, social media, nieuwsbrieven, etc.) én de juiste tone of voice, de gewenste klanten aan te trekken.

Misschien is het wat overdreven als ik zeg dat mijn burn-out vermeden had kunnen worden als ik eerder tijd gemaakt had voor loopbaanbegeleiding, maar het had me in ieder geval wel eerder de ogen geopend en laten zien waar ik ‘echt’ energie van krijg. En die energie is goud waard, zoveel meer dan die grondstof van die kooi. Mijn advies aan iedereen die ook maar een beetje twijfelt of hij/zij op de juiste plek zit of niet zeker is waar nu precies zijn/haar talenten liggen? Vraag die loopbaancheques aan en laat je begeleiden. Voor mij werd het de start van een spannend nieuw verhaal.

Lieve groeten,

An

Ook klaar voor een nieuw verhaal?

Onze loopbaancoaches helpen je graag om te ontdekken waar je écht energie van krijgt. Met de VDAB-loopbaancheque betaal je slechts 80€ voor 7 uur persoonlijke begeleiding door een oplossingsgerichte loopbaancoach. Je vindt ons in elke Vlaamse provincie, in Brussel en online.

Pin It on Pinterest

Share This