Gastblog Rilla Lysens – Hoera, ontslag!?

Er zijn zo van die dagen die je niet meer vergeet. Ik herinner me nog perfect de geboorte van mijn eerste dochter. Ik herinner me ook het gelukzalige gevoel als kind dobberend op mijn luchtmatras in de Middellandse zee. Geen wolkje aan de hemel. Letterlijk en figuurlijk. Ik moet maar weinig moeite doen om me de dagen te herinneren waarop zowel mijn vader als mijn schoonmoeder het nieuws ‘kanker’ kregen.  

De dag waarop mijn bedrijf aankondigde dat ze onze vestiging in Leuven zouden gaan sluiten, herinner ik me ook als gisteren. Ik zie me nog zitten op mijn stoel. Beetje klamme handen, beetje ongemakkelijk. Ik voelde heel goed dat ik niets voelde. Ik zou, als HR-verantwoordelijke, al mijn collega’s zien vertrekken en dan mezelf ontslaan. Iedereen uitwuiven, het gebouw verkopen en de deur voor de laatste keer dicht doen. Slik.

De periode daarna was mijn kantoor een plek waar medewerkers verzamelden en binnenvielen, waar ze kwamen vertellen over hun grieven, hun angsten en hun hoop. De reacties waren uiteenlopend. Het boeide me enorm om te zien hoe mijn collega’s reageerden. Ondertussen zat ik zelf met de handen in het haar. Wat te doen? Hoe kan ik helpen? Mijn eigen ontslag verschoof even naar de achtergrond en ik hing een tijdje in een “must-save” modus. De anderen redden, luisteren, advies geven. Vechten voor hun rechten kon ik niet, want als betrokken partij kon ik deze keer niet met de vakbonden rond de tafel voor onderhandelingen. Een vreselijke periode. Op afstand kijken hoe je eigen lot nu ook in de handen ligt van anderen… Niet in staat te helpen. Daarnaast onderging ik zelf een hoop emoties. Ik voelde me kwaad, verdrietig, ontgoocheld. Onbelangrijk ook en machteloos.

Thuis moesten de kinderen meer dan eens eraan geloven en ’s nachts keek ik geregeld naar het plafond. Ik wist nochtans wat ik wilde gaan doen. Ik deed het zelfs al een hele tijd in bijberoep, maar toch: waarom sloeg de angst ook mij om het hart als ik eraan dacht dat ik nu 100% “moest” gaan voor mijn passie? En wat met al die collega’s die het niet weten? Die enige kostwinner zijn? Die al heel hun leven lang voor ons bedrijf werken?

Het was een dinsdagochtend volgens mij. Nog zo’n dag die ik niet meer vergeet. Ik zat met collega-coach Els Deboutte aan haar keukeneiland thee te slurpen en ideeën uit te wisselen voor de loopbaancoaching. Het gesprek week wat af, want ik was niet in optimale vorm, het ontslag en alle emotie er rond zweefde door mijn hoofd. Els keek me aan en zei: “je zit daar nu toch nog een tijd, schrijf er een boek over”. Het was net die zin die ik nodig had om aan de slag te gaan. Het idee was er al, alleen durfde ik niet te geloven dat het ook effectief kon. Maar diep vanbinnen ben ik een ‘believer’. Simon Sinek veroverde de business wereld met zijn theorie ‘Start with the why’. En dat deed ik. Mijn motivatie, mijn geloof, mijn visie over waarom dit boek er moest zijn, is omdat ik werkelijk geloof dat het anders kan. Ik geloof echt dat we een samenleving kunnen hebben waarin werk een andere plaats inneemt. Een samenleving waarin gouden kooien worden opengebroken en stress en burn-out geen kans krijgen. Waarin mensen durven gaan voor hun dromen, groot en klein en vooral: waarbij mislukken gewoon een poging is die je dichter brengt bij slagen.

Daaruit is het idee geboren voor mijn boek: B(e)STA zoals jij wil!

B(e)STA: een simpel woord, om je eraan te herinneren dat omgaan met ontslag niet op 1,2,3 kan. Ook niet als je zelf beslist de stekker eruit te trekken.

De B staat voor Breath: denk eraan dat je moet blijven ademen! Met andere woorden, in tijden van verandering is het erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wees mild voor jezelf, gun jezelf een scala aan emoties en onzekerheden. Zorg voor je fysieke en mentale fitheid. Praat, zoek een klankbord, beweeg, eet en leef zo gezond mogelijk. En vooral: adem!

De S staat voor Stop: sta even stil bij wie je bent en wat je wil. Een ontslag is een ideaal moment om te reflecteren en bij jezelf thuis te komen. Stort je niet meteen in een volgende uitdaging uit angst, of gewoon omdat het gemakkelijk is. Sta stil en zet bewust je volgende stap in de juiste richting. Veel te vaak kiezen we snel terug ongeveer hetzelfde. We hollen door, denken de zekerheid te moeten grijpen als ze zich aanbiedt. Paniekvoetbal, dus. Neem een moment voor jezelf. Reflecteer op wie je bent en wat je wil. The time is now.

De T staat voor Think: ontdek jouw gedragspatronen en manier van denken. Ervaar hoe ze je leven sturen. Leer te kijken vanop een afstand en beslis dat je vanaf nu bewust gaat kiezen wat je denkt en dus ook wat je doet.

De A ten slotte staat voor Act: tijd voor actie! We kijken samen wat jouw excuses nog zijn om niet in actie te komen en zetten concrete stappen. We pootje lappen al je excuses. We zetten je in de actie!

Ik zie het ondertussen gebeuren voor mijn ogen. Ex-collega’s die nu, een jaar later, durven zeggen ‘Hoera, ontslag!’.
Werknemers die in loopbaanbegeleiding zijn en hun keurslijf durven afzwieren. Ik kan het bijna letterlijk zien als ze binnenkomen dat ze hun ontslag hebben durven geven. Ze “blinken” en lijken wel een half mensenlijf lichter…
Je zou dus kunnen zeggen dat ik een believer ben. De getuigenissen en oefeningen in dit boek bieden inzicht hoe je om kan gaan met de twijfel die een ontslag (krijgen, maar ook geven) met zich meebrengt. Daarnaast is het een must-read voor wie op zoek is naar de juiste flow: goed in je vel, rustig in je hoofd, lekker in je carrière en content in je leven.

Vooral dat laatste wens ik je toe vanuit de grond van mijn hart. Ook – en zeker – na een ontslag.

“Hoera, ontslag! In vier stappen naar een gelukkiger (werk)leven” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,95 euro.
Het boek is verkrijgbaar via de website Bloom Coaching & Development en in de boekhandel.

Rilla Lysens is Coach & Trainer. Met haar bedrijf Bloom Coaching & Development begeleidt ze mensen en organisaties die op zoek zijn naar meer mentale fitheid. Samen met Make me Fly! helpt ze werknemers en bedrijven leven en werk in te richten volgens waarden en talenten, om zo meer ‘goesting’ te brengen in het (werk)leven.
Zij is gecertificeerd coach, met als specialisatieopleidingen “Solution Focus Coaching” (Il faro), “Inspirerend Coachen” bij Jef Clement; Stress&Burn-out Coaching (HR Academy) en Life/Career/Family Coaching (Inge Rock). Als bredere achtergrond studeerde ze Communicatie (Bachelor) en HR (Master).

Pin It on Pinterest

Share This