In mijn eerste job durfde ik niet op mijn drukbezette baas af te stappen om de dingen waar ik mee zat te bespreken. Ik was bang te veel tijd in te nemen, domme vragen te stellen en – misschien nog wel het ergste – op één op andere manier afgewezen te worden.

Dus vond ik het wiel wel zelf weer uit. Dat dat meer tijd kostte, ik daardoor hoogst waarschijnlijk minder afstemde op de visie/doelen van de organisatie, hard werkte maar miste aan optimale productiviteit, was iets dat ons allebei ontging.

In vele organisaties blijft de kost van een gebrek aan zelfvertrouwen of assertiviteit ongezien. Het verlies aan productiviteit, optimalisatie en uiteindelijk engagement komt niet voor in een jaarlijks budget. Weinig energie wordt geïnvesteerd in een open en waarderend klimaat, dat nochtans makkelijk betrokkenheid, motivatie en (zelf)vertrouwen vergroot.

Niet durven komt vaak voort uit een de natuurlijke emotie van faalangst.  Je laten zien en voor jezelf opkomen roept immers per definitie faalangst op. Je bedenkt iets, of het nu gaat over een strategie, of het schrijven van een rapport of het stellen van een vraag: je gaat ergens voor staan. Je riskeert dat mensen het niets vinden, het slecht vinden, of zelfs het negeren.

Faalangst zorgt voor terugtrekken. Contact vermijden, met collega’s, klanten of de manager. Te weinig actie nemen. Niet durven naar buiten komen met ideeën. Of juist ongepast reageren en bijvoorbeeld boos worden.

Dit kost heel wat. Voor de organisatie aan productiviteit, optimalisatie en zelfs omzet. Voor jezelf kost het je goed voelen. Je komt weinig uit de verf. Je voelt je slecht over jezelf.

De vraag is: kan het zonder dat slecht gevoel over jezelf?

Kan het zonder de faalangst, de rem van het niet durven? Wat kan je zelf doen om beter, met meer zelfvertrouwen en assertiviteit in je werk te staan?

Wat als er een eenvoudige manier bestond om makkelijk meer te durven?

Faalangst, niet durven, kan alleen bestaan als het taboe is en als je er een negatief oordeel over hebt. Zo vinden veel mensen van zichzelf dat het er niet zou mogen zijn.

Wat je kan doen om faalangst te overwinnen, is:

– bewust worden dat faalangst erbij hoort en volstrekt normaal is
– contact maken met mensen, die waardevol voor je kunnen zijn en die ook hun verhalen willen delen
– juist door het delen verdwijnt het taboe, kan je er beter mee om.

Zo vermindert faalangst of durf je desondanks toch meer initiatief (lees: risico’s) nemen.

Ik voel me nog steeds dankbaar voor het vertrouwelijk tussendoor gesprekje met een directeur, waarvoor ik werkte. Aan de keukentafel tijdens de lunch deelde hij dat hij zich wel eens voelde als een kleine jongen. Dan was hij bang dat anderen door zouden hebben dat hij het ook niet wist.

Het maakte dat ik met mijn onzekerheden durfde aan te kloppen. En we een super draaiend team vormden. Een geweldige ervaring, ik mocht er helemaal mezelf zijn. En de organisatie … profiteerde van mijn volle engagement, motivatie en betrokkenheid.

Dit is wat deelnemers tijdens trainingsprogramma’s doen: ze delen wat goed gaat én waar ze bang voor zijn met elkaar. Het gaat over echte dingen. Je bewust worden van faalangst is essentieel zodat het niet meer in de weg staat… Het kan zo omvormen tot vernieuwing, durf en … een betere samenwerking!

 

Wil jij meer durven? Wil je in je organisatie meer initiatief?
Is de training Zelfvertrouwen en assertiviteit iets voor jou?

Inge Ketels is Zelfvertrouwencoach. Ze helpt hoger opgeleiden die worstelen met een gevoel van vast zitten. Soms voelen ze zich onzeker, durven niet echt, willen meer uit zichzelf of hun leven halen en weten niet hoe. Inge helpt uit jezelf te halen wat er in zit en maximaal te leven vanuit zelfvertrouwen en flow.

Alvast kennismaken? Test o.a. je zelfvertrouwen in het gratis e-book ‘Test je Innerlijk Leiderschap’.

Opleiding “Zelfvertrouwen en assertiviteit” op 21 oktober

boost-je-zelfvertouwen
INSCHRIJVEN
Inschrijven kan tot 7 oktober!

 

Pin It on Pinterest

Share This