“Soms als ik rond me kijk, zie ik massa’s mensen met talenten. Ik zou van iedereen kunnen zeggen ‘oh maar dat zie ik jou ook nog wel doen’. Maar ikzelf…ben zo bang te ontdekken dat dit alles is dat ik kan…”. 

Dat vertelde een van mijn – zoals altijd – supergetalenteerde klanten me tijdens een gesprek. Ze zat in een onzekere periode. Tot nu toe was ze zeer succesvol. Haar talenten werden al heel vroeg in haar carrière opgepikt en ze kreeg keer op keer hele fijne aanbiedingen. Toen kwam ze op een kruispunt. Haar talent, ook gelijk haar passie, begon haar leeg te zuigen. Er kwam te weinig van terug. Ze stelde zich ook meer vragen over het nut van waar ze mee bezig was. Was dit zinvol? Werd hier iemand beter van? 

In mijn wereld bulkt iedereen van het talent

Het leuke aan mijn werk is dat ik er een oog voor talent door ontwikkelde. Sommigen noemen me daardoor naïef. En toch kom ik zelden mensen tegen die ‘maar’ 1 talent hebben. Ook de dame die ik laatst ontmoette die in de zorg wou werken. Ze had niet het juiste diploma en ook niet de ervaring. Ze werd ook niet toegelaten in de opleiding. Daardoor was ze, terecht, erg teleurgesteld. En toch merkte ik in het gesprek met haar dat ze een warme persoonlijkheid had, openstond voor mensen, dat ze ’t hart op de juiste plek had. En dat ze het goed kon uitleggen en ze kon werken en de handen ut de mouwen steken ook. Een zorgend beroep, in welke vorm ook, zag ik haar dus echt wel doen. 

Het vergt wel zoekwerk en wat fantasie om je talenten in te zetten

Een zorgend beroep kan heel veel vormen hebben, van cafébaas tot de medische sector. Welke job of toepassing je kan vinden met de talenten die je hebt, is een iets moeilijker vraagstuk. Dat vergt zoekwerk. Soms liggen ze voor de hand en soms niet. We zetten onze klanten daarom aan het zoeken. En dat stelt hen soms teleur. Een coach is nu eenmaal geen ideale jobautomaat. En soms komen dingen ook gewoon op je pad. Zo wordt een van mijn klant-vriendinnen gevraagd voor reportagewerk omdat ze daar heel goed in bijkt te zijn. En op andere momenten komt het minder gemakkelijk. Zoals mijn klant die graag schrijft en ook een heel eigenzinnige kijk en schrijfstijl heeft. Hij kan er voorlopig niet van leven. Maar oefent wel. En ooit brengt dat wel wat op zijn pad. 

De belangrijkste stap is om het tenminste te verkennen

Er zijn massa’s redenen die we kunnen verzinnen waarom je niét een beetje zou spelen met toekomstdromen. Want dromen zijn bedrog, juist? En toch zijn er veel goeie redenen om het net wél te doen. Al was het alleen al om je opties te kennen. En om te vermijden dat je komt vast te zitten in dat ene waar je nu goed in blijkt te zijn en waar anderen je voor erkennen. Of om te weten waar je gevaar loopt in je loopbaan omdat de dingen die je heel goed kan een ‘vervaldatum’ hebben. Dan is proactief zijn echt belangrijk. En je krijgt er vleugeltjes van. Dus ga op verkenning, verken je dromen en talenten. 

Daarom deze uitnodiging!
Op 16 december van 14 tot 17.30 organiseren we in Leuven een workshop ‘Maak je vision board‘.
We gaan aan de slag met je dromen en wensen en talenten en zetten ze om in een vision board. We hebben plaats voor 15 mensen! Deelname kost 55 euro inclusief btw. Een buitenkans!
Schrijf je snel in en verzeker je plek

Pin It on Pinterest

Share This