Onlangs las ik op een nieuwssite dat zelfstandigenorganisatie Unizo steeds meer vragen krijgt die verder gaan dan het puur zakelijk. Het zijn emotioneel zware tijden voor ondernemers. Velen onder hen zijn nog niet hersteld van de vorige lockdown en krijgen nu opnieuw klappen. En dat weegt. 

Zelfstandig aan de slag zijn in deze tijden is en blijft pittig. Vaak steekt er bloed, zweet, tranen én een groot deel van een spaarboek in de opstart van een zaak. Als al die inspanning op de helling komt te staan, steekt onzekerheid de kop op. Het is dan soms balanceren tussen nog een tandje bijsteken (als dat überhaupt nog kan) of de handdoek in de ring gooien… en dat doe je niet zomaar. Ook ondernemers hebben nood aan een klankbord: stoppen of doorgaan? En als ik doorga, hoe blijf ik dan mentaal gezond en zorg ik ervoor dat mijn zaak me niet helemaal opeet? En wat als ik stop…?

We steken hen graag een hart onder de riem en zijn er met een luisterend oor, voor hen, en voor alle andere werknemers en zelfstandigen die het vandaag moeilijk hebben op het werk en daarbuiten. Dit kan je van kan verwachten tijdens deze tweede lockdown.

❤️ 10 tips om mentaal gezond te blijven

Tijdens de eerste lockdown lijstte ik 10 tips op die je helpen om mentaal gezond te blijven dezer dagen. Heb je het even moeilijk of zoek je naar manieren om de balans tussen werk en gezin te bewaren? Dan kunnen deze 10 tips je misschien helpen.

❤️ Tijd voor een loopbaan check-up?

Geen idee hoe ‘happy’ jij momenteel bent met je werk en je loopbaan? Doe de loopbaan check-up. De 21 graadmeters laten je stilstaan bij je carrière.

❤️ Webinar ‘Succesvol job hunten voor de experienced kandidaat’

Je hebt meer dan 15 of 20 jaar ervaring en bouwde een mooi parcours op. Loopbaangewijze ben je dus ergens halfweg of over de helft. Maar je bent nog lang niet uitgezongen. Maar waar vind jij nieuwe mogelijkheden? Op dinsdag 17 november geven mijn collega Els en topheadhunter Isabel Verhelst (Ingenium Executive Search) een gratis webinar boordevol praktische en bruikbare tips. Inschrijven doe je hier.

❤️ Gratis online training ‘loopbaanbegeleiding, ook voor buitenbeentjes’

Lijkt jouw loopbaan op een ‘lappendeken’, of verdenkt je omgeving je soms van ‘wispelturigheid’? Niet iedereen volgt een schijnbaar ‘logisch’ carrièrepad en zelfs niet iedereen past in een ‘pad’. Tijdens deze gratis online training leer je hoe zelfs een ‘onlogisch’ of toevallig pad een schat aan ervaring meebrengt. We leren je de waarde kennen van ‘transferable skills’ en hoe jij je eigen pad kan creëren. Want niet je context hoeft de constante te zijn, jij bent de constante, jij bent uniek en je ervaring is altijd waardevol. Inschrijven doe je hier.

Wist je trouwens dat de meeste van onze klanten in loopbaanbegeleiding – en dat zijn zowel werknemers als zelfstandigen – niet per se van job veranderen? Loopbaan of life coaching vertrekt vanuit heel diverse vragen, zoals:

 • Je weet wat je niét wil, maar niet precies wat je wél wil. En dat wil je dus ontdekken;
 • Je wil een betere balans vinden tussen alle facetten van je leven;
 • Je speelt met een droom voor een eigen zaak, in hoofd- of bijberoep, maar je twijfelt of je het in je hebt om dit te riskeren?
 • Je voelt je op je werk op een zijspoor gezet, of conflicten op je werk het leven knap lastig;
 • Je hebt een toffe job, maar krijgt te weinig waardering;
 • Je bent uitgekeken op je job en wil op zoek naar je vaardighedenkwaliteiten en talenten, zodat je die optimaal kan inzetten in een nieuwe uitdaging;
 • Je bent zelfstandige en twijfelt of je nog voldoende energie haalt uit je zaak;
 • … en nog vele andere redenen.

Heb je dus nood aan een luisterend oor of wil je alles even op een rijtje zetten? Kom eens praten, we begeleiden je graag op weg naar meer rust, werkgeluk en voldoening. Onze coaches werken vanuit zowat alle regio’s in Vlaanderen en Brussel en je kan vrijblijvend & online met hen kennismaken.

Enne… zelf probeer ik zoveel mogelijk lokaal te kopen, andere ondernemers te steunen, eten af te halen in mijn buurt,… Dus haal vanavond eens iets lekkers af bij je favoriete lokale horecazaak 🥡.

Warme groet 🍀

Rilla Lysens

❤️ Altijd welkom

Je kan bij onze coaches altijd terecht voor een gratis kennismakingsgesprek. Dat gebeurt telefonisch of online en geeft je de kans om kort je verhaal te doen en de coach beter te leren kennen. Make me Fly! is een team van genereuze professionals. Met klemtoon op beide. We care. Het kan ons echt wel schelen hoe het met je gaat en of je wat we samen bespreken kan toepassen in de praktijk. Je zal van onze coaches dus steeds een eerlijk en aangepast voorstel of advies krijgen. Maak hier een afspraak.

Loopbaanbegeleiding helpt jou om het antwoord te vinden op vragen zoals:

 • Hoe vind ik weer plezier in mijn werk? Zit ik hier wel op mijn plaats?
 • Zou ik gelukkiger zijn in een andere job? En in welke dan?
 • Is een zelfstandige activiteit iets voor mij? Zet ik mijn eigen zaak verder?
 • Hoe wend ik een burn-out of een bore-out af? Hoe ga ik weer verder na de ‘crash’? Hoe rijm ik mijn werk met de rest van mijn leven ?
 • Hoe ga ik om met moeilijke interpersoonlijke situaties of conflicten die mijn werkgeluk aantasten?
Met de VDAB loopbaancheque betaal je slechts 80€ voor 7 uur professionele coaching. Geen nood, wie geen recht (meer) heeft op de gesubsidieerde cheque, kan bij ons terecht voor loopbaanbegeleiding in 4 verschillende formules.

Life coaching dekt een breed domein aan allerhande levensvragen waarbij je even vast zit, zoals:

 • Wie wil ik zijn? Hoe weet ik dat ik de juiste keuzes maak?
 • Ik voel me gestresseerd en heb het gevoel dat alles op me afkomt. Hoe krijg ik terug controle over mijn leven?
 • Iedereen kent me als iemand die altijd ‘ja’ zegt. Hoe leer ik ‘nee’ zeggen?
 • Ik bots tegen relaties aan, en blijkbaar doe ik dat vaak op dezelfde manier, ook in een andere context. Hoe kan ik beter omgaan met anderen en meer verbinding voelen met mijn omgeving?

Life coaching helpt jou om op een duurzame manier die veranderingen te realiseren die jou nu blokkeren. Je coach helpt je helder te zien wat je wél wil en hoe jij stappen kan zetten in de juiste richting. Zo leer jij op eigen kracht beslissingen te nemen die helemaal bij jou passen.

Pin It on Pinterest