Flair bracht het verhaal van 3 lezeressen die gelukkiger zijn na hun ontslag. Ze ruilden zekerheden in voor onzekerheden, dienden hun ontslag in en werden er alleen maar beter van.

Ook Rilla Lysens maakte het mee. Ze moest als HR-verantwoordelijke bij de collectieve sluiting van een filiaal collega’s ontslaan en begeleiden, en verloor ook zelf haar job. Als coach en ervaringsdeskundige schreef ze in het boek ‘Hoera, ontslag!’ met praktische tips, inspirerende verhalen en oefeningen om beter te worden van je ontslag.

5 tips die van je ontslag iets positiefs kunnen maken:

1. Zorg goed voor jezelf, zodat je emotioneel stabiel wordt of blijft. Je moet niet alleen mentaal fit zijn, maar ook gezond eten, voldoende sporten en slapen.

2. Maak je minder afhankelijk. Denk na over wat je uitgeeft en maak geen schulden.

3. Doe dingen waar je energie van krijgt. Investeer in fijne activiteiten waar je een goed gevoel van krijgt en zet negatieve ervaringen buiten spel.

4. Concentreer je op taken in plaats van op problemen. En doe die één voor één. Ban multitasking, want het levert je geen tijdswinst op en het risico op fouten is groter.

5. Onderneem nieuwe dingen, of die nu met het werk te maken hebben of niet. Misschien kan je een nieuwe taal leren of op reis gaan. Het verruimt je horizon, je ontmoet nieuwe mensen en het leidt je af van gepieker.

Lees hier het volledige artikel in Flair.

 

Wil je zelf aan de slag met het boek ‘Hoera, ontslag!’ en in 4 stappen naar een gelukkiger (werk)leven gaan? 

[et_pb_wc_images product=”9056″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wc_images]
[et_pb_wc_description product=”9056″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wc_description][et_pb_wc_price product=”9056″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wc_price][et_pb_wc_add_to_cart _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wc_add_to_cart]

Pin It on Pinterest

Share This